Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri."— Sunum transkripti:

1 ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri ile çevrilidir.

2 Çok eski bir yerleşim yeri olup, günümüzden 7000 yıl öncesine kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Bölge sırasıyla Kalkolitik (Taş), Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri, Hitit, Frig, Helenistik, Galat, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlıların egemenliği altında kalmıştır..

3 İlin ekonomisi, tarım, hayvancılık, sanayii ve turizme dayalıdır

4 Çorum’a gelipte yemeden dönmeyin!! leblebi baklava çatal aşı keşkek

5 Bölgenin jeolojik yapısında iki ana kayaç grubu göze çarpar Bunlardan birincisi “Metamorfik seri”, ikincisi ise, “Tortul Kütleler” dir İlin asıl jeolojik karakterini 3 jeolojik zamanın sonları ile 4 jeolojik zamanda meydana gelen oluşumlar meydana getirmektedir Özellikle 3 jeolojik zamanın kütlelerinden olan jips ve kayatuzu yatakları ile karbon miktarı % 75 kadar olan zengin linyit kömürü yataklarına (Osmancık, Dodurga yöresinde 30 milyon ton rezervinde ayrıca Alpagut-Zambal-Karakaya-Ayva ve Ovacık Köyünde) rastlanmaktadır

6 Çorum Kalesi Koyunbaba Köprüsü Ulu Cami

7 bakırcılık Semercilik Tenekecilik

8 ADI:ALİ SOYADI:ÖZKESER NUMARA:08290439


"ÇORUM Çorum, doğudan Amasya, batıdan Çankırı, güneyden Yozgat, güneybatıdan Kırıkkale, kuzeyden Sinop, kuzeydoğudan Samsun, kuzeybatıdan Kastamonu illeri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları