Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ
HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ Hazırlayan: Hava Trafik Kontrol Bölüm Başkanlığı Güncelleme Tarihi:

2 SUNUM İÇERİĞİ HAVA TRAFİK KONTROL NEDİR? HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ
MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI BÖLÜME ÖĞRENCİ ALIM SÜRECİ

3 1. HAVA TRAFİK KONTROL NEDİR?
Hava trafik kontrol, hava araçlarının manevra sahası üzerinde veya uçuşun herhangi bir safhasında birbirleriyle ve manialarla çarpışmalarını önlemek; hızlı ve düzenli hava trafik akışını sağlamak amacıyla verilen hizmettir.

4 Bu hizmet, meydan kontrol kulelerinde, yaklaşma ve saha kontrol ünitelerinde çalışan hava trafik kontrolörleri tarafından verilir. Radarlı kontrol ünitelerinde hava trafik kontrolörleri radar ekipmanlarının yardımıyla uçakların hareketlerini izler ve telsiz vasıtasıyla uçakları yönlendirir.

5 2. HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ
Amacı Önemi Eğitim stratejisi

6 2. HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ
AMACI Hava trafik operasyonlarının emniyetini, etkin ve verimliliğini sağlayacak, ulusal ve uluslararası standartlara uygun bilgi ve becerilere sahip hava trafik kontrolörleri yetiştirmektir. Deneyimli akademik kadrosuyla hava trafik alanında bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarını yürütmektir. ÖNEMİ Türkiye hava sahası ve hava alanlarındaki hava trafiğinin emniyet, etkinlik ve verimliliğine katkı sağlamaktadır. Ulusal ve uluslararası standartlarda yapılan eğitim ile üstün nitelikli insan gücünü sektöre kazandırmaktadır. Hava trafik alanında bilimsel çalışmalar yaparak sisteme emniyet, ekonomiklik, etkinlik ve verimlilik açısından katkı sağlamaktadır.

7 2. HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ
EĞİTİM STRATEJİSİ Eğitim yöntemi Teorik * Pratik (Simülatörlerde birebir eğitim)* Eğitim süreci 1 yıl: İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı 4 yıl: Teori ve Uygulama Dersleri (Asgari 240 AKTS) Staj (Sanal Pilot Stajı ve Ünite Stajı) Eğitim olanakları Simülatörler (360 Derece Görüntü İmkânı Sağlayan   Meydan Kontrol Simülatörü ve Radar Kontrol Simülatörleri) Hasan Polatkan Havalimanı (LTBY) Meydan Kontrol Kulesi (gerçek trafiği izleme ve iş başı eğitim olanağı) Hava Sahası Tasarım Laboratuvarı * Eğitim programı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylıdır.

8 RADAR SİMÜLATÖRÜ

9 MEYDAN KONTROL SİMÜLATÖRÜ

10 HASAN POLATKAN HAVALİMANI MEYDAN KONTROL KULESİ

11 Hava Sahası Tasarım Laboratuvarı
PANS-OPS (Procedures for Air Navigation Services-Aircraft Operations)

12 3. MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi (ACC), Yaklaşma Kontrol (APP) ve Meydan Kontrol (TWR) ünitelerinde hava trafik kontrolörlüğü DHMİ dışındaki kurumlara bağlı havaalanlarında hava trafik kontrolörlüğü Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde havacılık uzmanı, hava trafik kontrolörü, vb. Üniversitelerde öğretim elemanı, araştırmacı, uzman ve hava trafik kontrolörü

13 4. BÖLÜME ÖĞRENCİ ALIM SÜRECİ
AŞAMALAR Üniversiteye giriş sınavı Ön kayıt Özel yetenek sınavları Kesin kayıt YETERLİLİK KOŞULLARI Ön Kayıt için: Üniversiteye giriş sınav puanı (ilan edilen asgari puan şartı) Yaş (21 yaşından büyük olmamak) Sağlık (ICAO Ek-1’e Sınıf 3’e göre yetkili hastanelerden alınan sağlık raporu) Konuşma (pelteklik, kekemelik,vb. konuşma problemi olmamak) Kesin Kayıt: Özel yetenek sınavlarında başarılı olmak.

14 İletişim Adres Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Hava Trafik Kontrol Bölümü İkieylül Kampüsü Eskişehir Telefon 0 (222)


"HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları