Doğal unsur Niagara Şelalesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektrik Hazırlayan: 1.Grup.
Advertisements

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞLARI
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GENEL MERKEZİNDE EĞİTİM SEMİNERİ
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
TORONTO KANADA Music: Richard Clayderman Cem Yurtsev
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
PLASTİKLER VE ÇÖZÜM YOLU
NASA EĞİTİM PROGRAMI Aralık 2012 Manhattan Adası’nın güneyinde kalan kısımdadır. Aynı zamanda burası ticaretin ve politikanın merkezidir. NASA.
AMERİKAN ULUSAL SAĞLIK ENSTİTÜSÜ: GENOM ÇALIŞTAYI.
MATH MIDWAY AT MOMATH. + MATH MIDWAY AT MOMATH + Times Square (New York) New York City''nin büyük kan dola ş ımını sa ğ lamak için manhattan''da kesi.
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
HAZIRLAYAN : ALİ BUĞRA SOYKAN 12-53
Lake Superior (yukarı Göl)
Buluş Araştırma.
PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR
İnsuyu Mağarası İnsuyu Mağarası. İnsuyu Mağarası İnsuyu mağarası. Burdur il merkezine göre güneydoğuda 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Mandıra Köyü sınırları.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri.
Avrupa Hun Devleti.
TARIMSAL YOLLAR YRD.DOÇ.DR. H. EYLEM POLAT YOLLARDA KULLANILAN
Kurban Bayramınızı kutluyor, bir gün bu güzelliği (Kanada tarafını özellikle) görmenizi tavsiye ediyorum. Bu hikayeyi de size hediye gönderiyorum. Sevgi.
Değerli Dostlar, bu kez yolum Kayseri ilimizin güneyinde, Aladağlar yöresinde, ancak Adana sınırları içinde bulunan Kapuzbaşı Şelalelerine düştü.
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
SOFYA KENTLER VE ÇARŞILAR.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Dogal ANITLAR.
MADDENİN HALLERİ Maddeler ısı etkisi ile hal değiştirebilirler. Su yeterince soğuduğunda donar, buz halini alır. Buz suyun katı halidir. Çeşmeden akan.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Gerçek olduğuna inanamayacağınız 24 yer
MADDE DÖNGÜLERİ.
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Elektrik Nedir? Elektrik enerjinin bir şeklidir. Elektrik gücünün akışıdır. Tüm maddeler atomlardan meydana gelmiştir. Bir atomun merkezinde çekirdeği.
Hazırlayan: Bartu ÇEVİKER 4-C
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Türkiye’nin doğal güzellikleri
Bolu Müzesi. Bolu Müzesi; Bolu'da kurulu, [1] eser sergilenen bir müzedir. Şehir merkezinde, Stadyum Caddesi üzerinde bulunur.Bolu [1] Bolu Müzesi;
Kerepakupai Meru Şelalesi
HAZIRLAYAN: ESİN YAVAŞ 6/A 498
YAŞANABİLİR ŞEHİRLER.
ENERJİ.
HATİCE ARSLAN GÜLTEN ERGÜL
Temiz enerji kaynakları
YAĞMURUN OLUŞUMU.
Müzik :Emre Aracı 2 Butchart bahçeleri Kanada Vancover adasında Victoria şehrinde metre karelik doğal sit alanı olarak korunan bu bahçeler ağaç.
Yardımlaşma ve iş birliği
SINIF: 5 DERS: Fen ve Teknoloji
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
Elektrikli Süpürgeler Özellikler.  Kafa karıştırıcı özelliklerle anlamak büyük bir çeşitlilik, yeni bir elektrikli süpürge seçerek en zor yönlerinden.
Taşıma Projesi Senaryo İŞ TANIMI Bir elektrik santrali projesi pazarda yer edinmiş önemli bir firma tarafından hayata geçirilecektir.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI. SU HALDEN HALE GİRER İlkbaharda hava sıcaklıkların artması ile yükseklerde bulunan karlar az almaya başlar.Eriyen karlar.
FLORIDA YAZ OKULU.
GÖLLER.
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ WASHİNGTON VE OREGON EYALETLERİ İLE KANADA’YA YAPACAĞIMIZ SEKTÖREL TİCARET HEYETİ VE ZİYARETİN DETAYI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
Ayder Tur.
NİAGARA ŞELALESİ (Ters akan selale ).
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
ANTALYA İLİ TANITIM SLAYTI
Hacettepe Üniversitesi
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
ENERJI DÖNÜŞÜMLERI. ENERJI NEDIR ?  Enerji kısaca iş yapabilme yeteneğidir. Tıpkı uzunluklar gibi skaler büyüklüktür. Toplamda 8 ana enerji çeşidi vardır.
Sunum transkripti:

Doğal unsur Niagara Şelalesi

Niagara Şelalesi Hakkında Bilgi Niagara Şelaleleri Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında, Niagara Nehri'nin üzerinde bulunur. 3 büyük şelaleden oluşur.Horseshoe (Atnalı Şelalesi) bunların en büyükleridir. American Falls ve Bridal Veils Fall diğer iki küçük şelalelerdir.

Niagara Şelalesi Hakkında Bilgi Niagara Şelalesi'nden yarım dakikada 168.000 m³ su akar.[1] Kuzey Amerika'nin en büyük şelalesi olan Niagara, 10.000 yıl önce Kuzey Kutbu'ndan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerdir. Şelalenin çevresi Niagara Şelaleleri Parkıdır ve kardeş şehirler olan Niagara Falls-Ontario ve Niagara Falls-New York tarafından doğal koruma altındadır. Niagara isminin yerli dilindeki "Onguiaahra" (düz) kelimesinden geldiği sanılmaktadır.

Niagara Şelalesi Hakkında Bilgi Nehir çevresindeki Nikola Tesla tarafından yapılan birkaç hidroelektrik santrali hem ABD hem Kanada için elektrik üretmektedir. Şelale çevresinde yapilabilecek aktiviteler, Niagara Parkından büyük şelaleyi ve havaya uçan suların oluşturduğu gökkuşağını izlemek, şelalenin altına kadar ilerleyen bot gezilerine katılmak, ortası sınır kabul edilen Rainbow köprüsünden diğer ülkeye geçmek veya gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapmaktır. Niagara Şelalesi 1932 yılında tamamen donarak buz olmuştur.

Niagara Şelalesi Hakkında Bilgi Niagara şelalesi dünyada tek ters akan şelaledir . Şelalenin suyu taşlara çarparak geri gelir. Bu da dünyada eşi benzeri görülmemiş bir durumdur. Şelalenin Kanada tarafı Amerika tarafına nazaran daha gelişmiştir. Şelale bot turlarıyla ünlüdür.

Hazırlayan : Beyza Arslantürk Beni İzlediğiniz ve Dinlediğiniz için Teşekkür Ederim Hazırlayan : Beyza Arslantürk