Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyadan Bir Örnek: KUZEY NORVEÇ BİLİM MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyadan Bir Örnek: KUZEY NORVEÇ BİLİM MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 Dünyadan Bir Örnek: KUZEY NORVEÇ BİLİM MERKEZİ

2

3 HAKKINDA Kuzey Norveç Bilim Merkezi, 29 Ağustos 2002 yılında kurulmuştur. Kar amacı gütmeyen Bilim Merkezi, dünyanın en kuzeyinde yer alan Tromso Üniversitesi’nin bahçesinde yer alan popüler bilim merkezidir.

4 HAKKINDA Kuzey Norveç Bölgesi’nde bulunan Bilim Merkezi’nin Tromso Üniversitesi ile yakın bağlantısıyla 6-19 yaş arasında bulunan öğrencilerin okul sistemi içinde önemli bir ortağıdır. Geleceğin öğretmen adaylarına eşsiz olanaklar sunmaktadır.

5

6 MİSYONU Öğrencilerin eğitiminde, bilim ve teknolojiye yönelik tutumlarını değiştirip geliştirmek. Bu sayede üniversite tercihlerine bilim ve teknoloji alanında katkıda bulunarak öğrenci sayısını artırmaktır.

7 MİSYONU Bilim Merkezi'ndeki etkinliklere diğer insanların da kolay erişilebilmesini sağlamak. Okullardaki öğretmenleri bilimsel ve teknolojik becerilerle donatmak. Bunun için bilim ve teknolojiden yararlanarak öğrenmelerine yardım etmektir.

8 VİZYONU Çocuklar ve yetişkinler için Matematik, Fen ve Teknolojiyi “yaparak öğrenme” ile keşfederek buluşma noktası yapmak. Kuzey Norveç ve Kuzey Kutbu’nda Bilim ve Teknolojiye odaklanmak. Öğrenciler için öğrenme programları yapmak. Bilim ve toplum programı yapmak.

9 VİZYONU Okullar ve Tromso Üniversitesi ile sosyal etkinlikler yaparak öğretmenlerin eğitimi için işbirliği yapmak. Bölgedeki diğer Bilim Merkezleri ve Müzelerle işbirliği yapmak. Yetişkinle evde yapılacak faaliyetler ve öğretmen kılavuzu yapmak için genel bilgilerle ilgi çekici internet siteleri yapmak.

10 ETKİNLİKLERİ Bilim Temalı Mutfak Kimyası Matematik Laboratuarı Gökyüzü
Dünyanın manyetik Alanı Işık Aralığı – Kuzey Işıkları Dünya ve Güneş Sistemi Mevsimler Spacepod

11 PLANETARYUM GÖSTERİLERİ

12 KAYNAK


"Dünyadan Bir Örnek: KUZEY NORVEÇ BİLİM MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları