Hazır Gıdalar Açlık, yalnızca yemeklerden önce duyulan sevimsiz bir duygu degildir, aynı zamanda dünyada her yıl yüz binlerce kisinin ölümüne yol açan bir FELAKTTİR…
Ne Tür Maddeler’e Gıda Maddesi Denir ? Türk Gıda Mevzuatı’na Göre Tütün ve Sadece İlaç Olarak Kullanılanlar Hariç İnsanlar Tarafından Yenilen Yada İçilen Her Türlü Maddeye » Gıda Maddesi « Denir… Gıda Maddeleri İşlenişlerine Göre Sınıflandırılır. Doğal Gıda Maddeleri Hazır Gıda Maddeleri
Doğal Gıda Maddeleri İnsanlar Tarafından İşlenmemiş Olan Maddeleridir. Doğadan Alındığı Gibi Kullanılmaktadır. Ambalajlanmamıştır.
Hazır Gıda Maddeleri İşlenmiş ve Gıda Maddeleri İle Birleşmiştirler. Doğadaki Şekillerinden Farklı Olabilirler Ambalajlanmışlardır. Çoğu Zararlı ve Kanser Yapıcı Maddelerden Oluşur..
Emüsiyonlastırıcılar ve Stabilizatörler Gıdanın Bileşenlerine Ayrılmadan Kalmasını Sağlamak Amacıyla Kullanılan Gıda Katkı Maddeleridir.. E Numara Sisteminde Kod Aralığı E322 İle E500 Arasıdır.. E Numara Sistemi Nedir ?
Bazı Maddeler ve islevleri Aroma Maddeleri : Gıda Maddelerine Hoş Koku Vermek İçin Kullanılır. Koruyucu Maddeler : Gıdanın Raf Ömrünü Uzatmak İçin Kullanılır. Renklendiriciler : Gıdanın Rengini Değiştirmek veya Daha Renkli Göstermek İçin Kullanılır. Tatlandırıcılar : Gıdanın Tatlanmasını Sağlamak İçin Kullanılır.
Pastörizasyon ve Sterilizasyon Gıdaların Raf Ömrünü Uzatmak İçin Kullanılan Katkı Maddesiz Bir Yöntemdir. Besinin İçinde Hastalık Yapıcı Mikroorganizmaları Arındırmak Amacıyla Kullanılır. Aralarındaki Fark Çok Basittir: Pastörizasyonda Gıda Maddesi 60-100 ̊C Sterilizasyonda Gıda Maddesi 120-140 ̊C ‘ye Kadar Isıtılır…
İzlediğiniz İçin Teşekkürler..
E Numara Sistemi Nedir ? Hazır Gıda Paketleri İncelenirse Çogunda Gıda Katkı Maddelerinin » E « Harfi ve Bir Rakam İle Kodlanarak Yazıldığı Görülür. E Numara Sistemi İle Gıda Katkı Maddeleri Temel İşlevlerine Göre Sınıflandırılabilir. Slayt’a Devam Etmek İçin Tıklayınız..