Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hacettepe Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hacettepe Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1 Hacettepe Üniversitesi
Nikola TESLA A. Kübra AKDOĞAN - M. Ugur CEBE

2 Nikola TESLA Nikola Tesla ,Mucit, elektrik mühendisi, makine mühendisi ve fizik bilginidir.7 Ocak 1943 yılında kendisine ait patent aldığı 700 buluşla en çok patent sahibi şahıs olarak tarihe geçmiştir.

3 Nikola TESLA AC Akim Jenaratorleri ve Motorlari, Radyo, Florasan, Radar, MRI, Laser Teknolojisi, Robot Teknolojisi, Deprem Makinasi ve daha niceleri aslinda bu bilimi adami sayesinde gunumuzde kullanilabilmekte.

4 Nikola TESLA Aslinda bircogumuzun dusundugu gibi Edison ampulu bulmus olmakla elektrigin babasi sayilimakta ancak tarih bize bunun yanlis ogretildigini ve gunumuzde kullanilan elektrik ve elektronik teknolojisinin aslinda babasi TESLA`dir diye adeta haykirmakta...

5 Nikola TESLA Tesla, iyonosferle ilgili bircok calisma yaparak dunyada yine bir ilke imza atar ve bu amacla dunyadaki ilk radyo yayin merkezi ve kablosuz elektrik tasima merkezi olarak nitelendirebilecegimiz Shoreham, Long Island da yillari arasinda Wardenclyffe Kulesini insa eder ve bu kule halen ayaktatır.

6 Nikola TESLA Tesla, dünyada ilk defa uzaktan kumanda ile kontro edilen bir araci Mayis 1898`de Madison Square Garden`da dunyaya tanitti. Bu arac ozel yapilmis suda uzaktan kumanda ile yonetilen bir bottu.

7 Nikola TESLA Radyonun mucidi de yine Tesla`dir ve bu 1943 yilinda Amerika Anayasa Mahkemesi tarafindan ancak onun olumunden birkac ay sonra duzeltilmis ve radyo Tesla adina patentlenmistir

8 Nikola TESLA

9 Nikola TESLA

10 Nikola TESLA

11 Teşekkürler


"Hacettepe Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları