İçindekiler Ar-Ge Faaliyetleri ve Ar-Ge Yönetimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
Advertisements

ALPER LAÇİN SERDAR TAŞAN
Kurumlarda Teknolojiyle Bir Adım Sonra OYUNUN TARAFLARI KİMLER ? 13 Eylül 2012 Doğan Aral Bilgi ve İletişim Teknolojileri Md.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
TEKNOLOJİ YÖNETİMİNE GİRİŞ HAFTA I-II
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ Halil İbrahim AKÇA DPT Müsteşar Yrd. 7 Eylül 2006.
TÜBİTAK – TEYDEB AR-GE DESTEK PROGRAMLARI
UluslararAsI Rekabette Ar-Ge ve İnovasyon Faktörü
Teknoloji Ödülü Yürütme Kurulu (TÖYK) Başkanı
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
AR-GE.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
Tasarım Nedir? İhtiyaç duyulan bir ürünün, hizmetin ya da sürecin imalat için gerekli olan bütün özelliklerini belirleyerek, girdilerin sağlanması, işlenmesi.
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ. A R A Ç A M Ç A Temel Bilimler Ana Teknolojiler İnovasyonlar Toplumsal (İstihdam ve Yaşam Kalitesi) Ekonomik (Endüstriyel.
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
Yrd. Doç. Dr. Arzdar KİRACI Başkent Üniversitesi
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
Pazarlama Yönetimi Süreci
Yeni Ekonomi ve Yeni İletişim Teknolojileri Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
Emrah KÜÇÜK Mete MAZLUM
ŞİRKETLERDE ar-GE YÖNETİMİ
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
Kamu Ar-Ge Fon Kaynaklarına Erişim
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
TEKNOLOJ İ YÖNET İ M İ VE KÜRESEL REKABET. TEKNOLOJ İ Teknoloji, bilimsel ve di ğ er sistematik bilgilerin pratik alanlarda sistemli bir şekilde uygulanmasıdır.
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
İşletmelerde Teknoloji Ve AR-GE Yönetimi
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
2 Pazarlama Strateji ve Planlarının Geliştirilmesi
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
Page  1 Hoşgeldiniz. TARİHYERSAAT 15;15ÖÇK SUNUM HAZIRLAYAN Geleceğin Meslekleri İEÜ-MBBF SUNAN Levent Eren.
Bölüm 8: KKP Proje Yönetimi Kurumsal Kaynak Planlaması Prof. Mary Sumner Çeviren Sinan Berkdemir Şubat
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
CRM İÇIN STRATEJIK BIR YAKLAŞıM Hafta 5 – Adrian Payne Chapter 1 Prof. Dr. Remzi ALTUNIŞIK.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
Uygun Teknoloji Özgür Yazılım Ekonomisi Hakan Uygun.
ITIL,COBIT VE BT DENETİM UZMANLIĞI Eren ANAR
BİLGİ YÖNETİMİ KAVRAMI ve GELİŞİMİ
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
INTERNATIONAL CONGRESS OF MANAGEMENT ECONOMY AND POLICY
Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatlarının İzlenmesi
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Yenilik Türleri (Radikal &Artımsal ve Ürün&Süreç Yeniliği) Doç. Dr. Ayşe GÜNSEL.
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
Sunum transkripti:

İçindekiler Ar-Ge Faaliyetleri ve Ar-Ge Yönetimi Teknoloji Gelişimi Ar-Ge Tanımı Ar-Ge Yönetimi Küresel Şirketlerdeki Ar-Ge Harcamaları Vestel’ de Ar-Ge Yönetim Süreci Yenilik ve Yenilik Yönetimi Yenilik ve Tanımı Yeniliğin Ar-Ge ve Patentle İlişkisi İşletmelerde Yenilik Süreci ve Yönetimi Teknoloji Transferi İle Yenilik Üretimi (Samsung örneği) Buluşçuluk ve Patent Patent Tanımı Buluşçulukta Risk Sermayesi Bazı Küresel Şirketlerde Patent Sayıları Yenilik ve Buluş Yönetimine Güncel Örnekler Veripark Hidromek

Bilimsel ve Teknolojik Bilgi Tabanı Teknoloji Gelişimi Bilimsel ve Teknolojik Bilgi Tabanı Teknoloji Geliştirme Pazar İhtiyaçları Teknolojik Gelişmede Lineer Model

Ar-Ge Tanımı Yeni bir ürün üretilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi, maliyet düşürücü ve standart yükseltici mahiyette yeni tekniklerin uygulanması, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve yeni bir teknolojinin yurt koşullarına uyumunun sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar ile bu çalışmaların sonuçlarının; faydalı araç, gereç, malzeme, ürün, yöntem, sistem ve üretim tekniklerine dönüştürülmesi, mevcutların teknolojik açıdan iyileştirilmesi ve teknoloji uyarlanması için bilimsel esaslara uygun olarak yapılan ve her aşaması belirlenmiş çalışmalardır.

Ar-Ge Yönetimi Bilimsel ve teknolojik yetkinlik gerektirir. Bilimsel ve teknolojik süreçlerin yönetimini tanımlar. Ar-Ge biriminin tüm yönetim fonksiyonlarını (organizasyon, planlama, kontrol, insan kaynakları yönetimi, liderlik, vb.) içine alır. Ar-Ge genellikle sistematik ve iyi tanımlanmış yöntemler kullanılarak yönetilir. Oldukça iyi bir şekilde planlanabilen, kontrol edilebilen ve koordine edilebilen, tekrarlanan süreçleri ifade eder.

Bazı Küresel Şirketlerin Ar-Ge Harcamaları Sıra Şirket ismi Ar-Ge Yatırımı (milyar dolar) Yıllık artış (%) 1 DaimlerChrysler 7,7 2 Pfizer 8 3 Ford Motor 7,4 -1 4 Toyota Motor 11 5 Siemens 6,9 -8 6 General Motors 6,5 14 7 Microsoft 6,2 -21 Matsushita Electric 6,0 9 IBM 5,7 12 10 Volkswagen GlaxoSmithKline 5,5 Sanofi-Aventis 5,4 -3 13 Nokia 5,2 -4 Johnson and Johnson 15 Sony 4,9 -2 2004’ te En fazla Ar-Ge Yatırımı Yapan İlk 15 Şirket (BDOTI, 2005)