AYA ÇIKAN İLK ASTRONOT Sibel BAYÇELEBİ 5-B 53.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UZAY ARAŞTIRMALARI Yuri Gagarin
Advertisements

Igor Ivanovich Sikorsky
ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.
Bilim Adamı Albert Einstein.
Kelimede anlam Cümlede anlam Paragrafta anlam
 Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının.
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
İzler ve İnsanlar.
Hayatta En Doğru Yol Gösterici Bilimdir.. BAĞLAÇLAR  Kendi başlarına anlamları olmayan,cümleleri,cümlecikleri,eş görevli sözcükleri ya da sözcük gruplarını.
OSMAN BERKE YILDIRIM 5-D 1318
Alexander Graham Bell.
 Uzay, Dünya'nın atmosferi dışında evrenin geri kalan kısmına verilen isimdir.  Uzay'ın sınırları asla kesin değildir ve Uzay hep büyür.  Atmosfer.
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
MUCİTLER ve İCATLARI.
ASLI DER.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
=>SES BİLGİSİ
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
GOOGLE EARTH (2005-∞).
AY DÜNYANIN TEK UYDUSU VE ONA EN YAKIN GÖK CİSMİDİR
=>CÜMLEDE ANLAM<=
M.Fatih AMASYALI Uzman Sistemler Ders Notları
AYA YOLCULUK AD- CEREN SOYAD-AKSU NO- 427 SINIF-5-A KONU-AYA Yolculuk.
Lev Nikolayeviç Tolstoy 9.Eylül 1828 – 20 kasım 1910
MUHAMMED DO Ğ AN 9/B 232.  4 Ekim 1957/Sputnik-1/Sovyetler Birli ğ i… Dünya’dan 224 km yukarıda bazı bilimsel deneyler yapmak için fırlatılmı ş tı.
İlginç Bilgiler au – sal
F E Z A G Ü R S Y.
HAVACILIK TIBBINA GİRİŞ
At İnek Koyun Her ş ekil 3 hayvanı göstermektedir.
En fazla ödül kazanmış olan İngilizce Dil Eğitimi Programı.
DYNED BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Dil öğrenme bir beceri edinme sürecidir ve pratik gerektirir.
W. Eugene Smith – Country Doctor (Kasaba Doktoru)
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
ALAN MULALLY.
Astronot demek Uzay araçlarında görev alan kişiler olarak tanımlanabilir. Astronotların uzay araçlarındaki ortama uyum sağlayabilecek kişilerden seçilmesi.
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
Başlıklar... ● Wikipedia nedir? ● Wikimedia vakfı nedir? ● Wikipedia nasıl oluştu? ● Türkçe Vikipedi ne zaman oluştu? ● Felsefe ve temel ilkeler ● Neler.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Alibaba.com Marka Hikayesi
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Marka Hikayesi Betül GÜLER
F E Z A G Ü R S Y.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Çoklu Zeka Modeline Genel Bakış
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2017 YILI STAJ DÖNEMİ
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ 2016 YILI STAJ DÖNEMİ
TÜRKÇE 1- Oyunlar, çocuklar için gerçek yaşamın aynası gibidir. Çocuk; paylaşmayı, iş birliğini, sorun çözmeyi, karar vermeyi oyun oynarken öğrenir. Oyun.
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı DynEd İngilizce Dil Eğitimi BAYRAKLI
  Uzay Çalışmaları  Uzay Çağı Başlıyor 4 Ekim 1957 tarihinde Sovyetler Birliği, doksan beş dakikada bir Dünya’nın çevresini dolaşan ve atmosferik çalışmalar.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
Endüstri mühendisliği.
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
PEYGAMBERİN HAYATI SUNU.
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ
ODTÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ABET DENEYİMİ
İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Duyurusu
BİLİM VE TEKNOLOJİ Dr. Mehmet ÖZASLAN.
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Pilotaj Bölüm Başkanlığı
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Uzay Araştırmaları Soru-Cevap.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
AYIN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Güneş Dünya ve Ay Soru-Cevap
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

AYA ÇIKAN İLK ASTRONOT Sibel BAYÇELEBİ 5-B 53

NEİL ARMSTRONG Neil Armstrong (d. 5 Ağustos 1930 - ö. 25 Ağustos 2012)[1], ABD'li astronot, Ay'a ilk ayak basan insan. 5 Ağustos 1930'da Wapakoneta, Ohio'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimi sırasında izcilik yaptı. Purdue Üniversitesi'nde havacılık ve uzay mühendisliği okudu. Kore üzerinde Amerikan Deniz Kuvvetleri pilotu olarak 78 saat uçuş yaptı. 1956 yılında evlendi, eşinden üç çocuğu oldu. ABD uzay programına astronot olarak katılmak için başvurdu, denemelerden başarıyla geçti. Gemini 8 uçuşuyla ilk kez uzaya gitti. 20 Temmuz1969 tarihinde Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan oldu

NEİLİN FOTOĞRAFI

AYDA SÖYLEDİKLERİ Ay üzerinde yaptığı yürüyüşte ilk söylediği ve tarihe geçen cümle şudur: [Bir] insan için küçük, insanlık için dev bir adım.That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind.orijinal ses kaydı – .wav 260 kbBu cümlede "bir" (İngilizce: "a") kelimesi duyulmaz, Armstrong konuşurken unutmuş veya parazit nedeniyle silinmiş olabilir.

NEİLİN HAYATI Armstrong 1971 yılında NASA'dan ayrılarak Cincinnati Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. 1979 yılına kadar uzay mühendisliği bölümünde profesör olarak çalışmıştır. 1985'ten 1986'ya kadar Uluslararası Uzay Komisyonu'nda hizmet vermiştir. 1986 yılında Challenger kazasının araştırma komisyonuna başkan yardımcısı olarak atandı. 7 Ağustos 2012'de tıkanan kalp damarlarının açılması için ameliyat olan Armstrong, 25 Ağustos 2012'de hayata gözlerini yumdu. Konuyla ilgili diğer Wikimedia sayfaları :     Commons'ta Neil Armstrong ile ilgili çoklu ortam dosyaları bulunmaktadır. Vikisöz'de Neil Armstrong ile ilgili özlü sözler bulunmaktadır.