DEĞERLER EĞİTİMİ SAYGI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

SAYGILI OLMALIYIZ ZİYA FIRINCIOĞULLARI
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
ATATÜRK VE SANAT.
TUZLA ATATÜRK İLKOKULU ABDURRAHMAN ÖZTÜRK
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
DUATEPE ANITI Bu anıt ders kapsamında öğrenicilerin Duatepe anıtına gitmediği varsayılarak, Duatepe anıtı öğrencilere nasıl anlatılıra cevap bulabilmek.
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi (27 Aralık 1919) Birinci Dünya savaşının bitmesiyle birlikte yurdumuz savaşta yenik sayıldı. Sevr Antlaşmasıyla ülkemizi.
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
CUMHURİYET BAYRAMI.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
BİR MİLLETİN KURTULUŞ MÜCADELESİ
1)Aşağıdakilerden hangisinde bir ad, ayrılma durumundadır? A)Uğurcan eve girdi. B)Onur ekmeğini de getirdi. C)Bana doğruları kim öğretecek. D)Elif kitabı.
İki kardeş vardı Bu iki kardeşin Hizmete muhtaç Bir anneleri vardı
OZAN KAYA 156 3/A ARKADAŞLIK ÖDEVİ.
onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.
YAVUZ SULTAN SELİM DÖNEMİ SİYASİ OLAYLARI
SALTANATIN KALDIRILMASI
Kumluca metem vatanseverlİk
BAŞKALARININ İNANÇLARINA HOŞGÖRÜLÜ OLMAK
Hoşgörü, her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumudur. Hoşgörülü olabilmek için insanın öncelikle karşısındakini anlaması, ona.
Hazırlayan:Ozan Doruk YAVUZ
Yaşlılara Saygı Haftası
SEVGI.
KONTROL İZLEYİCİDE Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki.
2. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
M.KEMAL’İN SAMSUN’A ÇIKIŞI
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
SAYGININ TANIMI Birinin önemsenmesinden, üstün görünmesinden kaynaklanan ve o kişiye değerini belirtecek biçimde davranılmasına sebep olan duygu. Hatır,
AİLEDE SAYGI.
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
Her zaman sevgi ile kalın. Çabalarınız insanlık için abide olsun.
“Bizde bundan sonra Müslümanların çocuk- larını kesmeyeceğiz” dediler. üç yüz gönüllü askeriyle birlikte kurtardı. sipere.
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
SEVGİ -SAYGI.
Kelime Türleri İsim soylu sözcükler de yediye ayrılır:
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (3-11 EKİM 1922)
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.
SAYGI.
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM.
SEVR ANTLAŞMASI 10 AĞUSTOS 1920
UNUTULAN ZAFER KUTÜL AMARE ZAFERİ 100.YIL.
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sağlık Alanındaki Gelişmeler
GENÇLERDE UYUM.
Biz BİR DOSTUZ. Seher Hocamızla anılar 7\H KANKA OLMAYA BİLENLERE GELSİN.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
ÜÇ DÜZEN KAVGASI: ANKARA SAVAŞI ve SONRASI ANADOLU
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Saygı Saygı ; değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu,
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
TÜRKÇE DERSİ BİLGİ YARIŞMASI 5/C SINIFI
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
Sunum transkripti:

DEĞERLER EĞİTİMİ SAYGI

SAYGI NEDİR Saygı; değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet, ihtiram anlamına gelir.  

SAYGI NEDİR? Ayrıca insanların dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, ayırmadan farklılıklarını kabul etmektir.

NEYE SAYGI GÖSTERMELİYİZ?

ÖNCE KENDİMİZE SAYGI

SAYGI

ÖZLÜ SÖZLER

SAYGI GÖRMEK İSTİYORSAN SAGILI OL!

FATİH’İN HOCASINA SAYGISI 29 Mayıs 1453 sabahı son hücum emri ile birlikte İstanbul Osmanlı'ya teslim olmuştu. Fatih, hocası Akşemsettin Hazretleri ile birlikte, coşkulu bir törenle İstanbul'a giriyordu. Bizans halkı ve kadınlar yollara dökülmüş, genç Fatih'i selamlıyor, üzerine çiçekler atarak onu tebrik ediyorlardı. Hatta Fatih İstanbul'a girerken, yer yer Bizans halkı öndeki "Akşemsettin"i padişah zannediyor, Akşemsettin "hükümdar arkada" işaretini yapınca, Fatih de edep, terbiye ve inceliği ile, şöyle karşılık veriyordu:"Evet, hükümdar benim, lâkin o da benim Hocam'dır!"  

BAYRAĞA SAYGI Ordumuz İzmir’e girmişti. Düşman, gemilere binmiş kaçıyordu. Atatürk, hükümet binasına girince, ayaklarının altına, düşman bayrağını serdiler. Çiğneyip geçmesini istediler. Atatürk: —Kaldırın bu bayrağı yerden, dedi. İtiraz edenler oldu: —Ama düşman bizim bayrağımızı çiğnedi. —Onlar bayrağa saygı göstermemiş olabilirler. Bayrak, bir milletin en kutsal varlığıdır. Onlar öyle yaptı diye, bizim de öyle yapmamız gerekmez. Biz bayrağa, hangi millete ait olursa olsun, saygı gösteririz. Herkesin de saygı göstermesini isteriz, dedi.

TEŞEKKÜRLER Hazırlayan : Nursel YOL