KAVİMLER GÖÇÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İPEK YOLUNDA TÜRKLER.
Advertisements

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUNDAKİ
Karanlık Çağ İlk Çağ Orta Çağ Yeni Çağ Yakın Çağ
ÜNİTE 5 İPEK YOLUNDA TÜRKLER KONU: Destan Yazan Türkler
İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRK TARİHİ
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
ORTAÇAĞDA AVRUPA TARİHİ
ASYA HUN DEVLETİ Büyük Hun İmparatorluğu (Çince: 東匈奴, anlamı: Doğu Hiung-nu), M.Ö. 220 yılında Hiung-nu'lar tarafından kurulan ilk imparatorluktur. (En.
Mertcan SİNAN 7/A.
T A R İ H ORTA ASYA TÜRK TARİHİ K P S 1 . C O M GÖÇLER
Asya Hun Devleti (Büyük Hun Devleti)
Bazı Türk Devletleri Hazırlayan: Mehmet Emre ŞAHİNER Sınıfı:6/G No:186.
Avrupa Hun Devleti.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
KAVİMLER GÖÇÜ SBEP
ANADOLU UYGARLIKLARI.
Sosyal Bilgiler TÜRKLERİN YENİ YURDU ANADOLU
Avrupa Hun İmparatorluğu
BÜYÜK HUN DEVLETİ KAVİMLER GÖÇÜ
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
ORTA ASYA’DA KURULAN TÜRK DEVLETLERİ
TOPRAKTAN GELEN YAŞAM Erdoğan GÜL.
Karanlık çağ İlk çağ Orta çağ Yakın çağ
URUMQİ Müzik:Gülümcan - Köprüler Doğu Türkistan Uygur Özerk Bölgesi
Avrupa Hun İmpartorluğu (Attila İmparatorluğu)
TARİHE YÖN VEREN MUHAREBELER NAZLI EREN HTS-1 SAREN
HUNLAR SBEP SOSYALBİLGİEVİ.
ORTA ASYA VE AVRUPA’DA KURULAN DİĞER TÜRK DEVLET TOPLULUKLARI
AŞAĞIDA VERİLEN BAŞLIKLARLA EŞLEŞEN KAVRAMLARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
Hazırlayan Muhammed ARTUNÇ
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ.
İLK TÜRK DEVLETLERİ facebook/tarihkursu
TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLUŞU
KAVİMLER GÖÇÜ (375).
13 VE 14.YÜZYILDA ANADOLU’DA GELİŞEN TÜRK EDEBİYATI
KAVİMLER GÖÇÜ SBEP
İSLAMİYETTEN ÖNCE TÜRKLERDE EĞİTİM
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER TA®İH NOTLA®I.
ASYA HUN DEVLETİ.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
İSLAMİYET ÖNCESİ TÜRK TARİHİ
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
3. ÜNİTE: İLK TÜRK DEVLETLERİ
Emre Kota 9/C 293 Yıldız Anadolu Lisesi.
Ortaçağın Genel Özellikleri: _Devletlerin merkezi otoritesi zayıf. _Feodalite rejimi toplumları baskı altına almıştır. _Papalar hem dinsel, hem siyasal,
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / Anadolu’nun Türk Yurdu Oluşu
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
KAZANIMLAR 1.Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk toplumlarının siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
Yüzölçümü bakımından Okyanusya’dan sonra en küçük kıta olan Avrupa, Eski Dünya kara kütlesinin (Avrasya), kuzeybatısında Asya’dan yarımada şeklinde ayrılan.
TARİH 9 ARİF ÖZBEYLİ
TAR İ HTEK İ BÜYÜK GÖÇLER. İlk insanların yeryüzüne nasıl yayıldıkları hakkında elimizde kesin bir bilgi yoktur. Tarih Öncesi çağlarda Kuzey Kutbu’ndan.
KÜRESEL TİCARETİN EN ÖNEMLİ ÜÇ UNSURU HAM MADDE-ÜRETİM-PAZAR.
Yapan=Mücahitnşahin Sınıf=10/A 'Numara=2622 Konu= Kavimler göçünün sonuçları.
TÜRKLERİN İLK YURDU Türklerin ilk ana yurdu Orta Asya’dır. Bu bölge batıda Hazar Denizi’nden doğuda Kingan Dağlarına, kuzeyde Altay Dağları ve Baykal.
Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.
BARBAR TOPLUMLAR.
Macarlar ve Avrupa Fin-Ugor kökenli Macarlar, IX. yüzyıl içerisinde Don Nehri’nin Hazar Denizi’ne döküldüğü bölgeye gelerek yerleştiler. Bizanslılar’ın.
Germen Kavimleri Anavatanları İskandinavya ve Kuzey Almanya olarak kabul edilen Germen kavimlerinin medeniyet dairesiyle ilk temasları, Roma İmparatoru.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GOTLAR I. ve III. yüzyıl arasında Germen kavimleri; siyasal, sosyal ve ekonomik cihetten inkişaf gerçekleştirdi. Bazı kavimler demografik, bazı kavimler.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
-Göçlerden sonra Orta Asya,da kurulan ilk Türk devletidir. Necdet YILMAZ Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2008.
Kavimler Göçü.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ORTA ASYA HUN DEVLETI om/watch?v=UEvOO...
Sunum transkripti:

KAVİMLER GÖÇÜ

4. yüzyılın ortalarında Hunlar Aral Gölü ile Hazar Denizi arasındaki bölgeden Don ve Volga nehirleri arasındaki bölgeye kaymışlardır.

Orta Asya'daki Çin Devleti'nin egemenliğinden kurtulmak için MS 350 yıllarında batıya hareket eden Hun grubu, Volga-Don nehirleri arasında yaşayan Hunların daha batıya göçmelerine neden oldu.

Hunların bu bölgede yerleşmesiyle daha fazla buralarda yaşayamayan çoğunluğu Cermen olan Vizigotlar, Ostrogotlar, Gotlar, Gepitler ve Vandallar batıya doğru göç etmeye başladılar. Romalıların barbar olarak adlandırdığı bu kavimler önlerine çıkan diğer kavimleri yurtlarından atarak İspanya'ya hatta Kuzey Afrika'ya kadar ilerlediler. Yıllarca süren bu döneme Kavimler Göçü denir. Kavimler Göçü, günümüz Avrupa devletlerinin temellerini atan önemli bir olaydır.

Kavimler Göçü'nün sonuçları Avrupa'nın bugünkü siyasi ve sosyal yapısı ortaya çıkmıştır. Kavimlerin birleşmesi ile yeni milletler ortaya çıkmıştır. Roma İmparatorluğu ikiye ayrılmıştır. Göçlere dayanamayan Batı Roma İmparatorluğu 476'da yıkılmıştır. Avrupa'da derebeylik (feodalite) rejimi ortaya çıkmıştır. İlk çağ sona ermiş, Orta Çağ başlamıştır. Milletlerin ortaya çıkmasındaki katkıları çok fazla olmuştur.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ