AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TARLADAN SOFRAYA DEĞER ZİNCİRİ
Advertisements

Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı?
AVRUPA BİRLİĞİ, AB DEĞERLERİ VE AB’DE DEMOKRASİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
TÜR K AL İ TE ® TÜR ALİTE K KOBİ KREDİLERİ VE TEŞVİKLER YERLİ VE YABANCI FONLAR YATIRIM İZNİ DIŞ KAYNAKLI KREDİLER YABANCI SERMAYE JOINT – VENTURE LEASING.
AVRUPA BİRLİĞİ HİBE PROGRAMLARI
MUTLU AKÜ HAMDİ GEMİYAN
AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞUNUN GELİŞTİRİLMESİ.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
AVRUPA BİRLİĞİNDE ÜYELİK
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
1 AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI EKONOMİK KRİTERLER. 2 Ekonomik Kriterler / Maastricht Kriterleri AB’ye aday ülkelerin tam üye olabilmek için yerine getirmeleri.
Fatma GÜLMEZ. Komisyon spor projeleri için kesenin ağzını açtı ; 4 milyon euro.
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
AVRUPA BİRLİĞİ VE KOPENHAG KRİTERLERİ SEDEF KASANOĞLU.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ ÜZERİNE KAYGILAR Gözde ŞENER.
AB Altıncı Çerçeve Programı Türkiye Açılış Konferansı İstanbul 25 Nisan 2003 İŞ ÇEVRELERİ 6. ÇERÇEVE PROGRAMINDAN NE BEKLİYOR? Doç. Dr. Yalçın Tanes Arçelik.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
(PTS) PERSONEL TEŞVİK SİSTEMLERİ
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
aday ülkelere ekonomik sosyal, siyasi ve hukuki açılardan topluluğa uyumun daha hızlı olabilmesi için her yıl proje karşılığı mali destek sağlamaktadır.
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
PTS PERSONEL TEŞVİK SİSTEMLERİ
Soru Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
WTO GATT GATS TRIPS Doç. Dr. A. Can BAKKALCI. WTO KURALLARI ve AVRUPA BİRLİĞİ’NDE ORTAK TARIM POLİTİKASI ORTAK TİCARET POLİTİKASI.
Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri
Soru 8 AB ve ABD arasında imzalanması beklenen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığının Türkiye üzerindeki muhtemel etkileri neler olabilir?
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
YATIRIM FONLARI - Menkul Kıymet Yatırım FonlarıMenkul Kıymet Yatırım Fonları - Borsa Yatırım FonlarıBorsa Yatırım Fonları - Serbest Yatırım FonlarıSerbest.
Küreselleşme ve Rekabet Öğr. Grv. Mehmet Ali ZENGİN.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri.
PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ
Portekiz.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
TÜRK KOOPERATİFÇİLİĞİNİN AŞILMASI GEREKLİ SORUNLARI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
TANITIM SUNUMU.
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tarım sektörünün önemi
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?

NEDEN AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ ?  En önemli neden; ab standartlarına ulaşmaktır.  Teknolojiden kültüre; sağlıktan eğitime kadar bir çok farklı alanda ortak bir avrupa bilinci ortaya çıkarmaktır.  Türkiye gibi aday ülkelere “üyeliğe hazırlayıcı ve tamamlayıcı” program ve projelerden yararlanma şansı sunmaktadır.  Türk Kobileri için de mümkün olduğunca çok ve ab proje standartlarında hazırlanmış projelerden yararlanmaktır.

Bu projelerde temel hedef  Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı ilkelerini teminat altına alan istikrarlı kurumlar  İşler durumda bir piyasa ekonomisi ve AB’deki rekabete ayak uydurabilme kapasitesi  AB mevzuatının benimsenmesi ve uygulanması  AB ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu  AB yapısal fonlarının yönetimi için hazırlık

AB hibelerinden kimler yararlanır  Kamu kurum ve kuruluşları  Yerel yönetimler  Sivil toplum kuruluşları  Kobiler  Üniversiteler  Tarımla ilgili alanlarda çalışanlar

ÖRNEK PROJELER İş-Kur uyum kursları kapsamında Halk Eğitim Merkezleri kurlarında yetiştirilen bayanların % 34’ü iş bulabilmiş ya da kendi işlerini kurmuştur.

ÖRNEK PROJELER İşletmeye 1.9 Milyon Euro Destek -İşletme Bilgileri -Tarım ve gıda sektörü -Yatırım Bilgileri - Hisselerin %33’üne karşılık 1,9 milyon EURO -Yatırım Amacı -Dondurulmuş patates işletme hattı yatırımı -Patates mahsulünü arttırmak ve tohum üretim alanını genişletmek -Yeni antrepo inşa edilmesi -Paketleme makinesi yatırımı

İşletmeye 1 Milyon Euro Destek -İşletme Bilgileri yılında kurulan halka açık olmayan anonim şirket -Tarımsal sektör, zeytinyağı sektörü -Yatırım Bilgileri - Hisselerin %30’une karşılık 1 milyon EURO -Yatırım Amacı -Sıfırdan saf sızma zeytinyağı üretim tesisi kurmak ve işletmek -Yerel üreticilerden zeytinleri toplamak için terminaller tesis etmek -İtalyan pazarına ihracat yapmak

Avrupa Birliği Hibe Fonu PROJELERİMİZİ BEKLİYOR... TÜRKİYE İÇİN BİRŞEYLER YAPMAK İSTİYORSUNUZ, FAKAT PROJEYİ UYGULAMAK İÇİN SERMAYEMİZ YOK DİYORSANIZ,