Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İKTİSAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İKTİSAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 İKTİSAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI

2 Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) nedir?
EBYS, Elektronik Belge Yönetim Sistemi'nin kısaltılmış halidir. Belgelerin elektronik ortamda üretilmesi, dağıtılması, arşivlenmesi ve tasfiye edilmeleri aşamalarını içeren, güvenlik sistemi ile donatılmış, sürekli yenilenen bir sistemdir.

3 EBYS ile amaçlanan nedir?
EBYS ile, gerek kurum içi birimlerimiz arası yazışmalarımızı gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmalarımızın bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayarak;  * Yazışmaların standartlaşması,  * Yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması,  * Harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi,  * Yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi, hedeflenmektedir.

4 EBYS kullanımının önemi !!!
Bölüm Başkanlıklarımıza ve Öğretim üyelerimize, Rektörlük, Dekanlık, Enstitüler v.d. birimlerden gelen tüm bilgilendirmeler ve resmi yazılar, Öğretim üyelerimizi ilgilendiren görevlendirmeler ve Proje vb. duyuruları EBYS üzerinden yapılmaktadır. EBYS sistemi üzerinden gelen bilgilendirilmelerin takip edilmemesi durumunda mağduriyet yaşanacaktır.

5 EBYS Sistemine Giriş Eğer DMS/Login.aspx adresi üzerinde EBYS sistemine ilk defa giriyorsanız veya şifre değişikliği yapmadıysanız; Kullanıcı ismi: T.C. Kimlik numaranız Şifre: T.C. Kimlik Numaranız ve bitişik küçük ‘a’ harfini kullanarak giriş yapabilirsiniz. Örnek Kullanıcı İsmi: Şifre: a

6 EBYS Giriş Ekranı EBYS giriş yaptıktan sonra ilk olarak kişisel sayfanız ekranda görüntülenir. Bu sayfanın «Bekleyen İşlerim» sekmesinin altında, Rektörlük, Dekanlık veya Diğer birimlerden tarafınıza yapılan duyuru, görevlendirme vb. resmi yazışmalarınızı takip edebilirsiniz. Gelen herhangi bir evrakın genel bilgilerine ulaşmak için ilgili yazının üzerine gelerek seçmeniz yeterli olacaktır.

7 İlgili Evrak Dokümanı Yeni ekranda, seçilen evrakın genel evrak bilgileri görüntülenir. Belgenin dokümanını pdf olarak görüntülemek için ekranda ok ile gösterilen evrakın üstüne gelip seçmeniz yeterlidir.

8 Evrak Dokümanı Yeni pencerede gelen evrakınızı okuyabilir ve yazıcınızdan çıktı örneğini alabilirsiniz.

9 Dosyasına Kaldır İşlemi
Okuduğunuz evraklarınızı, ekranın sol alt köşesinde yer alan «İşlemler» sekmesinde «Dosyasına Kaldır» butonunu seçip kaydederseniz ilgili evrakınız sistemde dosyalanmış olacaktır. Ana sayfada yer alan «Evrak Ara» sekmesinden «Detaylı Ara» sekmesini seçerek tüm dosyalı evraklarınıza yeniden ulaşabilirsiniz.

10 İlginiz İçin Teşekkür Ederiz
İlginiz İçin Teşekkür Ederiz. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanlığı


"İKTİSAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları