KUTALMIŞBEY ORTAOKULU BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2 HAZİRAN’DA OKULUMUZDA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
Advertisements

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
DERS KİTABI.
GÜNEŞ DÜNYA AY
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
A-GÜNEŞ SİSTEMİ GEZEGENLERİ
BAYRAMLARIMIZ.
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
EŞKULEMATİK.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
Işık, görmemize olanak veren bir enerji biçimidir .
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
BİLTAKOTAD (BİLİMİ ve TARİHİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ) Kuruluş Tarihi: 17 Nisan 2014 Sloganımız: Tarihi bilin, bilimi ilerletin!
DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.
BU BENİM ESERİM PROJE YARIŞMASI
7 Yönetim İlkemiz 1- Erişilebilir olmak,
ÖDEV-BAŞARI Sevgili Öğrenciler;Ödevin eğitim hayatınızda çok önemlidir. Ödevin amaçları şunlardır Derse hazırlıklı gelmek Derste öğrenilen konuları pekiştirmek.
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
KEKEMELİK 1.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
Ajanda 1. Neden MEF? 2. Üniversite Seçim Rehberi 3. Sorular.
SINIF DIŞI ÖĞRETİM TEKNİKLERİ
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
Tarihçemiz ; 1970 Gediz depreminde Gazikemal İlkokulu yıkılınca, Denizli’ li işadamı H.Fehmi ASHABOĞLU 5 derslikli ASHABOĞLU İLKOKULU’ nu yaptırmıştır.
2014 – 2015 PROGRAMI. BAŞVURU TARİHLERİ Başvuru Başlangıç Tarihi: 17 Kasım 2014 Başvuru Bitiş Tarihi: 30 Ocak 2015 * Türkiye geneli ayrılan kontenjan.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ÜSLÜ SAYILAR.
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ PROJESİ
DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ. Avrupa Gönüllü Hizmeti YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER, BİR AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKESİNDE 2-12 AY ARASINDA HİÇ ÜCRET ÖDEMEDEN GÖNÜLLÜ.
Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
Günün konusu Bağımlılık Bağımlılığın gelişimi 1.
Ölçme ve Yanılsama Seyfettin ÇAKMAK TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ ve BİLİM OKULLARI GÖKYÜZÜ FARKINDALIĞI-2.
47. TÜBİTAK ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİ
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
PROJELER-1 Öğrencilerin istedikleri bir konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, yeni bilgilere ulaşma ve sonuç çıkarma amacıyla öğretmen rehberliğinde.
ÖRÜNTÜ Belli bir kurala göre dizilme. Bunlar sayı olabilir,şekil olabilir harf olabilir…
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
ÜNİTE : 5 DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
60 yıldır Türkiye’yi yıkmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye öylesine sağlam temeller üzerine inşa edilmiş ve öylesine deprem kirişleri atılmış ki, Şair.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
Güneş tutulması. Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi.
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
ADNAN BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
PROJE YAYGINLAŞTIRMA VE İLGİLENDİRME FAALİYETLERİ
Dünyadan Bir Örnek: KUZEY NORVEÇ BİLİM MERKEZİ

Hazırlayan : Ayla EROĞLU_3/B. UZAY Dünya’yı ve bütün yıldızları içine alan boşluğa, UZAY denir.
Hazırlayan : BARAN ÇELEBİ_7/D. UZAY Dünya’yı ve bütün yıldızları içine alan boşluğa, UZAY denir.
BİL BAKALIM BEN NERDEYİM ?
Neden kitap okuyoruz.
Güneş Sistemi ve Tutulmalar
YÖNTEM SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER.
Sunum transkripti:

KUTALMIŞBEY ORTAOKULU BİLİM UYGULAMALARI DERSİ 2 HAZİRAN’DA OKULUMUZDA ÇEVRE VE BİLİM AYLIK BİLİM GAZETESİ NİSAN SAYI 1 KUTALMIŞBEY ORTAOKULU BİLİM FUARI 2 HAZİRAN’DA OKULUMUZDA BİLİM SOKAĞI POSTER SERGİSİ NİSAN AYI İÇERİSİNDE OKULUMUZDA 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları hibe projesi kapsamında okulumuzda, Fen Bilimleri Öğretmeni Koordinatörlüğünde ve tüm öğretmenlerimizin desteği ile bilim fuarı düzenlenecektir. Kutamışbey Ortaokulu Bilim Fuarı 2 Haziran’da düzenlenecek olup öğrencilerimizin hazırlayacağı 25 projenin sunumu yapılacaktır. 20 MART’TA GÜNEŞ TUTULMASI GERÇEKLEŞTİ Okulumuzda 7. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu bilimsel posterlerin sergisinin yapılacağı bilim sokağı nisan ayı içerisinde açılacaktır. Hazırlanmış olan posterlerin örnekleri yukarıda gösterilmiştir. GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR? 20 Mart 2015 güneş tutulması Kuzey Avrupa Ülkelerinde (İngiltere, Norveç, …) tam güneş tutulması olarak gözlenmiştir. Ülkemizde güneşin yaklaşık %30’ kapanarak parçalı güneş tutulması izlene bilmiştir. GÜNEŞ TUTULMASINI İZLEDİK Ay Güneş'ten yaklaşık 400 kere daha küçük fakat bize Güneş'ten 400 kere daha yakın olduğu için gökyüzünde ikisi de aynı büyüklükte gözükürler. Bir Güneş Tutulması, Ay'ın Güneş ile Dünya arasına girmesi ve bazı özel koşulların sağlanması neticesinde meydana gelir.  Tam, Halkalı ve parçalı olmak üzere üç tip Güneş tutulması vardır. Bir Güneş tutulmasının tam veya halkalı oluşu Ay'ın Dünya'ya uzaklığı ile belirlenirken, parçalı oluşu Ay, gözlem yeri ve Güneş arasındaki açıyla, bir başka deyişle, her üçünün tam olarak aynı doğrultuda bulunmamasıyla ilgilidir.  Kaynak: www.milliyet.com.tr Okulumuzda Fen Bilimleri Öğretmenleri Ramazan KAYA ve Tuğba AYDOĞDU öncülüğünde parçalı güneş tutulması izlenmiştir. GERİ DÖNÜŞÜM KÖŞEMİZ

ÖDÜLLÜ SORU Kuyruklu yıldız bir yıldız mıdır? BİLİM ADAMI ATATÜRK GELECETEKİ DAVRANIŞLARIMIZ TAHMİN EDİLEBİLECEK BİLİM ADAMI ATATÜRK 7 Ocak 2015’te Cell yayınlarının jurnali Neuron’da (nöron) beyin taramAlarının bireyin gelecekte suç işleme olasılığından ,öğrenme kabiliyetini, sağlık durumunu veya ilaçlara tepkisini tahmin edebilir. Bu teknoloji sayesinde eğitimsel ve kliniksel pratikleri kişiselleştirme fırsatları öngörülebilir. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Dr. John Gabrieli ve meslektaşları; bireylerin gelecekteki farklı davranışlarından, çocukların  öğrenme , okuma ve matematiksel faaliyetlerine, suçluların suçu tekrarlama yatkınlıklarını ve gençlerin gelecekte uyuşturucu ve alkol kullanımı ve bağımlılıklarının tekrarına ilişkin  hareketleri tahmin etmede beyin taramalarının gücünü ortaya koydu. HAZIRAYAN: SATI SENA YILMAZ 7/A KAYNAK: www.gercekbilim.com Atatürk bir devlet adamı, asker olmasının yanı sıra çok önemli bir bilim adamıdır. o hayatı boyunca bir akademisyen gibi çalışmış ve arkasında dev eserler bırakmış. Atatürk, Türkiye’de istediği ve özlediği dengeli ve istikrarlı bir iradeyi sağladıktan sonra cumhurbaşkanlığını bırakıp, bir dünya gezisine çıkmak ve Türk tarihini yurtdışındaki kaynaklarını yerinde incelemek ve bu konuda bilim adamlarıyla sohbet ve tartışmada bulunmak istiyordu. Malesef bu amacına ulaşamadı. Ancak, Türk tarihi üzerine çok kafa yordu. Bu konuyla ilgili kitapları öylesine bir istekle okuyor ve öylesine çok çalışıyordu ki uykuda harcadığı zamana acıdığını şöyle söylüyordu. “Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür.” Atatürk’ün çalışmaları üzerine geliştirdiği tezleri de var. Bunlar; Güneş – Dil Teorisi ve Türk Tarihi Tezi. Atatürk bunların yanında Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumunu kurmuştur. KAYNAK: “Atatürk, Bilim ve Üniversite” (TÜBİTAK Yayınları) MARS’TA SU BULUNDU BİLİM UYGULAMALARI ETKİNLİKLERİMİZ NASA’nın Mars’ta keşif gezisi yapan Curiosity robotunun aldığı örnekler, Mars’ın yüzeyinde yaklaşık %2 oranında su bulunduğu söyleniyor. Böylece, Kızıl Gezegen'de yaşam olma ihtimaline ilişkin umutlar "tekrar yeşerdi". HAZIRAYAN: SEMA TOPÇU 7/A KAYNAK: www.radika.com.tr BİLMECELER  Bağırırsın susar, susarsın bağırır Sıra sıra odacıklar bil bakalım içinde ve var Ben varmadan o varır,         Her şeyden çok yol alır  Sudan geçer, ıslanmaz ÖDÜLLÜ SORU Kuyruklu yıldız bir yıldız mıdır? Cevabınızı açıklayarak verin ve sürpriz hediyelerimizden kazanın. (Cevaplar yazılı olarak Fen Bilimleri Öğretmeni Murat ELDEN’e yazılı olarak teslim edilecektir.) Bilmecelerin cevapları Mayıs Ayı sayımızda yayınlanacaktır. HAZIRLAYAN: SATI SENA YILMAZ 7/A