DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

1. KADEME E ANTRENÖRLÜĞÜ İÇİN
PAMUKLARIN KONTROLÜNE İLİŞKİN TEBLİĞ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/25) Pamuk Sorumlu Denetçi Eğitimi 29 Haziran 2012 Diyarbakır M.Zeki İSPİR.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
TIBBİ CİHAZLAR UYARI TAKİP SİSTEMİ
TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
İŞ DENEYİM BELGELERİ Adayın veya isteklinin ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimini gösteren belgelerdir. 1- İŞ BİTİRME BELGESİ 2- İŞ DURUM BELGESİ.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) ÖRNEK ANONİM ŞİRKET KURULUŞU
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
EDREMİT TİCARET ODASI EDREMİT TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
ÇEVRİMİÇİ ÇEVRE İZİNLERİ
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
SODES BİS SİSTEMİ.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
ÖDEME EMRİ UYGULAMASI İbrahim ARSLAN
Muhtar Bilgi Sistemi.
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ
1. SINAV İTİRAZLARI. 2 MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin Sınav itirazları konulu 20. maddesi; Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen,
Pamuk Partilerinin Denetimi 2012/25 Nolu Tebliğ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
@-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği
1 Sunday.. 2 Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı.
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat.
GAZİANTEP ECZACI ODASI
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ TEBLİĞİ (ÜGD:2011/53) DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ TEBLİĞİ (ÜGD:2011/53) (Yürürlüğe Giriş Tarihi.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
TAREKS VE TSE UYGULAMALARINDA GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ YÖNÜNDEN BAKIŞ AÇISI
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
Sunum Planı 1.2. Çıkış İşlemleri : Devretme
DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ YAYGINLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Sadece ihale usulü ile yapılan alımlarda SGK borcu sorgulanır.
www. mersis. gumrukticaret. gov
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
V. Bireysel Başvuru Usulü
Sunum transkripti:

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) Sorumlu Denetçi Eğitim Seminerleri ŞANLIURFA Eylül 2015

TAREKS SİSTEMİN YAPISI WEB TABANLI (INTERNET) 7/24 KULLANIM TAREKS SİSTEMİN YAPISI

Sistemin Özellikleri KOLAY VE EŞANLI ERİŞİM Web tabanlı ve 7/24 esasına dayalı Tek başvuru ve e-haberleşme GÜVENLİ İLETİŞİM / VERİLERİN GİZLİLİĞİ E-imza ve güncel kayıtlar Yetkiye/amaca göre erişim GÜMRÜKLERLE ENTEGRASYON Veri kullanımında standardizasyon Gümrük idareleriyle veri değişimi TEK PENCERE UYGULAMASI Aynı ekrandan tüm işlemlerin yapılması Ön izin/fiili denetim/belge düzenleme v.b.

Sistemin İşleyişi YETKİLENDİRME BAŞVURU VE DENETİM İŞLEMLERİ Sisteme giriş öncesinde tüm firma/kullanıcılar tarafından yapılması gereken başvuru/onay/güncelleme işlemleri BAŞVURU VE DENETİM İŞLEMLERİ Denetimlere yönelik takip edilmesi gereken başvuru, sorgulama, belge sunulması, risk analizi gibi süreçler GÜMRÜK İŞLEMLERİ Denetim sonuçlarının gümrük idarelerine beyan edilmesi ve bunların izlenmesi

Yetkilendirme E-İMZA SERTİFİKASI ALINMASI FİRMALARIN TANIMLANMASI KULLANICI YETKİ BAŞVURUSU BELGELERİN İBRAZI ONAY SÜRECİ GÜNCELLEME İŞLEMLERİ

E-İmza = Islak İmza MEVZUAT AMAÇ SERTİFİKA TEMİNİ Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Tebliği (2011/53) (29/12/2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazete) PAMUKLARIN KONTROLÜNE İLİŞKİN TEBLİĞ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2012/25) AMAÇ İşlemlerin e-ortamda güvenli bir şekilde yapılması e-imzanın hukuki olarak ıslak imza niteliği Aranan belgelerin kaldırılması/azalması SERTİFİKA TEMİNİ Kamu (TÜBİTAK) ve özel sektör (diğer Elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı: E-GÜVEN; E-TRUST- E-TUĞRA) + Mobil imza Mevcut olan nitelikli sertifikalar geçerli!

Çırçır prese fabrikalarının 29/12/2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2011/53) çerçevesinde TAREKS’te tanımlanması ve fabrika adına TAREKS’te işlem yapacak en az bir Pamuk Sorumlu Denetçisinin kullanıcı olarak yetkilendirilmiş olması gerekir. Firmaları TAREKS de temsil edeceklerin, elektronik imza sertifikası almaları gerekmektedir (Pamuk Sorumlu Denetçisi için alınacaktır). Elektronik imza sertifikası bulunanlar TAREKS için de kullanabilirler. Elektronik imza sertifikası, aşağıdaki firmaların birisinden temin edebilir. - http://www.turktrust.com.tr/- 323 27 70-323 27-71 (Gaziantep)- 0 312 439 10 00 (Ankara) - http://www.e-guven.com/ - 0 216 360 46 05 (İstanbul)-0 312 491 85 85 (Ankara) - http://www.e-tugra.com.tr/ - 0 212 416 45 78 (İstanbul)-0 312 472 21 13- 473 56 90 (Ankara)

Firma Tanımlaması HANGİ FİRMALAR? NE ZAMAN? HANGİ İŞLEMLER? DTS Tebliği: (2011/53) kapsamı firmalar PAMUKLARIN KONTROLÜNE İLİŞKİN TEBLİĞ kapsamındaki firmalar (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2014/21) NE ZAMAN? En kısa sürede sisteme kayıt (mevcut firmalar için) HANGİ İŞLEMLER? İlk Başvuru Güncelleme (Onay Öncesi)

Pamuk Sorumlu Denetçisi, elektronik imza sertifikası aldıktan sonra www.ekonomi.gov.tr adresinden E-İMZA UYGULAMALARINA girer.

Firma tanımlamayı seçer.

Firma tanımlama uygulamasından, vergi numarası tanımlayarak diğer istenilen bilgileri sisteme girer. İlgili alanları firma bilgilerine göre doldurur ve kaydederek e-imza ile imzalar.

Firmanın MERKEZ bilgileri girilir Her vergi no için bir giriş yapılır ŞUBE BİLGİLERİ onay işlemleri sonrasında kaydedilir

Bilgiler kaydedilir ve E-İMZALANIR.

Not: Firma tanımlaması yapılarak e-imza ile onaylandıktan sonra güncelleme işlemleri ancak TAREKS üzerinden yapılabilir.

Yetkilendirme Başvurusu KİMLER? TAREKS’de firmalar adına işlem yapacak temsilciler, Pamuk Sorumlu Denetçileri Diğer amaçlar (işlemlerin takibi v.b.) NE ZAMAN? Firma Tanımlanması ile birlikte HANGİ İŞLEMLER? Firma Tanımlanmasında en az bir kullanıcı (Pamuk Sorumlu Denetçisi) için başvuru Sonraki başvurular (aynı belgeler istenmez)

http://eortak. dtm. gov. tr/eortak/login/listApplications http://eortak.dtm.gov.tr/eortak/login/listApplications.htm e-imza uygulamaları menüsüne dönülerek e-imza sahibi kişi(Pamuk Sorumlu Denetçisi) için yetkilendirme başvurusu yapar.

Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi seçilir.

Pamuk Sorumlu Denetçisi, aşağıdaki boşluklarda görüldüğü gibi kendi bilgilerini ve en alt temsil ettiği firma vergi no İle temsil ettiği firma adını girer ve devam ederek, e-imza sertifikası ile imzalar. Kullanıcı tipi FİRMA olarak belirtilir Yetkilendirme firmanın TAREKS’deki tüm işlemlerini kapsar

Bilgiler kaydedilir ve E-İMZALANIR.

Belgelerin İbrazı NEREYE? HANGİ BELGELER? Firmalar için en uygun Grup Başkanlığı Sonraki tüm işlemler aynı Grup Başkanlığı nezdinde takip edilmeli HANGİ BELGELER? İmza Sirküleri, Ticaret Sicili, Vergi Mükellefiyet ve Taahhütname Sonradan yapılan başvurularda içeriği aynı belgeler tekrar istenmez

ÜRÜN DENETMENLERİ GRUP BAŞKANLIĞI’NA GAZİANTEP 29/12/2011 tarihli ve 28157 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Tebliği (2011/53) uyarınca, firmamızın yetkilendirme başvurusu ve firma tanımlaması yapılarak, istenilen belgeler dilekçemiz ekinde sunulmuştur. Bilgileri ve gereğini arz ederiz. …/…./20…. Firma Kaşe Yetkili İmza EKLER: İmza Sirküleri(Noter Onaylı) Ticaret Sicili Gazetesi(Oda veya Noter Onaylı) Taahhütname(Noter Onaylı) Vergi No. Belgesi(Aslı veya ilgili vergi dairesince tasdikli sureti)

BELGELER İmza Sirküleri: Ana sözleşmede firmayı temsil ve ilzama yetkili kılınan kişi/kişiler için düzenlenmiş imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli sureti, Ticaret Sicili Gazetesi: Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin aslı ya da noter veya Ticaret ve/veya Sanayi Odaları ile Ticaret Sicil Memurluklarından tasdikli örneği (kuruluş ve varsa ana sözleşme değişiklikleri ile son durumu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetelerinin her biri), TAREKS Taahhütnamesi: Firmayı temsil ve ilzama yetkili kişilerce imzalanarak Bakanlık web sayfasında “E-İmza Uygulamaları” bölümünde veya aşağıda yer alan örneğe uygun olarak noterde her bir kişi için ayrı ayrı düzenlenecek olan taahhütnamenin aslı ; Vergi Dairesinden onaylı Vergi No. Yazısı (Aslı veya ilgili vergi dairesince tasdikli sureti)

TAREKS TAAHHÜTNAMESİNDEKİ BAZI BÖLÜMLERİN AÇIKLAMALARI:

Onay İşlemleri BELGELERİN KONTROLÜ ONAY Grup Başkanlığına ibraz edilen belgeler kontrol edilir Onay süreci TAREKS’de başlatılır ONAY EKONOMİ-BİM tarafından onay işlemi tamamlanır Sonuçlar firmaya e-posta ile bildirilir E-posta ile yapılan bildirimler yasaldır ve sorumluluk firmaya aittir (diğer işlemlerde olduğu gibi)

Bilgi Güncelleme ONAY SONRASINDA TAREKS’DE YAPILIR BELGE İBRAZI GEREKTİRMEYEN Teyit istemeyen bilgiler (adres, yetkili kişi, TKDYB vb) Ayrıca belge ibrazı gerektirmez BELGE İBRAZI GEREKTİREN Unvan ve Ticaret Sicili No. değişikliği TAREKS’deki işlemleri ve kullanıcı yetkileri askıya alınır İlgili belge(ler)in güncel hali Grup Başkanlığı’na sunulur

E-İmza Uygulamalarına Giriş

Akıllı Kart veya Mobil İmza Seçilerek, İmzalar butonuna basılır.

Akıllı Kart PIN’i girilir.

TAREKS’de adına işlem yapılacak FİRMA seçilir

Uygulama şeçildikten sonra firma TAREKS işlemleri sayfasına girmiş olur.

Sistemin İşleyişi YETKİLENDİRME BAŞVURU VE DENETİM İŞLEMLERİ Sisteme giriş öncesinde tüm firma/kullanıcılar tarafından yapılması gereken başvuru/onay/güncelleme işlemleri BAŞVURU VE DENETİM İŞLEMLERİ Denetimlere yönelik takip edilmesi gereken başvuru, sorgulama, belge sunulması, risk analizi gibi süreçler GÜMRÜK İŞLEMLERİ Denetim sonuçlarının gümrük idarelerine beyan edilmesi ve bunların izlenmesi

Başvuru ve Denetim İşlemleri TÜM BAŞVURULAR İthalat Denetimleri İhracat Denetimleri İç Piyasa (Pamuk) Denetimleri SORGULAMALAR BİLGİ GÜNCELLEME / ŞUBE KAYITLARI DENETİM BİRİMLERİ İLE İLETİŞİM

Sezonluk bildirim TAREKS üzerinden yapılır. Makine, depo, yardımcı cihaz vs. gibi durumlar sisteme kaydedilir. Çırçır prese fabrikası ile linter ve prese fabrikası işletenler faaliyete başlamadan en az iki hafta önce Bakanlığın belirleyeceği esaslara göre bildirimde bulunmak ve pamukların tasnif ve kontrolü için bu Tebliğe uygun personel istihdam ettiğini ve yeterli altyapıya sahip olduğunu göstermek zorundadır. Bildirim için istenen bilgi ve belgeler ile TAREKS üzerinden başvurulur. Bildirim üzerine Bölge Müdürlüğünce yerinde ve sunulan belgeler üzerinde Komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda, sınıflandırma ve kontrol şekline bağlı olarak Tebliğde belirtilen şartları yerine getirdiği tespit edilen çırçır prese ile linter ve prese fabrikalarının faaliyetine izin verilir.

Pamuk Kontrol Belgesi Kontrol başvurusu (1) Kontrole sunulacak partiler sondaj ya da tek balya yöntemine uygun olacak şekilde Pamuk Sorumlu Denetçisi tarafından hazırlanır. (2) TAREKS’te kullanıcı olarak yetkilendirilen Pamuk Sorumlu Denetçisi, mal sahibine ait her parti için Bakanlık internet sayfasının “E-İmza Uygulamaları” kısmında yer alan “E-İmza Uygulamalarına Giriş” bölümünü kullanarak TAREKS üzerinden başvurusunu yapar. (3) Sondaj yöntemine göre kontrol başvurusunda çırçırlama şekli, grup, sınıf ve tipi; tek balya kontrol başvurusunda çırçırlama şekli ve grubu ile her balyanın sınıfı, tipi, elyaf uzunluğu (stapel) ve karakter özelliklerini içeren laboratuvar analiz raporundaki sonuçlar beyan edilir.

Pamuk Kontrol Belgesi (1) TAREKS üzerinden yapılan kontrol başvurusu üzerine pamuk kontrolü için gerekli görülmesi halinde Ürün Denetmeni görevlendirilir. Kontrol talepleri en geç iki gün içinde sonuçlandırılır. Ürün Denetmeni tarafından yapılan kontrol sonucunda pamukların ilgili mevzuatına uygun olması halinde Pamuk Kontrol Belgesi düzenlenir. (2) Tebliğe aykırı şekilde hazırlanan pamuklar için kontrol belgesi düzenlenmez ve bu Tebliğde öngörülen ilgili müeyyideler uygulanır. (3) Ürün Denetmeni görevlendirilmediği durumda, bu Tebliğe uygun olarak Sorumlu Denetçi tarafından sınıflandırılıp tiplendirildiği ve kontrol edildiği beyan edilen pamuklara kontrol belgesi düzenlenir. Balyalar üzerine Pamuk Sorumlu Denetçisi tarafından denetçinin adı-soyadı, belge numarası ve firma unvanı ile vergi numarasının bulunduğu kontrol mühürü vurulur.

Belgenin kullanımı (1) Preseli pamukların alım ve satımlarının Pamuk Kontrol Belgesi ile yapılması zorunludur. (2) Balya ve etiketin üzerindeki bilgiler Pamuk Kontrol Belgesine uymayan preseli pamukların alınıp satılması ve nakli yasaktır. Belgenin süresi (1) Pamuk Kontrol Belgesinin geçerlik süresi bir yıldır. Kontrol tarihi üzerinden bir yıl geçmiş olan balyaların usulü dâhilinde yeniden tasnif ve kontrolü zorunludur.

Devir ve ifraz (1) Kontrolü yapılan parti için, belgenin geçerlik süresi içinde olmak ve belge kapsamında belirtilen miktarı aşmamak kaydıyla, devir ve ifraz işlemleri yapılabilir. (2) Söz konusu işlemler için Pamuk Sorumlu Denetçisi tarafından TAREKS üzerinden başvurulur. (3) Devir veya ifraz işlemi öncesinde düzenlenen Pamuk Kontrol Belgesi yeni belge düzenlenmesi için Grup Başkanlığına derhal iade edilir ve başka amaçlarla kullanılamaz.

Bildirimler (1) Pamuk Sorumlu Denetçisi, kontrol başvurusu ve sonuçlarına ilişkin sorgulamaları TAREKS aracılığıyla yapar. (2) Denetim sürecine ve sonucuna ilişkin bildirimler, 2011/53 sayılı Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi Tebliğinin 6 ncı maddesi kapsamında yapılan “Yetkilendirme Başvuruları” uygulamasında kullanıcılar tarafından beyan edilen elektronik posta adresine iletilir. Kullanıcıya ulaşmayan bildirimlerden Bakanlık sorumlu değildir. (3) Düzenlenen Pamuk Kontrol Belgesi, gönderim masrafları belge sahibi işletme tarafından karşılanmak suretiyle, işletme tarafından beyan edilen adrese gönderilir veya elden teslim edilir. Pamuk Kontrol Başvurularında, kontrol başvurusu yapabilmek için Ekonomi Bakanlığı Döner Sermaye Hesabına ücret yatırılarak, sisteme dekont yada EFT bilgilerinin girilerek kredi yüklenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde işlem yapılamayacaktır (Örneğin Dahili pamuk kontrol belgesi ücreti 30 TLx 10 parti için olursa toplam 300 TL yatırılır ve kredi yüklemesi yapılır, sistem her kontrol başvurusunda otomatik olarak hesaptan düşecektir).

Başvuru Masrafları Pamuk Kontrol Belgesi, İfraz ve Devir, Sezonluk Bildirim gibi başvurularda, TAREKS’te işlem yapabilmek için Ekonomi Bakanlığı Döner Sermaye Hesabına ücret yatırılarak, sisteme dekont yada EFT bilgilerinin girilerek kredi yüklenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde işlem yapılamayacaktır. Örneğin Dahili pamuk kontrol belgesi ücreti 30 TLx 10 parti için olursa toplam 300 TL yatırılır ve kredi yüklemesi yapılır, sistem her kontrol başvurusunda otomatik olarak hesaptan düşecektir.

2.2- TAREKS Kapsamında Yapılacak Pamuk İşlemleri   2.2.1- Pamuk Sorumlu Denetçi Eğitimine Müracaat 20,00 TL 2.2.2 Pamuk Sorumlu Denetçi Eğitimi Katılım 150,00 TL 2.2.3- Pamuk Sorumlu Denetçi Belgesi 250,00 TL 2.2.4- Pamuk Sorumlu Denetçi Belgesi Süre Uzatım 100,00 TL 2.2.5- Pamuk Sorumlu Denetçi Belgesi Zayii 2.2.6- Pamuk Sorumlu Denetçi Belgesi Yenileme 2.2.7- Çırçır Prese Fabrikası Sezonluk Bildirim Başvurusu 500,00 TL 2.2.8- Çırçır Prese Fabrikası Sezonluk Bildirim Onayı 2.2.9- Pamuk Kontrol Belgesi Başvurusu 30,00 TL 2.2.10- Pamuk Kontrol Belgesi Devir ve İfraz İşlemleri 15,00 TL 2.2.11- Pamuk Kontrol Belgesi Süre Uzatımı 2.2.12- Pamuk Kontrol Belgesi Zayii 50,00 TL 2.2.13- İthalat Denetim Başvurusu 2.2.14- İhracat Denetim Başvurusu 10,00 TL 2.2.15- İhracat Devir ve İfraz İşlemleri 2.2.16- İhracat Süre Uzatımı

Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü BANKA HESAP BİLGİLERİ BANKA ADI Yetkilisi ve Telefonu ŞUBE ADI ŞUBE KODU HESAP NUMARASI IBAN NO T.Vakıflar Bankası T.A.O. 0 312 222 39 62 T.C.Ekonomi Bakanlığı Bağlı Şubesi 709 158007294005505 TR720001500158007294005505 T.Halk Bankası A.Ş. 0 312 229 46 08 Necatibey Şubesi 386 5000029 TR890001200938600005000029

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜR EDERİZ İletişim: Yeni Valilik Binası Kat:5 No:555 GAZİANTEP (342) 221 21 42