Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaratıcı Drama.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaratıcı Drama."— Sunum transkripti:

1 Yaratıcı Drama

2 Drama nedir? Drama; öğrenmek, sahneye çıkmadan ve oyunda rol yapmadan yaşam deneyimini genişletmek demektir.

3 Yaratıcı drama nedir? Yaratıcı drama; doğaçlama, rol oynama vb. tiyatro ya da drama tekniklerinden yararlanarak bir grup çalışması içinde bireylerin bir yaşantıyı, bir olayı, bir fikri, bir eğitim ünitesini, kimi zamanda bir soyut kavramı ya da davranışı eski bilişsel örüntülerin yeniden düzenlenmesi yoluyla ve gözlem, deneyim, duygu ve yaşantıların gözden geçirildiği “oyun” süreçlerden anlamlandırılması, canlandırılmasıdır.

4 Yaratıcı drama nedir? Bir başka yaklaşımla, yaratıcı drama, önceden yazılmış bir metin olmaksızın katılımcıların kendi yaratıcı buluşları, özgün düşünceleri, öznel anıları ve bilgilerine dayanarak oluşturdukları eylem durumları ve doğaçlama canlandırmalardır.

5 Yaratıcı drama ile öğrencilerde neler kazandırılması hedeflenmektedir?

6 Yaratıcı drama hangi aşamalarda gerçekleşir?
Isınma ve Rahatlama Çalışmaları Oyunlar Doğaçlama Oluşum Değerlendirme

7 1. Isınma ve Rahatlama Çalışmaları
Beş duyu organını kullanma, gözlem yetisini geliştirme, bedensel ve dokunsal çalışmaların yapılması, tanışma, etkileşim kurma, güven ve uyum sağlama gibi faaliyetleri kapsar.

8 2. Oyunlar Belirlenmiş kurallar içinde özgürce oyun oynama ve bu oyunları geliştirme çalışmalarından oluşur. Kimi zaman bilinen çocuk oyunlarından yararlanılır.

9 3. Doğaçlama Serbestçe belirlenmiş bir süreçtir. Belirlenen konu ya da temadan yola çıkılır veya saptanan bir hedefe doğru belli aşamalarla gerçekleşir.

10 4. Oluşum Bu süreç kimi zaman önceden hiç belirlenmemiş bir çıkış noktasından, kimi zamanda bir nesne, resim, fotoğraf, heykel vb. ile iletişim kurma ile başlar. Sürecin nasıl gelişeceği ve nereye varacağı önceden belirsizdir.

11 5. Değerlendirme Çalışma öncesi,çalışma anı, çalışma sonrasında yapılabilir. Dramanın aşamalarının her birinin ya da birkaçının ardından tartışmanın açılması, eleştiri-özeleştiri, soru-cevap etkileşiminin başlaması değerlendirmenin somut başlangıcı olarak kabul edilir.

12 Yaratıcı drama da öğrenci katılımı nasıldır?


"Yaratıcı Drama." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları