TÜBİS, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve TÜBİS-UYAP Entegrasyonu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

AKILLI FAKS.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BAKANLIĞIMIZ PERSONELİNİN ADINA UZANTILI E-POSTA ADRESİ KULLANIMI.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS) ÖRNEK ANONİM ŞİRKET KURULUŞU
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
Elektronik Değişim BAŞLADI !!! E-Çözümler
ÇEVRİMİÇİ ÇEVRE İZİNLERİ
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
SODES BİS SİSTEMİ.
Muhtar Bilgi Sistemi.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
Ahmet ARAS İş Uygulamarı Sorumlusu Aralık 2014 KAMU SERTİFİKASYON MERKEZİ.
e-YAZIŞMA PROJESİ T.C. Kalkınma Bakanlığı Ekim 2014
Başlıca e-Devlet Uygulamaları ve e-Dönüşüm Türkiye Projesi
PROJE GELİŞTİRME VE YÖNTEMİ II
EVRAK KAYIT SİSTEMİ Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
AVEA MOBİL PAZARLAMA Kurumsal SMS
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
GAZİANTEP ECZACI ODASI. KEP Nedir-1 Kayıtlı elektronik posta, kısa adıyla KEP, en kısaltılmış tanımıyla tarafların, elekronik ortamda teknik ve hukuki.
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Mobil Uygulamalar ve Çözümler. ©2010 Sürat Teknoloji Gündem  Hakkında 2.
E- Devlet Yapısı ve Bilgi Teknolojileri Sunum 6 Öğr. Gör. Mehmet Akif Barış 1/34.
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ e-Devlet Uygulamaları.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Elektronik İmza Kasım 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi Proje Sorumlusu Cumali YAŞAR.
EVRAK KAYIT SERVİSİ RESMÎ YAZIŞMALARDA UYGULANACAK ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararı :18/10/ /8125 Resmi gazete.
Temel Bilgi Teknolojileri
Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi İktisadi İşletmesi Seminerleri
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
E-İMZA KUBİLAY KOCABAL BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU
KURUMSAL SUNUM.
Gebze Teknik Üniversitesi Resmi Posta Gönderi Formu
İKTİSAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
E - İMZA ANIL TUNCER
Kişisel Güvenlik. Kişisel veriler, kişinin kimlik yapısını ortaya koyan ve kişiye özel bilgiler olarak tanımlanabilir. Bu yüzden kişisel veriler ve kişisel.
KEP-BORDRO HİZMETİ.
Bu sunum Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 08/09/2014 tarihli /480.99/ sayılı , “Dyned Destek Hizmeti” konulu yazısına istinaden.
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
V. Bireysel Başvuru Usulü
Sunum transkripti:

TÜBİS, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve TÜBİS-UYAP Entegrasyonu T.C. GÜMRÜK ve TİCARET BAKANLIĞI Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü TÜBİS, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve TÜBİS-UYAP Entegrasyonu Yakup GÜZEL Daire Başkanı 16.11.2014

SUNUM PLANI TÜBİS HAKKINDA GENEL BİLGİ TÜBİS-UYAP ENTEGRASYONU HAKEM HEYETLERİNİN İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMA GEÇİRİLMESİ PROJESİ KEP SİSTEMİ MOBİL TÜKETİCİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Tüketici Bilgi Sistemi Kısaltması TÜBİS’ dir. Tüketicilerin ve Tüketici Hakem Heyetlerinin elektronik ortamda iş ve işlemlerini gerçekleştirdiği sistemi ifade eder.

Tüketici Bilgi Sistemi TÜBİS 3 temel kısımdan oluşur: E-Tüketici Portalı Tüketici Şikayeti ve Tüketici Hakem Heyetleri Modülü Reklam Şikayeti Modülü

Tüketici Şikayeti Tüketici Şikayeti Modülünün kullanıcıları: Vatandaşlar THH Raportörleri THH Başkanları

Tüketici Bilgi Sistemi E-Tüketici portalından Genel Müdürlük ile ilgili Mevzuat, etkinlikler, duyurular, haberler ile Tüketici Sorunları Hakem Heyeti İletişim Bilgilerine ulaşılabilir. Tüketicilerin ve Kurum personelinin yararlanmak istedikleri hizmet, doküman ve mevzuata internet ortamında ulaşmalarını sağlayan bir web uygulamasıdır.

Tüketici Bilgi Sistemi E- Devlet kapısından Kimlik Doğrulama Sistemi kullanılarak sisteme giriş işlemi yapılmaktadır. E-devlet şifresi, Mobil İmza veya Elektronik imzadan birine sahip olmanız gerekmektedir. * E- Devlet Şifresini PTT şubelerinden 2 TL karşılığından alınabilinmektedir.

Tüketici Bilgi Sistemi Tuketici.gov.tr anasayfasından ulaşılır. tuketicisikayeti.tuketici.gov.tr’den E- Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemine yönlendirilir.

Tüketici Bilgi Sistemi Tüketiciler başvurularını elektronik veya mobil imza kullanarak imzalamayabilmektedirler. Uyuşmazlık ile ilgili bilgi ve belgeler eksiksiz olması durumunda elektronik veya mobil imzalı başvuruların işleme alınması gerekmektedir. E-imza veya M-imza sahibi olmayan kullanıcılar başvuruları çıktısını aldıktan sonra ıslak imzalayıp posta veya elden ilgili Tüketici Hakem Heyetine iletmelidir.

Tüketici Şikayeti Vatandaşlar -> Normal Kullanıcı Şikayetini sistem üzerinden yapar. Sistem . pdf dosyası oluşturur. Oluşan pdf’in çıktısının alınıp, imzalanıp başvuru yapıldıktan sonraki 15 gün içinde ilgili hakem heyetine ulaştırılması zorunludur. Sistem sonucunda oluşan çıktı elektronik veya mobil imza ile imzalanırsa, önceki işlemi yapmaya gerek yoktur.

Tüketici Şikayeti Vatandaşlar -> Normal Kullanıcı Yaptığı başvuruları görüntüleyebilir. Hangi aşamada olduğunu takip edebilir. Başvurusu ile ilgili bilgilendirmeler mail yoluyla tüketiciye ulaştırılmaktadır. Bunu sistem otomatik olarak yapmaktadır.

Tüketici Şikayeti Raportörler -> Yetkilendirilmiş Kullanıcı İlgili Başvuruyu işleme alır, incelemeye alınmış başvuruları Gündemin yoğunluğuna göre Gündeme alınmaya hazır hale getirir. Gündemde görüşülen başvurularla ilgili Firma Savunması, Bilirkişi Raporu isteyebilir. En son da başvuru hakkındaki kararı verir. Hem başvuru yapana, hem de şikayet edene üst yazı yazar (Karar metni).

Tüketici Şikayeti Başkan Tüm başvuruları görüntüleyebilir. İstatistikleri görüntüleyebilir ve THH Bilgilerini ve üye bilgilerini görüntüleyebilir ve üzerinde değişiklik yapabilir.

Yıllara Göre Sistemde Kayıtlı TÜBİS’te kayıtlı olan Tüketici Şikayeti Sayıları

TÜBİS’LE İLGİLİ PROJELER E-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulaması ve tekil oturum: Var Mernis Entegrasyon: Var PTT Kep Entegrasyonu UYAP Entegrasyonu (Ulusal Yargı Ağı Projesi) THH İşlemleri için E-imza Entegrasyonu

TÜBİS’LE İLGİLİ PROJELER 1- Gündem Raporlarında listesinde konu kısmının şikayet tür ve alt tür ile değiştirilmesi 2- Vekil ile yapılan başvuruların sisteme girişinin sağlanması. Şikayet formu, giden savunma yazısı ve Karar formunun buna paralel olarak değiştirilmesi 3- Sonradan T.C. vatandaşı olanların başvurularının sisteme girişlerinin yapılabilmesi 4- Toplu gündeme alma işleminin yapılabilmesinin sağlanması 5- Vergi Dairesi ve Mal Müdürlüğüne Kararın iletilmesi amacıyla üst yazı oluşturulması 6- PTT Gönderi takip servisinin çalışır hale getirilmesi 7- Giden yazılardaki sayının yeni kurum kodlarına göre güncellenmesi 8- E-Devlet Kapısının giriş servislerinin yeni servise göre güncellenmesi 9- İstatistik modülünün güncellemesi

TÜBİS’LE İLGİLİ PROJELER 10- Karar listelerinin görüntülenebilmesinin sağlanması 11- Üyelerin kararları e-imzalı olarak sistem üzerinden imzalaması 12- Başkan ve raportörlerin üst yazıları ve karar formlarını e-imzalı olarak sistem üzerinden imzalaması 13- UYAP servisi ile ilgili olarak THHlerin ve Bakanlığın kesinleşmiş Mahkeme Kararlarına ulaşabilmesi, 14- Giden yazılarda Savunma için konu kısmı kendiliğinden gelsin. 15- İşleme alma ve gündeme hazır hale getirilmesi işlemlerinin toplu şekilde yapılması 16- 2015 yılında şikayet numaralarının ilgili Tüketici Hakem Heyetine göre özelleştirilmesi 17- Tüm THH postalarının PTTKep üzerinden gönderilmesi ve yine bankacılık sektöründen gelen yazıların PTTKep ile alınması

Tüketici Bilgi Sistemi Önümüzdeki süreçte TÜBİS yazılımı e-imzaya uyumlu hale getirilerek, tüm THH Başkan, raportör ve üyelerine E-imza dağıtılacaktır. TÜBİS uygulaması Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi uyumlu hale getirilerek Tüketici Hakem Heyetleri posta gönderilerinin PTTKep ile gönderimi sağlanacaktır.

Tüketici Bilgi Sistemi Böylelikle E-Devlet uygulamalarının temel amacı olan iş süreçlerinin daha hızlı ve sistemli yapılması sağlanacaktır. Elektronik imza ve PTTKep sistemlerine geçiş ile kaynakların tasarruflu kullanılması ve işlemlerin daha hızlı gerçekleşmesi için önemli bir mesafe kat edilecektir.

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi ile ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 25 Ağustos 2011 tarih 28036 sayılı Resmi Gazetede “Kayıtlı Elektronik Posta Sistemine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” yayınlanmıştır. Elektronik Tebligat ile ilgili de Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “Elektronik Tebligat Yönetmeliği” 19 Ocak 2013 tarih 28533 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır.

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) THH’ lerin KEP sistemine geçebilmesi için kararların “Elektronik İmza” ile alınması ve her Hakem Heyeti adına “KEP aboneliği” alınması gerekmektedir. “Güvenli Elektronik İmzası” olmayan kullanıcıların tespiti ve güvenli elektronik imzanın dağıtımı ile ilgili çalışmalar Ticaret İl Müdürlükleri tarafından koordine edilecektir.

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) İlk Sekiz ayda ödenen posta gideri :17.256.933.TL. Eylül ve Ekim Ayı ödenecek fatura : 3.998.480.TL TOPLAM :21.255.413.TL Kasım ve Aralık ayı Tahmini fatura : 4.000.000.TL 2014 YILI GENEL TOPLAMI :25.255.413.TL.   Tebligatlar KEP ile yapılırsa bu giderler yarıya düşecektir. 3,85.TL olan taahhütlü posta KEP aracılığıyla gönderilirse 1,50.TL, 9.TL olan tebligatlarda KEP aracılığıyla gönderilirse 4,50.TL’dir. (PTT KEP ÜCRET TARİFESİNE GÖRE) * Yazışmalar elektronik ortamda yapılacağı için kırtasiye giderleri de azalacaktır.

Mobil Tüketici TÜBİS’in mobil versiyonudur. Akıllı mobil cihazlar üzerinden Tüketicilerin Tüketici, Reklam ve Ürün Güvenliği Şikayeti yapabilmeleri için tasarlanmıştır. 6502 Sayılı Kanun Kapsamın Tüketicileri Sahip olduğu tüm yasal haklar ayrıntılı bir şekilde görüntülenmektedir. Tüketici etkinlikleri, duyuruları ve haberlerine ulaşılabilir. Tüketici Hakem Heyetleri ve Ticaret İl Müdürlüklerinin İletişim bilgileri mevcuttur.

Mobil Tüketici Uygulama Android, IOS, Windows İşletim Sistemli mobil cihazlarda çalışacaktır. Tüketici veya Reklam Şikayeti modülleri E-Devlet’e entegre bir şekilde çalışacaktır. Uygulamanın en son genel testleri tamamlanmıştır, Android işletim sistemli cihazlar için Google Play’den indirilip kullanılabilinir. Apple Store ve Windows Store için lisansları satın alınmış olup, yakın bir zaman içerisinde kullanıcıların hizmetine açılacaktır.

Sosyal Medya Genel Müdürlüğün Facebook sayfasına aşağıdaki linkten: https://www.facebook.com/etuketici Twitter sayfasına aşağıdaki linkten: https://twitter.com/etuketici

TÜBİS İLETİŞİM Ozan TÜYSÜZ, Gümrük ve Ticaret Uzmanı ve Bilgisayar Yüksek Mühendisi: o.tuysuz@gtb.gov.tr 0 (312) 201 65 64

TEŞEKKÜRLER…