ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DERSİMİZ : HAYAT BİLGİSİ KONUMUZ : YÖNÜMÜ NASIL BULUYORUM?
Advertisements

COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
D’MUN International.
Çanakkale
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
TÜRK DİLİNİN TARİHİ GELİŞİMİ
NEDEN C-14 ? Pek çok uygarlığın kurulup yıkıldığı Anadolu için çeşitli tarihleme yöntemlerinin geliştirilmesi ve kullanılmasını önemi açıktır. Özellikle.
Müze Nedir?.
Safranbolu
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
Medeniyetlerin kesişim noktası
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI (ROMANESQUE)
Algürppsx En büyük Bizans kilisesidir. Eski kaynaklara göre, burada bulunan Roma döneminden kalma Artemis, Afrodit ve Apollon mabetlerinin kalıntılarından.
SUNAN Songül KORKMAZ ÇIPLAK Nazmi Topçuoğlu İÖO İncirliova - AYDIN.
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
Hacivat: -Hayrola Karagöz’üm,ne işin var buralarda?
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Diyarbakır Kalesine öğrencilerimi götüremediğim için öğrencilerime Diyarbakır Kalesini sınıfta slayt şeklinde anlatırım. Öncelikle Diyarbakır Kalesi hakkında.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
Hazırlayan Adı: Ercan Soyadı: Aşkan No:
Hacivat: _Hayrola Karagöz’üm,ne işin var buralarda?
MTS 3022 TÜNEL AÇMA Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY
ALACAHÖYÜK.
HATTUŞA.
İSKENDER İMPARATORLUĞU
SAN JAN KİLİSESİ EFES AZİZ JAN’IN MEZARI ÜSTÜNE BİR TÜRBE YAPILMIŞTI.
Avrupa Hun İmparatorluğu
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
BİZANS MİMARLIĞI.
Ülkemizin Güzel Yerleri
KIRŞEHİR DULKADİRLİ İNLİMURAT YER ALTI ŞEHRİ PROJESİ R
Avrupa Hun İmpartorluğu (Attila İmparatorluğu)
ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri.
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Bolu Müzesi. Bolu Müzesi; Bolu'da kurulu, [1] eser sergilenen bir müzedir. Şehir merkezinde, Stadyum Caddesi üzerinde bulunur.Bolu [1] Bolu Müzesi;
a)Tarihi Tut ve çevresinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
İSTANBUL’UN FETHİ Recep BOZKURT SLAYTIMIZ SESLİDİR.
ORTA ASYA VE AVRUPA’DA KURULAN DİĞER TÜRK DEVLET TOPLULUKLARI
Güney Avrupa. Avrupa'nın güneydeki topraklan Akdeniz Bölgesi'nin bir parçasıdır. Denize yakın bö­lümleri dağlıktır; yukanda tanımlanan Akde­niz iklimi.
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
ADIYAMAN.
RİZE.
YönlerİMİZ K D B BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI G.
Yönleri Öğreniyorum.
Atatürk’ün Tartı ve Ölçülerde Yaptığı Yenilikler
Anadolu ve Mezopotamya
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Keops pİramİdİ.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
Batı Karadeniz-2.
Batı Karadeniz-3.
AKDENİZ TURU-4.
KARS KALESİ Merkez Kale, İç Kale veya Stadel olarak anılır. M.S yılında Selçuklulara bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzeddi'in emri.
KIZ KULESİ.  Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır.
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
KONYA SIRÇALI MEDRESE Konya Sırçalı Medrese ismini çini süslemelerinden almaktadır. Medrese II. Alaeddin Keykubad tarafından 1242 yılında inşa ettirilmiştir.
BODRUM CAMİİ (Bodrum Mesih Paşa Camii) MİRELAİON KİLİSESİ
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ULALIŞIM TEKERLEK NEDİR?? ULAŞIM NEDİR??. TEKERLEK NEDİR??? TEKERLEĞİN TARİHÇESİ.
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
TEST.
Sunum transkripti:

ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLL.2 DERSİ PROJE ÖDEVİ GİRNE KALESİ Hazırlayanlar : Ramazan KAÇMAZ Burak DEMİR Gülnihal BABA Ekrem TOPDAMIŞ Şengül KAVANİ

BATIK GİRNE GEMİSİ Akdenizde Helenistik Krallıklara ait dönemde sefere çıkmış bu yaşlı tekne, M.Ö. 3. Yüzyılda açık denizde bir fırtınaya tutulmuş ve Girne açıklarında batmıştır. Bir sünger avcısı tarafından Girne’nin 1.5 km açığında, suyun 3 m derinliğinde 1965 yılında yeri tespit edilmiş, 1968-1969 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi araştırmacı uzman ekibi tarafından yapılan çalışmalar sonucu su üstüne çıkarılmış ve bugünkü yerine aktarılmıştır. Geminin Halep çamından yapılmış gövdesi 15 m uzunluğundadır. Geminin yapıldığı ağaca uygulanan karbon 14 testleri sonucu geminin M.Ö. 389 yılında yapıldığı, batıkta ele geçirilen badem kalıntılarına uygulanan karbon 14 testlerinde de M.Ö 288 tarihi bulunmuştur. Bu verilere göre gemi battığı zaman 80′li yaşlarında olduğu tahmin edilmektedir.

KIRNI MEZARLIĞI Bu kısımda, Erken ve Orta Tunç dönemlerine ait, Kırnı köyünde bulunmuş bir mezar ve bu mezarda ele geçen çeşitli buluntular sergilenmektedir. Bu buluntular GirneKalesi ‘nde müze olarak sergilenmektedir. Oldukça eskiye dayanan bu buluntular 1976 dan sonra yapılan kazılar sonucunda bulunmuştur.

LÜZİNYAN KALESİ VE ZİNDANI Giriş odasındaki zindancı başının içtiği içki Baf ve Limasol bölgelerinde imal edilen Commanderia şarabıdır. Kalenin önemli bölümlerinden biri zindanlardır. Lüzinyan Dönemine ait bu zindan odaları Kuzey-Güney yönüne uzanan dikdörtgen planlı ve tonoz üst örtülüdür. Girişte odanın kuzey ve güneyindeki geçitlerden, içlerinde kuyu hücreler bulunan zindan odalarına ulaşılmaktadır. Yazılı kaynaklarda bu kuyu hücrelerinin yer seviyesinin altında olduğu, orijinal boyutlarının 10 x7 ayak ölçülerinde, üst kısımlarının yan yana ve belli aralıklarla yerleştirilen kalaslarla kapatıldığı kayıtlıdır. Zindanın kuzey ve güney odalarındaki kuyu hücrelerde 1367-1368 yıllarında yaşanmış gerçek olaylar canlandırılmıştır.

VENEDİK KULESİ Kale yapılırken o dönemin savunma taktikleri zırhlı şövalye ve okçulara göre düşünüldüğünden, 1489′dan sonra kaleyi kontrole alan Venedikliler, Osmanlı topçu saldırılarını gözönüne alarak yeniden inşaya girişmişlerdir. Kuzeybatı ve güneydoğu kulelerini ekleyerek, önlemler almaya çalışmalarına rağmen, Lefkoşa‘daki Osmanlı zaferinden sonra, kaleyi direniş göstermeden 1570 yılında Osmanlılara teslim etmişlerdir.

VERSY ANTİK KENTİ Kalenin bu kısmında, Helenistik dönemden erken Bizans dönemine kadar kullanımda olan mezarın maketi ve buluntuları sergilenmektedir.