ELEKTRONİK YÜZYIL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarih Bilimleri.
Advertisements

ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZELERİ
Serkancatarih Tarihi Onunla yeniden yaşayın.
ANTROPOLOJİ.
Sismoloji II.
BİYOLOJİ BİLMİNE GİRİŞ VE BİLİMSEL YÖNTEM BASAMAKLARI
COĞRAFYA İÇERİSİNDEKİ YERİ
ELEKTRONİK YÜZYIL.
Müze Nedir?.
SPOR SOSYOLOJİSİ. SOSYOLOJİ: Kelime anlamı toplumbilimidir. Latince toplum anlamına gelen Socius ile Yunanca bilgi demek olan logos sözcüklerinin birleşmesinden.
TOPLUMSAL DEĞİŞME NEDİR? Toplumsal değişme, toplumsal yapının, kurumların, toplumsal ilişkiler ağının, davranış kalıplarının, toplumsal norm ve değerlerin.
Davranış Bilimleri Hafta I.
SOSYAL BİLGİLER NEDİR?.
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
COĞRAFYA’YI TANIYALIM
Yorumlayıcı Paradigma ve Nitel Araştırmanın Bilimsel Araştırma Geleneğindeki Yeri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
ULAKBİM Veri Tabanlarında Dizinleme Uzm. A. Nuray DEMİRKOL TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Kasım 2007 İnet-Tr Ankara.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
İLETİŞİM ve İNSAN İLİŞKİLERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
BİLGİ TOPLUMU.
Günümüzden 50 yıl önce kullanılan haberleşme araçlarını görüyorsunuz.
DİL VE KÜLTÜR.
‟Geçmiş kendi dünyamızda meydana gelen olayları nasıl algıladığımızı ve bu olaylara karşı nasıl yaklaştığımızı belirleyen ciddi ve önemli bir konudur.
Madde bağımlılığı
HAZIRLIYAN BELGÜN ÖZELÇİ.
Tarihin Faydalandığı Bilim Dalları
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
YİĞİT KIZIL AHMET UFUK USLU
AYŞE GÜL KEVSER İNCE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 2.ŞUBE.
TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
Sosyal Bilgiler Dersi 6.sınıf 7.Ünite Metin DEMİR
PSİKOLOJİ İLE DİĞER BİLİM DALLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ
KALITIM.
EKOLOJİ Ekoloji, canlıların birbirleri ve çevreleri ile olan ilişkilerini inceleten ve doğanın korunmasına yönelik çalışmalar yapan bir bilimdir.
TARİH BİLİMİ.
TARİHİN FAYDALANDIĞI BİLİM DALLARI
Doç.Dr. Sebahattin DEVECİOĞLU Fırat Üniversitesi
Sosyoloji ve Diğer Sosyal Bilimler
SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ. İnsanlık tarihinin en büyük organizasyonu olan toplumların; yapısını, gelişimini, değişimini, örgütlenme şekillerini ve kültürel dünyasını.
BÖLÜM 1 Sosyal Bilgiler Nedir?. BÖLÜM 1 Sosyal Bilgiler Nedir?
TARİH BİLİMİNE GİRİŞ.
MESLEK SEÇİMİ ve MESLEKLERİ TANITMA
DERS: Bilişim Teknolojileri Dersi ÖĞRETMEN: Yusuf Ziya Kınacı
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= ZEHRA AKÇAKÖSE. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
Küresel Bağlantılar BÖLÜM 11 Genel olarak, NCSS program standartlarının (2010) dokuzuncu tematik alanı olan Küresel Bağlantılar; coğrafya, tarih, ekonomi.
SOSYAL BİLGİLER DERSİNE YARDIMCI OLAN BİLİM DALLARI
Tarih Bilimi.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
ILETİŞİM ARAÇLARI.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor
Soru 1: 1600 nükleotitten meydana gelen bir DNA molekülünde Guanin sayısı 200 dür. Buna göre; Adenin (A), Sitozin (C) ve Timin(T) sayılarını bulunuz.
GÜZEL SANATLAR VE EDEBİYAT GÜZEL SANATLAR İÇİNDE EDEBİYATIN YERİ
Türkiye’nin yeryüzü şekilleri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
19-25 EYLÜL 2016 TEOG DERS ÇALIŞMA PROGRAMI
2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
KÜLTÜR TURİZMİ.
REHBERLİK PSİKOLOJİKDANIŞMANLIK VE İLGİLİ BİLİMLER
ANTROPOLOJİ Kelime anlamı olarak antropoloji; “insanla ilgili düzenli bilgi” anlamındadır. Antropoloji, biyolojik yapısıyla insanı ve insan davranışlarını.
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
GELİŞİM VE ÖĞRENME PSİKOLOJİSİNE GİRİŞ.
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
Sosyal Bilgiler Dersi Öğretim Programı İncelenmesi
BİLGİSAYAR`IN İCADI BATUHAN 7/B NO:80 YAFAY. BİLGİSAYARIN İCADI Bilgisayar, kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri.
Sunum transkripti:

ELEKTRONİK YÜZYIL

Arkeoloji Arkeoloji, kazı bilimi[1] veya kazıbilim[2]; kazı vb. yöntemlerle ortaya çıkarılan tarihî yapıtları kültürel, sanatsal ve tarihsel yönden inceleyen bir bilimdir. Türkçeye yanlış bir şekilde "kazıbilim" olarak çevrilmiş olsa da kazı, arkeolojik araştırma yöntemlerinden sadece bir tanesidir. Arkeoloji asıl olarak insanlığın kültürel geçmişini, kültürlerin değişimini ve birbirleriyle ilişkilidir.

Açe fermanı Dönemin padişahı İkinci Selim’in mührünü taşıyan ferman, Açe Sultanı Alaaddin Şah’a gönderilmişti. 350 yıllık ferman, “Her durumda kardeşliğin ve yardımseverliğin gerekleri yerine getirilecektir.” mesajı içeriyor.

Rihter ölçeği Richter ölçeği ya da yerel magnitüd ölçeği, sismoloji´de kullanılan, dünya genelinde meydana gelen depremlerin aletsel büyüklüklerini ve sarsıntı oranını belirleyen ve sınıflara ayıran uluslararası ölçüm birimi.

Bilimin insan hayatındaki etkisi

Türkiye, gelişen teknolojiye ve iletişim ça­ğına ayak uydurabilecek alt yapıya sahip ülkeler­den biridir. Ülkemizde de diğer ülkelerde olduğu gibi haberleşmek amacıyla gelişmiş teknolojiler kullanılmaktadır.

Gen, bir kalıtım birimi. Bir kromozomun belirli bir kısmını oluşturan nükleotid dizisidir. Popüler ve gayrıresmi kullanımda gen sözcüğü, "ebeveynden çocuklarına geçen belirli bir karakteristiği taşıyan biyolojik birim" anlamında kullanılır.

SORULAR 1. Aşağıdakilerden hangisi sosyal bilimlerden birisi değildir? A) Sosyoloji B) Tarih C) Antropoloji D) Biyoloji  CEVAP:D 2. Yeryüzünü inceleyen bilim dalıdır. İçinde yaşadığımız çevre ile ilgili bilgi edinmemizi de sağlayan bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir? A) Coğrafya B) Etnografya C) Arkeololi D) Metoroloji CEVAP:A

3. İnsanların elinden çıkmış her türlü kayıtları inceleyen bilim dalıaşağıdakilerden hangisidir? A) Antropoji B) Filoloji C) Psikoloji D) Arkeoloji  CEVAP:D 4. Aşağıdakilerden hangisi sosyal bilimler arasında yer almaz? A) Sosyoloji B) Tarih C) Coğrafya D) Tıp CEVAP:D

5. İletişim çağı aşağıdakilerin hangisinin icadıyla başladı 5. İletişim çağı aşağıdakilerin hangisinin icadıyla başladı? A) Telefonun icada B) Telgrafın icadı C) Televizyonun icadı D) Faksan icadı CEVAP:B 6. Bugün ülkeler iletişimde hangi teknolojiyi kullanmamaktadır? A) Telefon B) Internet C) Faks D) Güvercin CEVAP:D

Konu:Elektonik Yüzyıl Hazırlayanlar:Ahmet Selim Çelik Tunahan ÇiçekÇiçek