kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
Nerede, Nasıl Yaşıyoruz?
Çanakkale
 Bükeş 1459 yılında Tuna'nın kollarından biri olan ‘’Dambovita’’ nehrinin yanına kurulmuş.Şehir esasen çok büyük olmasına rağmen turistlerin ilgisini.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Safranbolu
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BURSA İLİ ULUSAL ANNE ÖLÜMLERİ ÇALIŞMASI
KAPADOKYA.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
KÖROĞLU DİYARI KIBRISCIK DEVECİ KÖYÜ 2011 Yılı Hane Sayısı : Yılı Nüfusu : 88 Posta kodu : Erdoğan YILMAZ (Muhtar) Cep tel:
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
Coğrafi Bölgeler.
OLAY, İMKÂNSIZ OLAY, KESİN OLAY
Sosyal Bilgiler GÖÇÜN NEDEN VE SONUÇLARI
İLÇEMİZ MUSTAFA KEMALPAŞA’YI TANIYALIM
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
1 Caner Ener. 2 3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi
EuroPeek - Litvanya Toplantısı Mayıs 2013 Katılımcılar: Naci CANDAN (Müdür Yardımcısı) Ali TAN (Bilişim Ö ğ retmeni) Tarık BA Ğ RIYANIK (Bilişim.
YERLEŞME TİPLERİ,KÖYALTI YERLEŞMELER,DAĞINIK VE TOPLU YERLEŞME
GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: km²  Nüfusu: (2007)  Nüfus Yoğunluğu: 58  Şehir Nüfusu: (2007)  Köy Nüfusu: (2007)  Yıllık.
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.
OSMANLI DEVLETİ.
Nüfus ve Dağılışını Etkileyen Faktörler
NÜFUS : Belli bir yerde yaşayan insan sayısına denir.
AKDENİZ BÖLGESİ’NİN EKONOMİK ÖZELLİKLERİ
Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli yeri olan, 19. yüzyılbaşında kurulmuş, yamaçlara.
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir.
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
ESK İ FETH İ YE Kentin eski adı Me ğ ri'dir. Bu ad, Rumca’da "uzak diyar" anlamına gelen Makri'den gelir.
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
RİZE.
TÜRKİYE KIRSAL YERLEŞME DÜZENİ
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
BEBEK Semtin isminin nereden geldiği konusunda iki rivayet bulunuyor. Bunlardan ilki, Fatih Sultan Mehmet'in bölgeyi koruması için gönderdiği bölükbaşının.
YAŞADIĞIMIZ YERLER Tarihin akışı içinde insanlar göçebelikten yerleşik hayatta geçerken insan yaşamını kolaylaştıracak toprağı ve iklim elverişli yerleri.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
Büyükada'nın fethi 2014.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
BEŞERİ COĞRAFYA.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nedenleri ve Sonuçları İle Göç
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
AKDENİZ TURU-4.
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
Dr.Hakkı TURAN Muğla Tabip Odası Başkanı
TÜRKİYE KIRSAL YERLEŞME DÜZENİ. 16. yüzyıla ait kayıtlara bakıldığında Anadolu da iki farklı kırsal yerleşim görünmektedir. a) KÖY : Ekonomisi bitkisel.
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
Sunum transkripti:

kayaköy KAYAKÖY KAYAKÖY Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli yeri olan, 19. yüzyıl başında kurulmuş, yamaçlara dayalı ve nispeten yakın tarihli bir yerleşim olmakla birlikte, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde, tamamı Rum, 3000 nüfuslu bir kasaba boyutuna ulaşmış, eski adları Levissi veya Karmylassos şeklinde geçen köydür Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy' de halen yaklaşık 40 hane mevcuttur. Kayaköy'de gezilip görülecek yerler arasında büyük ve küçük kilise ile on dört şapel bulunmaktadır.19. yüzyılOsmanlı Devleti Rum1957 Fethiye Depremi

Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir.Muğlailçesinden Kentin eski adı Meğri'dir. Bu ad, Rumca'da "uzak diyar" anlamına gelen Makri'den gelir. [kaynak belirtilmeli]Rumcakaynak belirtilmeli Özellikle turizm açısından gelişmiştir yılındaki nüfusu 145,643'tür. Muğla'nın en büyük ilçesi ve Muğla merkezde dahil olmak üzere en büyük yüzölçümüne ve yerleşim alanına sahip ilçedir. Nüfus yoğunluğu açısından da Muğla merkez ve diğer ilçelerden büyüktür. [3]turizm [3]