ABD’de EV ALMA REHBERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

DIŞ TİCARETİNİZ BURDA BAŞLAR!
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NDE EV ALMA REHBERİ
ÜNİTE 16 TAHVİL DEĞERLEMESİ
İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ Para Teorisi ve Politikası
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
KONUT FİNANSMANI SİSTEMİNDE SİGORTANIN YERİ Doç. Dr
İŞLETME II FİNANSMAN FONKSİYONU 4.DERS Yrd. Doç. Dr. Recep KILIÇ
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
RUS-TÜRK İŞ VE YATIRIM ZİRVESİ 'Rusya'ya Yatırımlarda Vergisel Yapılanma Alternatifleri' Ersin NAZALI, LL.M., MSc Vergi Bölümü Yöneticisi, Avukat, E.Hesap.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Girişimcilik.
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
TÜRKİYE’DE GAYRİMENKULLERİN VERGİLENDİRİLMESİ Vergi Bölümü Yöneticisi
N Para ve sermaye piyasaları n Yatırımlar n İşletme Finansı Finans birbiriyle ilgili üç alanı içerir:
TEMİNAT MEKTUPLARI.
SERMAYE PİYASASI Sermaye piyasası basit bir tanımla sermaye arz ve talebinin karşılaştığı bir piyasadır. Sermaye kısaca orta uzun ve sonsuz vadeli fonlar.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
CASE FAIR OSTER Prepared by: Fernando Quijano & Shelly Tefft.
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
3. HAFTA KONULARI TEST VE BİLGİ SORULARI. TEST SORULARI #1 Bir işletmenin mal ve hizmetlerinin sonradan ödenmesi karşılığında satılmasıyla ne oluşur?
ASPB ENGELİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MAKRO EKONOMİYE GENEL BAKIŞ
CASE FAIR OSTER Prepared by: Fernando Quijano & Shelly Tefft.
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
Bankacılık ve Kambiyo İşlemleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu X. Bölüm.
Menkul Kıymet Borsaları
AKTİF HESAPLARPASİF HESAPLAR Duran VarlıkDönen VarlıkUVYKKVYK 220 ALICILAR120 ALICILAR400 BANKA KREDİLERİ300 BANKA KREDİLERİ 221 ALACAK SENETLERİ121 ALACAK.
Ders 1 Hüseyin İlker Erçen
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
BONOLAR Cemil GÖKTAŞ.
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANI
FİNANS YÖNETİMİ.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
SWAPS İngilizce kökenli bir kelime olup değiş tokuş takas, kaydırma manasına gelmektedir. Genellikle 3 çeşit swap işlemi yapılır., Faiz Para Mal.
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
ALACAKLAR-BORÇLAR ALACAKLAR Ticari alacaklar: Bir mal satışı,hizmet yapılması yada borç verilmesi karşılığı ortaya çıkan bedeli isteme hakkına alacak.
GİRİŞİMCİ.
Arz Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu Varlıklarınıza değer katıyor, fırsatlarınızı kazanca dönüştürüyoruz…
Finans Sistemine Genel Bakış
DAĞITIM KAVRAMI ve DAĞITIM KANALLARI
BÖLÜM 15 İşletme Sermayesi Yönetimi. BÖLÜM 15 İşletme Sermayesi Yönetimi.
FİNANSAL KURUMLAR KURUMLAR BİRLİĞİ (FKB)
PARA ve PARANIN FONKSİYONLARI
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMİ VE MUHASEBE KAYDI
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
FİNANSAL SİSTEM VE FİNANSAL PİYASALAR
Hayrullah DOĞAN Erdal MALKOÇ Mehmet APAN
SENETSİZ VE SENETLİ TİCARİ ALACAKLAR
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
FACTORING Dr. ÇAĞATAY ORÇUn.
FİNANSAL SİSTEM.
Factoring Ve forfaiting.
KONUT FİNANSMANI SİSTEMİNDE SİGORTANIN YERİ Doç. Dr
Finansal Kriz Yönetiminde Katılım Bankalarının Etkinliği
ÇALIŞMA SORULARI.
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
İÇİNDEKİLER KISIM-I Faaliyet Raporu, Finansal Tablolar, Amortismanlar, Vergiler, Nakit Akımları Finansal Tablolar ve Yıllık Raporlar Amortismanlar Firmalarda.
ÜRETİM VE İSTİHDAM DESTEK LEASİNG PROTOKOL TANITIMI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRK BANKACILIK SİSTEMİ
Sunum transkripti:

ABD’de EV ALMA REHBERİ

HİZMETLERİMİZ NOVA Global Realty gerek Türkiye’de gerekse Amerika’daki emlak, finans ve gayrimenkul yönetimindeki tecrübeleri ile siz değerli müşterilerine Amerika’da alacağınız gayrimenkuller için çözüm ortaklığı sunuyor. Amerika’da size uygun olan evin bulunması Evin ekspertizinin yapılması Kredinin çıkarılması Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi Evin hukuki ve mali danışmanlığı İstendiği takdirde satın alınan evin kiraya verilmesi Kira ödemelerinin sizin adınıza takibi , sizin adınıza gayrimenkul yönetim işlerinin takip edilmesi

TÜRKLER ABD’de NEDEN GAYRİMENKUL ALIYOR ? Amerika’da yaklaşık 500.000 Türk kökenli insan var. Her yıl 12.000 öğrenci yüksekokul için, yaklaşık 1000 öğrenci de orta eğitim için Amerika’yı tercih ediyor. Green Card veya göç nedeniyle ABD’ye her yıl 10.000 Türk yerleşiyor. Bu giden insanlar gayrimenkulü yatırım, barınma ve ticari amaçlarla alıyor. Her yıl 12.000 öğrencimiz Amerika’ya yüksek eğitim almaya gider. Bunlar kira verir ve bu kiralar boşa giden paradır. Kira öder gibi ev alan bir Türk genci eğitimi bittiğinde veya eğitim dönemlerinde aldığı gayrimenkulü yeniden finanse ederek eğitimine katkıda bulunabilir.

TÜRKLER ABD’de NEDEN GAYRİMENKUL ALIYOR ? Ülkesine dönerken satarak önemli bir gelir elde eder. Bunu yeni açacağı işinde, evliliğinde veya başka projelerinde kullanabilir. Ticari olarak ABD ile iş yapan firmalar için emlak yatırımı olmazsa olmaz yatırımların başında gelir. Oradaki finans ihtiyaçları ve büyümede önemli bir avantaj teşkil eder. Önümüzdeki 5 yıl gayrimenkulün prim yapacağı yıllardır. Eğer doğru yerde, doğru fiyatla doğru bir yatırım yapılırsa büyük verim alınır ama yanlış yapılan yatırımlar bu pazarda bile gene risk taşır.

AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / SINGLE FAMILY HOUSE Golf Community House Golf sahası içerisinde bulunan evlerdir. Gate Community House Kapısında güvenlik görevlisi veya kod ile girilen emniyetli evlerdir. Aynı zamanda bu çeşit evlerin sosyal tesisleri, ortak kullanım alanları mevcuttur.

AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / SINGLE FAMILY HOUSE Custom House Özel olarak zevkinize göre kendinizin dizayn ettiği, genelde 2500 m2’lik arsanın üstüne yapılan özel evlerdir. Senior House 55 yaş üstü insanların yaşadığı, içinde sağlık, spor, golf ve sosyal tesisleri bulunan evlerdir.

AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / SINGLE FAMILY HOUSE Lake House Göl evleri. Bu konuda Amerika’da göller yapay ve doğal olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Analizini yapmak başlı başına ihtisastır. Bu açıdan Nova Group Holding sizin en önemli desteğinizdir. Beach House Atlantik okyanusu, Gulf of Mexico (Meksika Körfezi), Pasifik okyanusu kenarlarında alınan evlerdir.

AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / SINGLE FAMILY HOUSE Mountain, River House Amerika doğal hayatı dağları ve nehirleriyle dünyanın en gözde yeridir. Aynı zamanda bunlar havaalanlarına, otobanlara ve yerleşim yerlerine yakın, rüyalarınızdaki hayatı çok ekonomik şartlarla yaşayacağınız evlerdir. Alt gelir grubuna hitap eden evler Nevada, Florida, Michigan, Ohio, Detroit eyaletlerinde fiyatlar bazı özel bölgelerde averaj fiyatları hala 50.000 dolar ve 50.000 dolar altı seviyelerindedir.

AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / CONDO – TOWN HOUSE High Rise (Plaza, Rezidans) Kapısında görevli olan, asansörüne ancak kiracı veya mal sahibinin parmak iziyle girilebilen akıllı evlerdir. En son teknolojinin olduğu akıllı evlerdir. Bunların altlarında işyerleri, lokantalar, belli katları ofisler ve belli kısımları da konut olarak kullanılmaktadır. Town House (Dublex, Triplex Villa) Bitişik nizam yapılan 2 veya 3 katlı, ikiz evlerdir. Bahçeli olup sosyal tesisleri bulunmakta, havuz, spor, yürüme alanları ve ortak barbekü alanları bulunmaktadır. Öğrencilerin tercih ettiği evlerdir.

AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / CONDOMINIUM Apartment (4 – 5 Katlı Apartman Dairesi) Kaliteli bir yaşam biçimi isteyen, müstakil evden hoşlanmayan, yüksek katlı binalarda yaşamayı arzu etmeyen kişilerin tercih ettiği evlerdir. Fiyat açısından daha ekonomiktir. Öğrenci evleri genelde bu şekilde yapılır. Bunların ortak kullandıkları sosyal tesisleri, yüzme havuzları vardır ve genelde de içlerinde yapay havuzlar bulunmaktadır. Genellikle göl kenarlarında yapılmasına önem verilmektedir.

ABD’ DE GAYRİMENKUL ALIMI ABD ‘de gayrimenkul satın almak öncelikle çok iyi bir yatırım aracıdır . 2008 yılındaki mortgage krizinden sonra ABD’ de gayrimenkul fiyatları çok düşerek en dip seviyeye ulaşmıştır. Şu anda fiyatlar yükselmeye başlamış ve faizler en düşük seviyeye ulaşmıştır . Bu sebepten dolayı ABD’ de gayrimenkul yatırımı yatırımcısına yüksek kazanç sağlamaktadır.

ABD’DEN EV SATIN ALMAK GÜVENLİ Mİ ? ABD’ de gayrimenkul alım satım işlemleri emlakçılar aracılığı ile yapılır. Bu yüzden öncelikle gayrimenkul satın alma sürecinde birlikte çalışacağınız emlakçı seçiminizi yapmak önemlidir. Amerika’da emlakçının sorumluluğu çok yüksek olduğundan dolayı emlakçılar çok bilgili , tecrübeli ve güvenilirdir.

ABD’DE GAYRİMENKUL SATIN ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ARACI SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ Özellikle Türk vatandaşları için ABD gayrimenkul pazarını ve Türk insanını çok iyi bilen, anlayan ve kendisine doğru bilgileri anadili ile verebilecek danışmanların olması önemlidir. NOVA GLOBAL olarak ABD ve Türkiye’ de bulunan ofislerimizde her biri konularında uzman ve tecrübeli ekibimiz ile doğru analiz edilmiş portföyler sunmaktayız. Mülkiyet devir işlemlerinde iyi ve profesyonel «Title» (yetkili tapu devir firmaları) ile çalışmaktayız.

ABD’DEN EV SATIN ALMAK GÜVENLİ Mİ ? ABD’de ve Türkiye’de bulunan konularında bilgili , tecrübeli , sertifikalı gayrimenkul danışmanı ekibimiz ve çözüm ortaklarımızla doğru analiz edilmiş portföylerin güvenle sunulmasında NOVA GROUP HOLDING iş ortağınızdır. Evet çok güvenlidir. ABD’ de çok iyi işleyen ve çok güvenli bir emlak sistemi mevcut durumdadır. Güvenceniz emlak sistemidir. Bu sisteme göre, Amerika’da sertifikalı, yetkili emlakçılar ile çalışılır. Ekspertiz raporu , market değerini ve pazarın durumunu verir. Evin ekspertiz değerinin üzerinde bir satış olamaz. Tapuda kesinlikle sorun olmaz. Alıcı kesinlikle emlak komisyonu ödemez. Kanuni güvenceniz Amerika’lı avukat ve Amerikan hükümetidir.

ABD’ DE GAYRİMENKUL SEÇİM KRİTERLERİ İlk olarak ihtiyaçlarınızı belirlemek önemlidir. Bölgenin sunduğu yaşam çeşitliliğindeki tercihler ve öncelikler seçilecek olan gayrimenkulün tipini de belirleyecektir. Hareketli veya sakin yaşam seçeneklerine göre Apartman,villa, göl evi vb. Bakım hizmetleri (Maintenance) Okyanus, göl , deniz manzarası ve buralara yakın lokasyonlar Sosyal kulüplere yakınlık ve buralara ulaşım kolaylığı Ulaşım

EV SAHİBİ OLMA KRİTERLERİ A. İnşaatı devam eden projeden alma B. Kullanılmış evi alma C. Bitmiş evi alma

ÖDEME KOŞULLARI Seçeceğiniz ev sahibi olma alternatiflerinin hepsinde avansınız ESCROW ( emanet ) hesaplarda tutulur ve ancak tapu, sigorta işlemleri bittiğinde müteahhide/satıcıya ödenir. Peşin Ödeme Piyasa koşullarına göre oluşan faiz oranları ve 30 yıla kadar varan vade seçenekleri ile mortgage ile ödeme.

EV ALMA PROSEDÜRLERİ 3-4 haftalık bir finansman prosesi gerekmektedir, Bankaya gerekli evrakların verilmesi, Qualification , onay alınması. Peşinat ve krediye göre alınacak olan ön ödemenin tespiti, Appraisal , evin değerinin banka tarafından değerlendirilmesi, Title Work , Tapu evraklarının hazırlanması, Closing , Tapu devir işlemlerinin sonuçlandırılması,

İSTENİLEN BELGELER Alım için Türk vatandaşlarından istenen belgeler Pasaport fotokopisi Şirket Bilgileri ,imza sirküleri 2 Adet finansal durum yazısı / established accounts (Banka/Finans Kurumlarından) Kredi Kartı sicil yazıları (opsiyonlu)ç Ön Ödeme/Peşinat karşılığı bedelin (en az %30) hesapta var olduğunu gösteren doküman. Dolar bazında yıllık kazancı gösteren yazı (Şirket Muhasebesi). Tüm yazıların İngilizce hazırlanması gerekmektedir. Alınacak olan gayrimenkul bedelinin en az % 50 ‘ sinin peşin olarak ödenmesi durumunda ‘NODOC‘ denilen hiçbir evrak vermeden kullanabileceğiniz kredi seçenekleri mevcuttur .

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN ABD’DE EV ALMA SÜRECİ Türk Vatandaşlarının ABD ‘de ev alması zor bir süreç midir ? Hayır çok kolay bir süreçtir Bunun için ABD vatandaşı olmak gerekir mi? ABD vatandaşı olmanıza gerek yoktur. İstenen belgeler nelerdir ? a. Peşin ödeme ile alacaksanız, sadece pasaport fotokopiniz yeterli olacaktır. b. Mortgage ile alacaksınız. Türkiye’de kredi alırken uygulanan süreçle aynıdır.

ABD’DE GAYRİMENKUL SATIN ALAN TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN EVİNİ KİRAYA VERME SÜREÇLERİ ABD’ de satın alınan bir gayrimenkulü kiraya verebilmek için gayrimenkulünüzü satın aldığınız bölgedeki sertifikalı Property Management Company yani Gayrimenkul Yönetim Firmaları ile anlaşmanız gerekmektedir. Bu firmalar evinize kiracı bulmaktan tutun evinizin vergisel yükümlülükleri gibi işlerinin takibini yapar. Bunun için ABD’de bulunmanıza gerek yoktur. Kira tutarı Türkiye dahil dünyanın herhangi bir yerindeki banka hesabınıza yatırılır. NOVA GROUP HOLDING olarak ABD ‘deki evinizin kiralama ve gayrimenkulünüzün yönetilmesi süreçlerini ABD ‘ de bulunan çözüm ortaklarımızla sizin adınıza yapmaktayız .

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN LÜTFEN BİZİMLE İRTİBATA GEÇİNİZ NOVA GROUP GLOBAL GAYRIMENKUL AS ISTANBUL OFFICE TRUMP TOWER 2 18TH FLOOR ISTANBUL 34387 90 212 306 32 13 sales@novagroupholding.com NOVA GROUP HOLDING INCORPORATION NEW YORK OFFICE 590 MADISON AVENUE 21ST FLOOR NYC 10022 1 212 521 41 01 nyc@novagroupholding.com