Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7 Yönetim İlkemiz 1- Erişilebilir olmak,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7 Yönetim İlkemiz 1- Erişilebilir olmak,"— Sunum transkripti:

1 HAYMANA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTISI 27 Şubat 2014

2 7 Yönetim İlkemiz 1- Erişilebilir olmak,
2- Soruna çabuk ulaşabilir olmak, 3- Çözümden yana olmak, 4- Teknolojiyi verimli kullanmak, 5- Değişime açık olmak, 6- Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hareket etmek, 7- Uygulamalarda şeffaflık ve karar alma sürecinde katılımcılığa olanak

3 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ(TKY)
Nuri Bektaş Anadolu Lisesi Kurum bazında katılıyor. Atatürk İlköğretim Okulu Ekip bazında katılıyor. Çaldağ İlköğretim Okulu Kurum bazında katılıyor. Yurtbeyli İlköğretim Okulu Kurum bazında katılıyor ve Ekip bazında katılıyor. Mahmut Hilmi Doğan İlköğretim Okulu Kurum bazında katılıyor. Çalış İlköğretim Okulu Kurum bazında katılıyor.

4 YARIŞMALAR ve KATILIM En çok katılım "Ekmek İsrafı" yarışmasına oldu. Birleştirilmiş sınıflar hariç tüm ilk ve orta okullar ayrıca Haymana Çok Programlı Lisesi yarışmaya katıldı. "Çocuk Dostu Şehir Ankara" isimli afiş, şiir, kompozisyon yarışmasına Atatürk, Çalış, Kerpiç, Altıpınar, Balçıkhisar, Ataköy, Çaldağ, Sinanlı Ortaokulları katıldı.

5 Bu Benim Eserim Projesi:
Haymana’dan toplam 59 başvuru yapıldı. Ankara’da bölge finaline seçilen 271 proje içinde İlçemizden 9 proje bölge finaline kaldı.

6 BU BENİM ESERİM Mahmut Hilmi Doğan Ortaokulu-3 Proje
1. Ayten ÇIKIŞIR- Fen ve Teknoloji-Dans Ederek Ölen Bakteriler 2. Seda ILGAR- Fen ve Teknoloji-Turunçgillerde Tohumun Sırrı 3. Rabia GÜNDOĞDU- Fen ve Teknoloji-Yumurtadan Çıkama da Bak

7 BU BENİM ESERİM Çaldağ Ortaokulu-2 Proje
1. Eser SEVİM Fen ve Teknoloji- En Temiz Temizlik 2. Selin KAYA Matematik-Küplerin Farkı ve Örüntü

8 BU BENİM ESERİM Çalış Ortaokulu-1 Proje 1. Sevim ADAM-
Matematik- 7 ve 19 ile Bölünebilmeye Farklı Bir Bakış

9 BU BENİM ESERİM Yenice Ortaokulu-1 Proje 1. Merve Sabiha YILDIZ- Matematik- 3 Basamaklı Sayıları Çarpmada Eğlenceli Bir Yöntem

10 BU BENİM ESERİM Yurtbeyli Ortaokulu-1 Proje Saadet KOYUNCU-
Matematik-İki Kare Farkını Görelim 12 Eylül Ortaokulu-1 Proje Funda ARSLAN Matematik- EBOB Üçgenim

11 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Mahmut Hilmi Doğan Ortaokulu’nun projesi kabul edildi Mayıs tarihleri arasında Mahmut Hilmi Doğan Ortaokulunda Bilim Fuarı yapılacak.

12 AB ve Kalkınma Ajansı Projeleri
Haymana Çok Programlı Lisesi İngiliz Öğretmeni Mustafa AZDURAL "Proje Hazırlama Teknikleri" konulu projesiyle Kalkınma Ajansından teknik destek aldı. Haymana İmam Hatip Ortaokulu AB Projesi 41 gün 41 Dev Proje

13 Biz Değeriz Projesi-Değerler Eğitimi
Aralık-Ocak aylarında 21 öğretmenin katılımıyla başladı. Devam ediyor.

14 41 Gün Dev Proje Bumsuz Ortaokulu

15 YAPILAN SEMİNER ve KURSLAR
Temel ve Hazırlayıcı Eğitim Kursları Proje Hazırlama Teknikleri Semineri Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınav Sorumlusu Kursu eTwinning Bilgilendirme Toplantısı Biz Değeriz Seminerleri Eğitim Yöneticilerine Seminerler(İletişim Becerileri ve Beden Dili, NLP, Hızlı Okuma, Öğrenmeyi Öğrenme) Eğitim Yöneticileriyle Toplantılar(Her ay düzenli olarak)

16 YAPILACAK SEMİNERLER Stratejik Planlama Semineri(3-7 Mart)
Ölçme ve Değerlendirme Farkındalık Semineri(26-27 Mart) Fatih Projesi Semineri(7-8-9 Nisan) Aile Eğitimi Programı Eğitici Eğitimi Semineri( Nisan) Resmi Yazışma Kuralları Semineri(8 Mayıs) Ekolojik Okuyazarlık Semineri( Mayıs) Yaratıcı Drama Semineri(Haziran) Halkla İlişkiler Semineri(Haziran) Ölçme Değerlendirme Semineri(Haziran)

17 ÖNCELİKLER 1- Sigara, alkol, uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıkları ile mücadele, 2- Millî bayramlar ve önemli günlerde yapılan tören ve programlarda milli ve manevi değerlere uygun motiflerin (müzik, giyim kuşam, oyun, şiirler vb.) kullanılması, törenlere bunların yansıtılması,   3- Öğrencilerin kendi aralarındaki ve öğretmenlere yönelik şiddet eğilimlerinin dikkatle izlenerek, eğitim ve sosyal etkinliklerle kardeşlik duygularının geliştirilmesi, 4- Öğretmene saygı kültürünün korunmasına, güçlendirilmesine yönelik güçlü bir okul ikliminin oluşturulması, 5- Okullarda kurumsal kimliğin ve aidiyet duygusunun geliştirilmesinin temel önceliklerden olması, bu konuda ciddi çalışmalar yapılması.

18 Yapılacaklar Etkinlikler
Okul Öncesi Şenliği Eğitim Şenliği Şiir Olimpiyatı HAYMANA Milli Eğitim Dergisi Okullar arası spor müsabakaları(Voleybol, Futbol, Masa Tenisi, Satranç, Atletizm) Trafik Güvenliği Bilgi Yarışması Sigara, Alkol, Uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla mücadele konulu afiş yarışması yapılacak (21 Mart)

19

20 BU YIL İLK DEFA YAPILACAK ETKİNLİKLER
"Haymana'da Öğretmen Olmak" konulu Fotoğraf Yarışması(Tüm Öğretmenlerimiz) Yakınımızdaki Uzaklar(Bulunduğu Bölgeyi Tanıyan Öğrenciler Yetiştirmek) Köylerarası Halk Oyunları Yarışması(20 Mayıs) Ses Yarışması(Öğrenciler) Okullar arası(Öğretmenler arası) Voleybol Turnuvası Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali Kariyer Günleri(Lise öğrencilerine) Haymana Eğitim Sempozyumu(Haziran ayı) Piknik(Tüm Öğretmenler ve Aileleri)


"7 Yönetim İlkemiz 1- Erişilebilir olmak," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları