H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

Madde 44 – (Değişik: 13/2/ /171 md.) Diploma alma, ders kredilerinin hesaplanması, öğrencilik haklarından yararlanma ve sınavlar: (1) a. Yükseköğretim.
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS)
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
BOLOGNA SÜRECİ BİRİNCİ PAYLAŞIM TOPLANTISI
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Mustafa Kemal Üniversitesi
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
BU SÜREÇTE ANABİLİM DALI/BÖLÜM BAŞKANLIKLARINCA TAMAMLANACAK EKSİKLER.
Bologna Sürecinde Enstitümüz
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS KAYITLARI ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI 27/01/2015 Sunum: Bilgi İşlem Dairesi ve Öğrenci.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
Makine Mühendisliğine Giriş
DERS PLANLARI OLUŞTURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA EŞGÜDÜM KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME Lisansüstü Kayıt Yenileme Tarihleri: 29 Ağustos-02 Eylül 2016 Lisansüstü.
667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
ÖĞRENCİ KILAVUZU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
AKTS Hesaplaması.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Dersler Güz Yarıyılı Ders Başlangıç : 2 Ekim Ders Bitiş : 12 Ocak
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
ENSTİTÜLER Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Enstitüsü
Lisansüstü Şartlar Doktora Şartlar Tezli Yüksek Lisans Şartlar
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015

Senato Kararları Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı Öğretim Programlarının Uygulanmasına İlişkin Esas ve İlkelere ek maddeler 3. Madde: Zorunlu dersler her iki dönemde de açılabilir 4. Madde: Seçmeli dersler her iki dönemde de açılabilir 6. Madde: YDYO tarafından verilen Yabancı Dil Hazırlık programını GÜZ döneminde bitiren ve BAHAR döneminde kendi programından ders Almak isteyen öğrenciler ortak zorunlu dersler ve seçmeli derslerden kredi Limitleri dahilinde ders alabilirler 7. Madde: 4 Yıllık lisans programına kayıtlı tüm öğrenciler öğretim ylında AKTS’ye (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) tabi olarak Mezun olacaklardır. Mezun olacak öğrenci 240 AKTS’yi tamamlamakla yükümlüdür

Fakültemiz bünyesinde 240 AKTS’den düşük kredi hesaplaması yapan bölümler ( yılı mezunları dikate alınarak yapılan hesaplamar) BÖLÜMÖĞRENCİ SAYISI Mütercim Tercümanlık Bölümü237 öğrenci AMT 77 FMT 39 İMT 121 İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü36 öğrenci Felsefe Bölümü19 öğrenci Arkeoloji Bölümü8 öğrenci Psikoloji Bölümü7 öğrenci Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü6 öğrenci Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü2 öğrenci İngiliz Dilbilimi Bölümü1 öğrenci Toplam 316 öğrenci

Bologna Kapsamındaki ( kesin kayıtlı) LİSANS öğrencileri: Her yarı yıl 30 AKTS almak zorundadır (8 yarıyıl x 30 = 240 AKTS) Derslerin en az %25’i (60 AKTS) seçmeli olmak zorundadır

Bologna Kapsamındaki ( kesin kayıtlı) YÜKSEK LİSANS (Tezli) öğrencileri: Her yarı yıl 30 AKTS almak zorundadır (4 yarıyıl x 30 = 120 AKTS) Derslerin en az %25’i (15 AKTS, 60 AKTS üzerinden) seçmeli olmak zorundadır Seminer Dersi: (2 2 3) kredisiz zorunlu derstir Özel Konular: (4 0 0) 60 AKTS

Bologna Kapsamındaki ( kesin kayıtlı) YÜKSEK LİSANS (Tezsiz) öğrencileri: Her yarı yıl 30 AKTS almak zorundadır (3 yarıyıl x 30 = 90 AKTS) Derslerin en az %25’i (23 AKTS, 90 AKTS üzerinden) seçmeli olmak zorundadır Dönem Projesi: (1 2 2) zorunludur Kredisi birim tarafından belirlenir

Bologna Kapsamındaki ( kesin kayıtlı) DOKTORA öğrencileri: Her yarı yıl 30 AKTS almak zorundadır (8 yarıyıl x 30 = 240 AKTS) Derslerin en az %25’i (23 AKTS, 90 AKTS üzerinden) seçmeli olmak zorundadır Yeterlilik Sınavına Hazırlık: (0 4 2) 30 AKTS’dir Özel Konular: (5 0 0) 120 AKTS

Bologna Kapsamında ( kesin kayıtlı) olmayan öğrenciler, kayıt yaptırdıkları yerel kredi üzerinden mezun olacaklardır.

Senato Kararları Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı Öğretim Programlarının Uygulanmasına İlişkin Esas ve İlkeleri 7. Maddesi’nde değişiklik GÜZ YARIYILI (geçtiğimiz dönem) sonunda; GÜZ Döneminden önce öğrencilik haklarını elde eden TEZLİ YÜKSEK LİSANS öğrencileri 24 yerel krediyi TEZSİZ YÜKSEK LİSANS öğrencileri 32 yerel krediyi başarıyla tamamladılarsa yerel kredi üzerinden, ders yüklerini tamamlayamadılarsa kesin kayıt tarihlerine bakılmaksızın AKTS’ye tabi olarak mezun olacaklardır

Senato Kararları Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı Öğretim Programlarının Uygulanmasına İlişkin Esas ve İlkeleri 7. Maddesi’nde değişiklik GÜZ YARIYILI (geçtiğimiz dönem) sonunda; GÜZ Döneminden önce öğrencilik haklarını elde eden DOKTORA programının Yüksek Lisans Derecesiyle kabul edilen öğrencilerinin 21; Lisans Derecesiyle kabul edilen öğrencilerinin 42 yerel krediyi başarıyla tamamladılarsa yerel kredi üzerinden, ders yüklerini tamamlayamadılarsa kesin kayıt tarihlerine bakılmadan AKTS’ye tabi olarak mezun olacaklardır

Senato Kararları Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı “Özel Konular” dersinin AKTS kredi dağılımları “Özel Konular” dersi için AKTS’ye göre, Yüksek Lisans öğrencilerinin 60; Dokotra/Bütünleşik Doktora öğrencilerinin 120 kredilik tez çalışmasını başarı ile tamamlamaları sorunludur. Bologna kapsamında ( kesin kayıtlı) Lisansüstü eğitimlerine devam eden ve Tez çalışmalarını başarıyla tamamlayan öğrencilere “özel konular” dersi için “T” notunun verilerek YL için 60, Doktora/Bütünleşik Doktora için 120 AKTS kredi yükünün not çizelgesine işlenmesine karar verilmiştir.

Senato Kararları Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı Staj Derslerinin Planlanması ve Yürütülmesine İlişkin İlke ve Esaslar ile Staj Yönergesi Hazırlama Kılavuzu onaylanmıştır tarih, 568 sayılı Rektörlük Oluru Üniversite Staj ve Eğitim Uygulama Kurulu oluşturulmuştur. H.Ü. Staj ve Eğitimi Uygulama Kurulu Edebiyat Fakültesi Temsilcisi Sercan Yandım Aydın (Tel: 8275)

H.Ü. Bologna Proje Yardımcı Danışman Koray Üstün (Tel: 8100) H.Ü. Edebiyat Fakültesi Bologna Koordinatörü Ömür Dilek Erdal (Tel: 8225)