Hazır Gıdalar Açlık, yalnızca yemeklerden önce duyulan sevimsiz bir duygu degildir, aynı zamanda dünyada her yıl yüz binlerce kisinin ölümüne yol açan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Advertisements

BEBEKLER Giriş.
“HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM”
Sigara içmeyi deneyen her 4 kişiden 3’ü sigara tiryakisi olmaktadır.
Hazırlayan:Yunus Başaran
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ
KANSERİ YENMEK İÇİN KULLANILACAK GIDALAR Evet Sevimsiz bir konu seçtim bu kez ama çağımızın en önemli hastalıklarından biri KANSER.
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SAĞLIMIZI TEHDİT EDİYOR
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
GENETİK MÜHENDİSLİĞİ ve BİYOTEKNOLOJİ
Besin ve İçerikleri.
gıda sanayinde kullanılan asitler
İKİNCİ HAFTA Limon tuzu, sentetik tatlandırıcılar,
Volkan Kanat Sercan Şener
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ.
SAĞLIKLI BESLENME.
SİGARANIN ZARARLARI.
Toprak Organik Maddesi, Kolloid ve KDK Özellikleri
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
KONU: SAĞLIĞA ZARARLI MADDELER
SAĞLIK YÜKSEKOKULU.
MERAK ETTİKLERİNİZ.  Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bir kurumdur.  Bütün öğretmenlerimiz üniversite mezunudur.  Okulumuza ay (3-6)
Gıdalarda Renk Maddeleri
Ekosistemde Enerji Akışı ve Madde Döngüleri
Kİmya Temizlik Maddeleri.
“EN İYİ DENETÇİ KİŞİNİN KENDİSİDİR.”
1. Giriş.
Mutfak Temizliği ve Hijyeni
Kömürler Nasıl Sınıflandırılır?
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER İnsanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeryüzünde ve yeraltında bulunana maddeleri çeşitli işlemlerden geçirerek değişikliğe.
2. TEREYAĞI ÜRETİMİ 2.1 Krema; Tanım ve Özellikler
GIDA KATKI MADDELERİ LEZZET MADDELERİ.
GIDA KATKI MADDELERİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ZARARLARI
Recep ŞAHAN /Viyana 1 SİGARA Ve ZARARLARI SİGARA Ve ZARARLARI.
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
Sayı değeri
Sağlıklı beslenme dengeyle ilgilidir; ne kadar hareketli olduğunuza bağlı olarak belirli miktarda yemek yiyerek ve farklı yiyeceklerin tadını çıkararak,
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
HAZIR GIDALARIN ZARARLARI
ÇOCUKLARDA CİNSEL GELİŞİM
GIDA ZEHİRLENMELERİ.
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE NİTRAT VE NİTRİT
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi Gıda Mühendisliği Bölümü
RADYOAKTİFLİK. GİRİŞ ◦ Radyoaktiflik özelliği bir maddenin radyasyonu yaymasını ifade etmektedir. Üç tip radyasyon çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
BESLENİRKEN NELERE DİKKAT EDECEĞİZ?
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
DOĞAL MADDE VE YAPAY MADDE.
4 – 5- 6 Basamaklı Doğal Sayılar ve Bölük kavramı
Transgenik Hayvanlar İlaç üretimi amacı ile düzenlenen hayvanlar (kan, idrar ya da süt içerisinde Genetik olarak düzenlenmiş biyoaktif moleküllerin-kan.
Yönlendirilmiş Mutasyonlar
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
SODYUM KARBONAT Na 2 CO 3. Sodyum karbonat halk arasında çamaşır sodası olarak da bilinen kimyasal bir üründür. Formülü Na 2 CO 3 olan bu kimyasal bir.
TEMİZLİK MADDELERİ. Pek çok temizlik ürünü çeşidi vardır.Sabun ise eskiden beri temizlikte kullanılmaktadır. Günümüzde ise ; sabun, kireç giderici, yağ.
EVDE KİMYA HAZIR GIDALAR Zeliha IŞIK
DURAN VARLIKLARA AİT ÖZELLİKLİ YATIRIM KARARLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PROJEKTÖR.
GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ
 Hazır gıdalar nedir,ne değildir?  Hazır gıdaların hazırlanma süreçleri?  Hazır gıdalarda bulunan katkı maddeleri?  E kodu nedir?  Hazır gıdaların.
İÇERİK BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ VE BİTKİLERDE UYGULANAN BİYOTEKNOLOJİK YÖNTEMLER TARIMDA BİYOTEKNOLOJİ UYGULAMALARININ OLASI DEZAVANTAJLARI BİTKİ DOKU KÜLTÜRÜ.
Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

Hazır Gıdalar Açlık, yalnızca yemeklerden önce duyulan sevimsiz bir duygu degildir, aynı zamanda dünyada her yıl yüz binlerce kisinin ölümüne yol açan bir FELAKTTİR…

Ne Tür Maddeler’e Gıda Maddesi Denir ? Türk Gıda Mevzuatı’na Göre Tütün ve Sadece İlaç Olarak Kullanılanlar Hariç İnsanlar Tarafından Yenilen Yada İçilen Her Türlü Maddeye » Gıda Maddesi « Denir… Gıda Maddeleri İşlenişlerine Göre Sınıflandırılır. Doğal Gıda Maddeleri Hazır Gıda Maddeleri

Doğal Gıda Maddeleri İnsanlar Tarafından İşlenmemiş Olan Maddeleridir. Doğadan Alındığı Gibi Kullanılmaktadır. Ambalajlanmamıştır.

Hazır Gıda Maddeleri İşlenmiş ve Gıda Maddeleri İle Birleşmiştirler. Doğadaki Şekillerinden Farklı Olabilirler Ambalajlanmışlardır. Çoğu Zararlı ve Kanser Yapıcı Maddelerden Oluşur..

Emüsiyonlastırıcılar ve Stabilizatörler Gıdanın Bileşenlerine Ayrılmadan Kalmasını Sağlamak Amacıyla Kullanılan Gıda Katkı Maddeleridir.. E Numara Sisteminde Kod Aralığı E322 İle E500 Arasıdır.. E Numara Sistemi Nedir ?

Bazı Maddeler ve islevleri Aroma Maddeleri : Gıda Maddelerine Hoş Koku Vermek İçin Kullanılır. Koruyucu Maddeler : Gıdanın Raf Ömrünü Uzatmak İçin Kullanılır. Renklendiriciler : Gıdanın Rengini Değiştirmek veya Daha Renkli Göstermek İçin Kullanılır. Tatlandırıcılar : Gıdanın Tatlanmasını Sağlamak İçin Kullanılır.

Pastörizasyon ve Sterilizasyon Gıdaların Raf Ömrünü Uzatmak İçin Kullanılan Katkı Maddesiz Bir Yöntemdir. Besinin İçinde Hastalık Yapıcı Mikroorganizmaları Arındırmak Amacıyla Kullanılır. Aralarındaki Fark Çok Basittir: Pastörizasyonda Gıda Maddesi 60-100 ̊C Sterilizasyonda Gıda Maddesi 120-140 ̊C ‘ye Kadar Isıtılır…

İzlediğiniz İçin Teşekkürler..

E Numara Sistemi Nedir ? Hazır Gıda Paketleri İncelenirse Çogunda Gıda Katkı Maddelerinin » E « Harfi ve Bir Rakam İle Kodlanarak Yazıldığı Görülür. E Numara Sistemi İle Gıda Katkı Maddeleri Temel İşlevlerine Göre Sınıflandırılabilir. Slayt’a Devam Etmek İçin Tıklayınız..