BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERAM TİCARET MESLEK LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Advertisements

DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Araklı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
ALANLARIMIZ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI MATBAA TEKNOLOJİSİ ALANI
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Akademik Personel Sayıları 2. Akademik Personel Durumu 2.STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi eğitim-öğretim yılında açılan Bilgisayar.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Bilişim Teknolojileri Alanı
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
EYMİR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ ALAN TANITIMLARI
Esenbey Çok Programlı Anadolu Lisesi
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI HİZMETİ ALANI
WEB PROGRAMCILIĞI.
BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
DÜNDAR UÇAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME ATP AMP TERCİH ALAN.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Veri Tabanı Programcılığı
BAHÇEŞEHİR İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI ALANI
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Gazeteci çetin altan mesleki ve teknik anadolu lisesi 2014 / 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI bayraklI – 2015.
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİNİN ANA UNSURLARI: SBS (Seviye Belirleme Sınavı) YBP (Yılsonu Başarı Puanı)
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MESLEK SEÇİMİ SUNUMU HAZIRLAYAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN EBRU GÖKER.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
ALAN SEÇİMİ Ali PARMAKSIZ Rehberlik Öğretmeni. Alan seçimi ne zaman yapılır? Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında; Alan seçimi 9 uncu sınıfın sonunda.
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
PRONET GÜVENLİK SİSTEMLERİ A. Ş
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 42 Öğrenci Sayısı : 597 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 21 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
ŞEHİT GÜLTEKİN TIRPAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AMASYA MERKEZ BİLGİSAYAR ARASINDA YAPILAN "OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ AMASYA MODELİ" PROTOKOLÜ
ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
KİMYA TEKNOLOJİLERİ ALANI
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
KARTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Neden Bilişim
Sunum transkripti:

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLİER ALANI TANITIMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİ Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir.

Bilişim Teknolojileri Alanı Olarak Amacımız: Günlük hayatımızda ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında öğrencilerimizin yazılım ve donanıma hakim doğru kararlar verebilen bireyler olabilmelerini sağlamak ve bu sayede istihdam alanında tercih edilen bireyler olmalarını sağlamaktır.

Bilişim Teknolojileri Alanı Dalları : ( Okulumuzda Açık Olan Dallarımız ) Web Programcılığı Dalı Ağ işletmenliği Veri Tabanı Programcılığı Bilgisayar Teknik Servisi Okulumuzda açık olan dallarımız : 1 - Web Programcılığı 2- Bilgisayar Teknik Servis 3- Veri Tabanı Programcılığı Fakat Veri Tabanı Programcılığı dalımızda öğrenci bulunmamaktadır.

Web Programcılığı Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Bilgisayar Teknik Servisi Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Veri Tabanı Programcılığı Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencilerimiz Ne Tür Bir Ortamda Ders İşlemektedirler Atölyelerimizde toplam 37 adet bilgisayar 1 adet donanım atölyesi Elektronik eğitim setleri 3 projeksiyon makinesi 2 adet yazıcı Bilgisayar donanımına ait olan tüm malzemeler mevcuttur. Öğrencilerimiz bu donanımları görme ve kullanma imkanına sahip olmaktadır.

Okulumuz Bilgisayar Laboratuvarları :

Öğrencide Bulunması Gereken Özellikler Matematik konularında başarılı olması Araştırmacı Kendini yenileyebilen Sistemli düşünebilen Sabırlı ve kararlı Sistemli düşünme gücüne sahip Yabancı dile ilgisi olan

ÜNİVERSİTE Bilgisayar Bölümü mezunları; Bilgisayar Öğretmenliği bölümüne ek puan alarak geçiş yapabilirler. Ayrıca sınavsız Meslek Yüksek Okullarına geçiş yapabilirler. Bunun yani sıra ÖSYM'nin belirlediği diğer tüm sayısal bölümlerde üniversite okuma şansına sahiptirler.

YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yatay ve dikey geçişlere olanak sağlanır. 1. Alan/dalda sertifika, belge ve diplomayla programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir. 2. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Bilişim Teknolojileri alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.

Bölümümüz İş Olanakları : Kurumlarda bilgi işlem bölümlerinde Bilgisayar firmalarında teknik servis-destek birimlerinde Yazılım birimlerinde Grafik tasarım ve internet hizmeti veren firmalarda … Yani bilişimle alakalı birçok birimde rahatlıkla iş imkanına sahip olabilirler.

Gelecek… Gelecekte de Bilişim Teknolojileri, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…