Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri. Sat – Kazan Puanları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri. Sat – Kazan Puanları."— Sunum transkripti:

1 2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri

2 Sat – Kazan Puanları

3 Sat – Kazan Bildirim Beyan Kuralları

4 Sat – Kazan Kriterleri Alt MetrikAğırlık Ferdi Kaza%14 Kasko & Zorunlu Trafik%14 Konut & DASK & Sağlık%29 Hayat%14 BES%29 Alt MetrikÜrünler Ferdi Kaza Kişisel Garantim/ Ailem Garantide, Çantam Garanti’de, Görünmez Kaza Kasko & Zorunlu Trafik Kasko ve trafik sigortaları Konut & DASK & Sağlık Konut ve işyeri sigortaları, DASK, sağlık sigortası Hayat Zorunlu Grup (Kredi Hayat Sigortaları, Kredi Ödeme Güvencesi) Risk Grubu (Garanti’li Yarınlar) Maaş İşsizlik Grubu (Gelir Güvencesi, Fatura Ödeme Güvencesi, Avans Ödemesi Güvencesi) Diğer Hayat Grubu (garantör sigortaları, kredi kartı hayat sigortası, Garanti Kredi Kartı İşsizlik Sigortası) BES Sigorta & BES (Adet) Kesilen sigorta poliçesi adedidir. Metrik 5 alt metrikten oluşur. Toplam hedef ve gerçekleşen hesaplanırken, bu alt metrikler aşağıdaki oranlarda hesaplamaya dahil edilir: Alt metriklerin içerdiği ürünler şu şekildedir:

5 Sigorta Ürünleri için Geçerlilik Kriterleri Poliçenin geçerli sayılabilmesi için 30 gün içerisinde en azından kısmi prim tahsilatı yapılmış olmalıdır. İstisna olarak; kredi kartı ödeme güvencesi sigortasında prim tahsilatı aranmaz, ürünün açılmış olması yeterli sayılır. Kabul edilecek minimum prim tutarı 20 TL’dir. Müşterinin birden fazla kredisi varsa, kredi sayısı kadar kapsamlı hayat veya kredi ödeme güvencesi sigortası satılabilir. Konut & DASK & Sağlık grubunda, Konut, DASK ve Sağlık ürünlerinin her biri ayrı satış adet olarak sayılır. Bu durum, Kasko & Zorunlu Trafik için de geçerlidir. Örneğin; aynı anda Konut, DASK ve Sağlık ürünlerinden 3’ü de varsa gerçekleşen 3 adet sayılır. Konut grubu ve Kasko grubu sigortaları hariç, poliçelerde yapılan yenilemeler yeni satış sayılmaz. Sigortanın iptal veya vade dolum tarihinden itibaren, 3 aylık sürenin geçmesinin ardından aynı müşteriye tekrar aynı ürün gurubundan satış yapılabilir. Müşterinin mevcut poliçesi yenilenmeyip, aynı ürün ya da aynı ürün grubundan yeni bir poliçe düzenlenmesi geçerli bir satış olarak dikkate alınmaz (Örneğin; Çantam Garantide satılmış bir müşteriye ikinci Çantam Garantide ürünü satılması veya Görünmez Kaza/Geniş Garantili Aile ürünlerinden birinin satılması gibi). Zeyiller yeni satış sayılmaz. Internet şubesinden yapılan satışlar geçerlidir. Kesildikten sonra 6 ay içinde iptal edilen poliçeler, tahsilat görmüş olsalar dahi, geçerli bir satış olarak kabul edilmez. İptal edildikleri ayın gerçekleşen rakamından düşülür.

6 Bes için Geçerlilik Kriterleri BES için ödeme yapan MARS için geçerli sayılır (Bu nedenle satış bildirimlerinde de adına BES düzenlenen MARS değil, ödemeyi yapan MARS bildirilmelidir). Satış bildirimi sonrasında 30 gün içinde ürünün açılmış olması gerekir. BES, ürün açılışından sonra 60 gün içinde katkı payı tahsilatı olması durumunda gerçekleşen olarak sayılır. Tahsilat/provizyon hangi ay içerisindeyse, satış bu ayın geçerli satışlarına yansır. Aynı MARS’a birden fazla satış gerçekleştirilebilir. Internet şubesinden yapılan satışlar geçerlidir. Başka kurumlardan gelen aktarımlar yeni satış sayılır. Dondurulmuş sözleşmeler gerçekleşenden düşülmez. Belirli bir süre dondurulmuş olan sözleşmeler (müşteri sözleşmesini belirli bir ay için kapatabilir) yeniden aktive olup tahsilat yapıldığında, yeni satış sayılmaz. Zeyiller yeni satış sayılmaz. Ürün açılışından sonra 180 gün içinde tahsilat iadesi/provizyon iptali yapılması veya üründen cayılması durumunda gerçekleşen adetlerden düşülür. İptallerde takvim yılı esas alınmaktadır. Yani, aynı yıl içerisinde iptal edilen ürünler gerçekleşenlerden düşülür.


"2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri. Sat – Kazan Puanları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları