PROJENİN AMACI: Farklı kültürlerden gelen çocuk oyunlarını tanıtarak kültürler arası etkileşimi sağlamak projenin birinci amacıdır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
Advertisements

"Schools PRomoting INtercultural competence through Games"
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Yaratıcı Drama Atölyesi
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
GEZİ - GÖZLEM KULÜBÜ.
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
Öğrenci Merkezli Eğitim
ÖĞRENCİ MERKEZLİ ÖĞRENME HEDEFLİ EĞİTİM SİSTEMİ
Okul öncesİ Eğİtİmde Günlük Program AkIşI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
Müzede Yaratıcı Drama Prof. Dr. Ayşe Çakır İLHAN
VİZYONU İngilizce eğitimi alan, ama konuşamayan nesillere son vermek.
4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte , Eğitim ve Öğretim yılından itibaren, ilköğretim kurumlarında okutulacak haftalık.
1-)ÇOCUGUN FİZİKSEL VE MOTOR GELİŞİMİNDE ETKİNLİK SAĞLAMAK A-)Fiziksel İhtiyaçların Karşılanması ve Sağlığın korunması B-)Fiziksel Yapının Tanınması.
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
EĞİTİMDE DRAMA Meral KOCABAY.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Eğitsel Oyunlar.
Eğitimde Bilgisayar Uygulamaları
KALEM TÜKENİR ÖĞRENCİ TÜKENMEZ (TÜKENMİŞ ÖĞRENCİ).
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
Bilgisayar Destekli Eğitim
PROJE TABANLI ÖĞRENME. Proje tabanlı öğrenme, öğrenci merkezli bir öğretim modelidir.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
Proje Adı : Lost Globe (Kayıp Küre)
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ EĞİTİMDE YENİ YÖNELİMLER Prof. Dr. Özcan DEMİREL 27 Kasım – 1 Aralık 2006 Mersin.
ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM
MİKRO ÖĞRETİM.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE OKULA UYUM
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
Hacettepe Biyoetik E ğ itim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBAM) Faaliyetleri Hacettepe Biyoetik E ğ itim Uygulama ve Araştırma.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
SINIF DIŞI ÖĞRETİM TEKNİKLERİ
2014 – 2015 ÖĞRETİM YILI TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU TOPLANTISI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
YILMAZKÖY ORTAOKULU COMENIUS İÇERİK PROJEN İ N HEDEFLER İ COMENIUS NED İ R ? PROJEN İ N ÖZET İ YILMAZKÖY ORTAOKULU PROJEN İ N ÇIKI Ş NOKTASI.
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME SCIENTIX PORTAL Proje Tabanlı Öğrenme Sorgulamaya Dayalı Öğrenme.
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
MATEMATİK GEOMETRİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ  5. Sınıftan itibaren matematiğin günlük yaşamdaki önemi üzerinde duruyoruz.  Eğitim yılının başında 5.sınıftan.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Yaratıcı Drama Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
RASATHANE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
, Eğitici Drama Nedir? Önceden belirlenmiş açık ve net eğitim amaçları olan, tüm çocukların kendi öğretmenleri ile birlikte, daha çok büyük motor hareketlerle.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
Oyun ve Din Öğretimi Dr. H. Kader ZENGİN.
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
Erken çocukluk dönemi fen ve matematik eğitimi için ortam hazırlama
2016–2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL BASUT EĞİTİM KURUMLARI OKUL AİLE BİRLİĞİ I. DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Gündem Maddeleri: I. Dönem eğitim- öğretim.
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
Yaratıcı Drama.
ERASMUS
Dünyadan Bir Örnek: KUZEY NORVEÇ BİLİM MERKEZİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
YARATICI DRAMANIN ÖGELERİ 1.Lider/Öğretmen
Programdan Sorular.
YANSITILMAYAN GÖRSEL MATERYALLER-1
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

PROJENİN AMACI: Farklı kültürlerden gelen çocuk oyunlarını tanıtarak kültürler arası etkileşimi sağlamak projenin birinci amacıdır.

Projenin Çıkış Noktası: Kültürümüzde var olan çocuk oyunlarının yerine sanal ortamdaki oyunların tercih edilmesi nedeniyle çocukların sosyal ortamdan kopmaları ve kültürel değerlerin unutulmaya başlaması

Projenin Hedefleri: __ Kültürler arası oyunların tanıtılması __ Çocukların yaratıcı yönlerinin açığa çıkarılması __ Çocuklar arasındaki iletişimi ve paylaşımı geliştirmek __ Sanal oyunların çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi __ Kültürler arası diyalogun gelişmesi, farklı dillerin tanınması __Farklı kültürlerdeki eğitim öğretim yöntem ve tekniklerin öğretmenler tarafından anlaşılması

Okuldaki Öğrencilere ve Personele Etkileri: __Çocukların birlikte oyun oynama becerilerini geliştirir. __Sınıf ve okul içindeki iletişimi ve paylaşımı arttırır. __Kazanma ve kaybetme duygusunu kabullenme yetisini geliştirir. __Çocukların keşfetme becerisi gelişir. __Okul personelinin birlikte çalışma ve bir ürün ortaya koyma becerisini geliştirir.

Okul Müfredatına Etkileri: __Oyunların Beden Eğitimi dersinde uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi sonucunda çocukların edindiği disiplin, kurallara uyma, yaratıcılık, yorumlama, iletişim vb. becerilerinin diğer derslere yansıması __Serbest Zaman Etkinlikleri dersinde kendi oyunlarını geliştirmeleri __Matematik dersinde oyunla öğrenme yönteminin kullanılması __Hayat Bilgisi,Türkçe vb. derslerde etkinliklerin oyunlarla ifade edilmesi

Yaygınlaştırma: _Oyunların tarihsel süreçte araştırılması _Sine vizyon _Sınıflar arsı yarışmaların düzenlenmesi (Kendi oyununu kendin keşfet) _Afişler _Logo yarışmaları _Geleneksel halk oyunları _Sergi _Oyuncak müzelerine gezi

Ortaklar Arasında Rol Dağılımı: Her ortağın kendi geleneksel oyunlarını araştırarak, önce kendi çocuklarına, sonra diğer ortaklara tanıtımının yapılması.

Toplantı Tarihi FaaliyetYerAçıklama Kasım 2011Tanışma Toplantısı Ankara Görevlerin Dağılımı Mart 2012Ülke Gezisi AlmanyaOrtak Faaliyet Etkinlikleri Mayıs 2012Ülke Gezisi İtalyaOrtak Faaliyet Etkinlikleri Temmuz 2012 Ülke Gezisi RomanyaOrtak Faaliyet Etkinlikleri Eylül 2012Ülke Gezisi FinlandiyaOrtak Faaliyet Etkinlikleri Kasım 2012Ülke Gezisi BelçikaOrtak Faaliyet Etkinlikleri Aralık 2012Ülke Gezisi AnkaraSonuç Raporunun Hazırlanması

1. Almanya’nın kendi geleneksel oyunlarını ve araştırma sonuçlarını sine vizyon gösterisi olarak sunması, 2. Oyunların içerisinden seçtiği bir oyunun ortakları ile oynatılması, 3. Kendine ait halkoyunları gösterisinin sunumu, 4. “Kendi oyununu ve oyuncağını kendin keşfet” yarışma sonuçlarının açıklanması, 5. Oyun fişlerinin sergilenmesi, 6. Oyuncak müzesine gezi düzenlenmesi.

Sonuç Raporunun Hazırlanması -Türkiye’deki en son toplantıda proje faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve yapılan bütün faaliyetlerin sine vizyon gösterisi olarak sunulması, -Ülkelerin ortak gösterisi, -Çocukların yaptıkları oyuncak ve afişlerin sergilenmesi, - Ülkelerin hepsinde ortak olan bir oyunun tanıtılarak oynanması.