Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜR K AL İ TE ® TÜR ALİTE K KOBİ KREDİLERİ VE TEŞVİKLER YERLİ VE YABANCI FONLAR YATIRIM İZNİ DIŞ KAYNAKLI KREDİLER YABANCI SERMAYE JOINT – VENTURE LEASING.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜR K AL İ TE ® TÜR ALİTE K KOBİ KREDİLERİ VE TEŞVİKLER YERLİ VE YABANCI FONLAR YATIRIM İZNİ DIŞ KAYNAKLI KREDİLER YABANCI SERMAYE JOINT – VENTURE LEASING."— Sunum transkripti:

1

2 TÜR K AL İ TE ®

3 TÜR ALİTE K

4 KOBİ KREDİLERİ VE TEŞVİKLER YERLİ VE YABANCI FONLAR YATIRIM İZNİ DIŞ KAYNAKLI KREDİLER YABANCI SERMAYE JOINT – VENTURE LEASING – FACTORING FORFAITING - BARTER RİSK SERMAYESİ TESİSİ (VENTURE CAPITAL) YERLİ VE YABANCI MAKİNE SATINALIMI TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE AR-GE PROJELERİ YENİDEN YAPILANDIRMA SWOT ANALİZİ FRANCHISING HALKA ARZ ÖZELLEŞTİRME KALİTE BELGELERİ

5

6 ÜÇÜK RGANİZASYONLARIN ÜYÜK RADESİDİR.

7 BÜYÜKLER İÇİN TEKNOLOJİ ÜRETİRLER. HEM İYİ BİR ÜRETİCİ, HEM İYİ BİR TÜKETİCİDİR. KIRILGAN DEĞİLDİRLER. TOPLUMUN SOSYAL DEĞERLERİNİN OLUŞUMUNA KATKIDA BULUNURLAR. DÜNYA REEL PİYASALARININ SORUMLULARI VE SORUNLARIDIR. DİNAMİK YAPIDADIRLAR. MAHALLENİN AFACAN VE DÜRÜST DELİKANLILARIDIR AMA ONLARA KİMSE KIZ VERMEZ..

8

9

10  KOBİ’LER TEKNOLOJİ TÜKETİCİSİDİRLER.  YAYGIN OLAN İNANÇ; TEKNOLOJİNİN GELİŞTİRİLMESİ YERİNE SATIN ALINMASININ DAHA KOLAY OLDUĞUDUR.  KOBİ’LERİMİZ TEKNOLOJİLERİNİ GELİŞTİRMEDE ÜNİVERSİTELERİN OLANAKLARINDAN HABERSİZDİR.  AR-GE KAVRAMI GELİŞMEMİŞTİR.  YÖNETİM ANLAYIŞI; HALA BABADAN KALMA YÖNTEMLERE DAYALIDIR.  ÇOĞU ZAMAN UYGUN BİR YÖNTEM BULUNAMAMAKTADIR.  KALİTELİ VE UZMAN İNSAN GÜCÜ YETERSİZDİR.

11  ÜLKEMİZDE SON ON YILDIR DEVAMLI ARTAN BİR ENFLASYON OLGUSU VARDIR.  ENFLASYONA BAĞLI OLARAK GERÇEK- LEŞEN FAİZ, PARA DENGELERİNİ DAİMA BOZMAKTADIR  RİSK SERMAYE YÖNETİMİ İLE İLGİLİ PROGRAMLAR KAMU VE ÖZEL BANKALAR TARAFINDAN KAVRANAMAMIŞTIR VEYA KAVRADIĞINI DÜŞÜNEN ÖZEL BANKALAR İSE TAM ANLAMIYLA RİSK SERMAYESİ YÖNETİMİNE ARACILIK EDEN BİRER DANIŞMAN KURUM HALİNE DÖNÜŞMÜŞ- LERDİR.  DEVLET VE HÜKÜMETLER SİYASİ YAPILAN- MANIN GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLARA PARALEL OLARAK SİYASİ ÇARPIKLAŞMA- NIN BERABERİNDE GETİRDİĞİ BÜYÜK EKONOMİK KARMAŞALAR YAŞAMAKTADIR.

12

13 ÖNEM SIRASINA GÖRE ;  Devlet Yardımları başlığıyla verilen Teşvikler ve İhracata Dönük Krediler az ve bilinmemektedir..  KOBİ kredileri adı altında düşük faizlerle Halk Bankası tarafından KOBİ’lere kullandırılan düşük faizli krediler ve kullandırılmasına hazinece karar verilen teşvikler KOBİ’lere zamanında ulaşmamaktadır..  Hazine, Para Kredi ve Koordinasyonu Kurulu vasıtasıyla Dünya Bankasına uzanan bir yolda Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfına sunulan projelerin değerlendirilmesi çok uzun süreler almaktadır.  AR-GE projelerinde teknoloji izleme ve değerlendirme başkanlığı kanalıyla desteklenen TİDEB projeleri, yine süreç itibariyle destek olmaktan ziyade AR-GE’ye köstek olmaktadır.

14  Her türlü kredi işlemlerinde teminatlar çok yüksektir..  İhracata dönük kısa vadeli Performans Kredilerinde bir önceki yıla ait firma ihracat tutarları rakam olarak çok yüksek tutulmaktadır.  Exim Bank kanalıyla kullandırılan bu tip kredilerin vadeleri çok kısa, faiz oranı yüksek ve alabilmek için de uzun süre beklemek gerekmektedir.  Yukarıdaki kredilerin Dolar veya Euro bazında kullandırılışına bağlı olarak enflasyon sarmallı ortamın yarattığı olumsuz koşullar nedeniyle sanayicinin ve en önemlisi de Küçük ve Orta Boy İşletmeler için, ihracat, pazar, rekabet gibi çok önemli olgularda yabancı para faktörü olumsuz koşullar yaratmaktadır.

15

16

17

18 ISO 9001 Kalite Sistemi: Tasarım/Geliştirme, Üretim, Çalıştırma ve Serviste Kalite Güvencesi Modeli ISO 9000 Kalite Yönetimi ve Kalite Güvencesi Standardı: Seçme ve kullanma kuralları ISO 9002 Kalite Sistemi: Üretim ve Çalıştırmada Kalite Güvencesi Modeli ISO 9003 Kalite Sistemi: Son Muayene ve Testte Kalite Güvencesi TSE ISO 9004 Kalite Yönetimi ve Kalite Sistemi elemanları: Rehber Kurallar

19

20

21

22

23

24

25


"TÜR K AL İ TE ® TÜR ALİTE K KOBİ KREDİLERİ VE TEŞVİKLER YERLİ VE YABANCI FONLAR YATIRIM İZNİ DIŞ KAYNAKLI KREDİLER YABANCI SERMAYE JOINT – VENTURE LEASING." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları