Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARİHİN FAYDALANDIĞI BİLİM DALLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARİHİN FAYDALANDIĞI BİLİM DALLARI"— Sunum transkripti:

1 TARİHİN FAYDALANDIĞI BİLİM DALLARI
MERVE BIYIKLI 9/A 244

2 COĞRAFYA ARKEOLOJİ ANTROPOLOJİ ETNOGRAFYA HUKUK KRONOLOJİ EDEBİYAT FELSEFE PALEOGRAFİ EPİGRAFİ SOSYOLOJİ FİLOLOJİ DİPLOMATİK NÜMİZMATİK İSTATİSTİK EKOLOJİ KİMYA SANAT TARİHİ HERALDİK

3 EDEBİYAT&TARİH EDEBİYAT :Düşünce, duygu ve hayallerin sözlü veya yazılı olarak güzel ve tesirli biçimde anlatılması sanatıdır. Bir milletin uzun asırlar esnasında geçirdiği fikrî ve hissî gelişmeyi belirten bütün kalem ürünlerini inceleme ile onun manevi hayatını, gerçekte olduğu gibi tasvire çalışır. Tarih boyunca meydana gelen olaylar edebiyat sayesinde günümüze aktarılır.

4 FELSEFE&TARİH FELSEFE: Sözcük kökeni olarak Yunanca seviyorum, peşinden koşuyorum, arıyorum anlamına gelen "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen terimin işaret ettiği entelektüel faaliyet ve disiplindir. Tarihte olayların doğruluğu o devrin felsefesinin bilinmesiyle mümkündür.

5 İSTATİSTİK&TARİH İSTATİSTİK: Belirli bir amaç için veri toplama, tablo ve grafiklerle özetleme, sonuçları yorumlama, sonuçların güven derecelerini araştırma, çeşitli konularda geleceğe ilişkin tahmin yapma ve gözlem ilkelerini kapsayan bir bilimdir. İstatistiksel veriler sayesinde tarihi bir olay daha iyi bir biçimde değerlendirilir.

6 EKOLOJİ&TARİH EKOLOJİ: Canlıların birbirleri ve çevreleriyle ilişkilerini inceleyen bilimdir. Geçmişte insanların üretim tüketim faaliyetleriyle doğal dengenin bozulmasıyla ilgili insan yaşamını konu alarak tarihle ilişki kurar.

7 KAYNAKÇA Google görseller


"TARİHİN FAYDALANDIĞI BİLİM DALLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları