VAKTİN AKTIĞININ FARKINDA OLMAYANLAR HAZIRLAYAN: Burcu GÜLBAHAR Psikolojik Danışman.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
Advertisements

TANIŞMA TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ
ÖZEL ENVAR ilköğretim okulu
II.BÖLÜM GELİŞİM İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
Kitap Okumanın Önemi....
ÜNİTE: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ KONU: KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
Çocuğunuza kitap okuma alışkanlığı kazandırmada altın öneriler...
TIPTA İNSAN BİLİMLERİ. Toplum, hekimden tanı koymada bilgili ve uygulamalarda becerikli olmasının yanında hastasının duygusal gereksinimlerine duyarlı.
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
1-)ÇOCUGUN FİZİKSEL VE MOTOR GELİŞİMİNDE ETKİNLİK SAĞLAMAK A-)Fiziksel İhtiyaçların Karşılanması ve Sağlığın korunması B-)Fiziksel Yapının Tanınması.
Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş?
TANIŞMA TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
SERBEST ETKİNLİK SAATİ UYGULAMALARI
Hak Sorumluluk Nedir? Nedir?
12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği
TALAS LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
BİREYSEL VE TOPLUMSAL SORUMLULUKLARIMIZ
B OŞ Z AMANLARı D EĞERLENDIRME. Çaba, enerji ve zamanı en ekonomik şekilde kullanmak istiyorsak bir programa bağlanmalıyız. Zamanı boşa geçirmek,yaşamı.
75.YIL KARACAKILAVUZ CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİMDE KÜLTÜREL ETKİ VE SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ.
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE DİL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK VELİLERE ÖNERİLER (KİTAP KULLANIMI) Yrd. Doç Dr. Ş. Dilek BELET.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
DEĞERLERİM VE MESLEĞİM
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
BİZ KİMİZ ? PROJESİ SONUÇ RAPORU.  TÜKD üyelerinin profilini ortaya koyabilmek amacıyla 14 sorudan oluşan bir anket formu düzenlenmiştir.  19 şubedeki.
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
ERGENLE İLETİŞİM.
Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SUNUMU. *Atatürk İlke ve İnkılaplarını Hayata Geçirebilen, *Bilgi Toplumunun İnsanını Yetiştirmeyi Amaçlayan, *Farklılıkları.
KARTAL BELEDİYESİ KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI SUNUMU
ÇOCUKLA KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMEK
GELECEĞİ PLANLAMAK MESLEK SEÇİMİ.
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
BİLGİ, BİLİM VE PSİKOLOJİ
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
TEOG SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Okullarda Rehberlik Hizmetleri
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
Çocuklar niçin spor yapmalı? Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik, sosyal yönden gelişimine katkıda bulunur.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
Kendini tanıma,insanın psikolojik ve fiziksel açıdan kendinde olanları bilmesi,kendinde olanların farkında olması ve bunları doğru değerlendirilmesiyle.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Eğitim Kademelerine Göre Rehberlik Hizmetleri
Okul Öncesi Eğitim Dr. Burcu Çabuk.
Zekâ Oyunları.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. ETKİLİ OKUMA BECERİLERİ  Okurken anlamayı kontrol etmek Metin hakkında soru sormak ve cevaplamak Yüksek sesle okumak.
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?
II.BÖLÜM GELİŞİM İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR. Kazanımlar Bu üniteyi tamamladığınızda aşağıdaki hedeflere ulaşmanız beklenmektedir: Gelişimle ilişkili olan.
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
Sağlık Bilimleri Fakültesi
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
Zekâ Oyunları. Zekâ oyunları, boş zamanlarını değerlendirmek için aktivite arayanların, günlük yaşamın stresinden kurtulmak için biraz olsun soluk almak.
Sunum transkripti:

VAKTİN AKTIĞININ FARKINDA OLMAYANLAR HAZIRLAYAN: Burcu GÜLBAHAR Psikolojik Danışman

BOŞ ZAMAN YOKTUR, BOŞA GEÇEN ZAMAN VARDIR

Zamanı boşa geçirmek, yaşamı boşa geçirmektir. Kitap okumak: Kitap okuma alışkanlığının kazanmanın sonrasında yoğun olarak çeşitli türde kitaplar okumak (roman, şiir, macera, bilimsel, deneme, makale, öykü vs.), zamanı en iyi değerlendirmenin yoludur.

Zamanınızın önemli bir kısmını öğrenmeye harcayın, özellikle kitap okumak sizin bilgilerinizi daha da arttırmaya yardımcı olacaktır.Kitap okurken de aynı tarz kitapları seçmemeye özen gösterin ve tarzınızı çeşitlendirin ki siyaset,edebiyat,kişisel gelişim v.b konularda çeşitli bilgileriniz oluşsun.

Gazete ok umak: Düzenli olarak fanatizme kaçmayan gazeteleri (Gazetelerin sadece beğendiği değil gelişimini sağlayabilecek diğer köşelerini de okuyabilmek) okumak.

Bulmaca çözmek: Kelime bilgisi ve hazinesinin gelişimine yarar sağlar. Entelektüel bilginin temeli atılır. Kendi bulmacalarını yapması da tavsiye edilir.

Müzik dinlemek: Çocuk ve gençlerimizin akıl sağlığını olumsuz yönde tahrip etmeyecek, hayata daha iyimser gözle bakılması konusunda mesajları olan konusu ahlaki prensiplere duyarlı müzik türlerinin dinlenilmesinde sakınca yoktur

Sinema ve tiyatroya gitmek: Sanatsal mesajları olan yaşına uygun oyun ve filmlerin izlenilmesi de kişisel bir kazançtır.

Sanatsal çalışmalar yapmak: Plastik, seramik, heykel, resim, yontma işleri vs. sanatlarla yoğunlaşmak amatör olarak yazarlık çalışmaları gibi etkinlikler de zamanın en iyi şekilde değerlendirilme biçimlerindendir.

Spor yapmak: Hoşlandığımızı düşündüğümüz bireysel ya da toplu olarak yapabileceğimiz sportif faaliyetlerimizin olması fiziksel, ruhsal ve düşünsel gelişime ve sosyal kaynaşma yardım eder.

Bol zamanınız var spor size en iyi gelecek aktivitelerden biri.En yakın parkınızda yada herhangi yol güzergahında sabah yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Ev işlerine yardım: Anne ve babaya ev işlerinde yardım etmesi paylaşım ve sorumluluk alma yetilerinin gelişimini sağlar.

Çevrenizde ki iş-kur bürolarından bilgi edinip kurslara katılabilirsiniz. Sonunda da sertifikanızı edinirsiniz

BOŞ ZAMAN ETKİNLİKLERİNİN GELİŞİME KATKILARI Kişilik Gelişimine Etkisi Atletik ve sportif özellikleri ağır basan bireyler takım veya bireysel sportifliğin yoğun olduğu etkinliklere katıldıkları belirlenmiştir.

Entelektüel özelliği olan, kendine güvenli, kendini yönlendirebilen bireyler olumlu toplumsal ilişkilerin yoğun olduğu kültürel, zihinsel etkinliklere ilgi duydukları evle ilgili, el becerileri isteyen etkinliklere ise ilgi göstermedikleri tespit edilmiştir Bağımsız kişilik özelliğine sahip bireylerin ve kendine güvenli bireyler yalnızlıktan hoşlandıkları, Yaşama olumsuz bakan bireyler bu türden etkinliklere karşı ilgisiz oldukları belirlenmiştir

Çocuklarımızın nelerden hoşlandığını en çok biz anne ve babalar biliriz çünkü her an onları gözlemleyecek vaktimiz vardır.

Çocuklarımıza yukarıda sunulan seçeneklerden uygun olanları önerebilir, onların bu ortama girmesini kazandırmak için onlara rol model olabiliriz.

Bu sayede uzun vadede çocuğumuzun kişiliğini oluşturacak temelleri atmış olur ve zamanı yönetme, boş vakti verimli değerlendirme konularında önemli adımlar atılmış olur.