Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAŞADIĞIMIZ YERLER Tarihin akışı içinde insanlar göçebelikten yerleşik hayatta geçerken insan yaşamını kolaylaştıracak toprağı ve iklim elverişli yerleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAŞADIĞIMIZ YERLER Tarihin akışı içinde insanlar göçebelikten yerleşik hayatta geçerken insan yaşamını kolaylaştıracak toprağı ve iklim elverişli yerleri."— Sunum transkripti:

1

2 YAŞADIĞIMIZ YERLER Tarihin akışı içinde insanlar göçebelikten yerleşik hayatta geçerken insan yaşamını kolaylaştıracak toprağı ve iklim elverişli yerleri tercih etmişlerdir. Tarım, ticaret, sanayi gibi ekonomik etkinliklere uygun olan yerleşim yerleri zamanla daha da büyümüş şehirler ortaya çıkmıştır.toprak verimli, iklimi ılıman, doğal ve tarihi zenginliklerle süslü, tarih boyunca çeşitli toplulukların gelip yerleştiği bir ülke olmuştur.

3 SAYIMLAR

4 TÜRKİYE FİZİKİ HARİTASI

5 Türkiye’de Nüfus Dağılışını Neler Etkiliyor? Ülkemizde nüfusun dağılışı dengeli değildir.Nüfus dağılışını yeryüzü şekilleri,iklim ulaşım, ulaşım,sanayi, ticaret,tarım ve turizm gibi etmenler etkilemektedir.Ülkemizin nüfusunu incelediğimizde daha çok ılıman iklime sahip,tarıma, ulaşıma ve yerleşmeye elverişli yerler ile sanayi, ticaret ve madencilik gibi ekonomik etkinliklerin olduğu yerde nüfus yoğunluğunun fazla olduğu görülür.Bazı yerleşim yerlerimiz nüfus bakımından tenhadır. Bu durumun başlıca nedenleri,elverişsiz iklim koşulları ve yeryüzü şekillerinin engebeli olmasıdır.

6 Türkiye Nüfus Yoğunluğu Haritası

7 Ülkemiz nüfusu her yere eşit dağılmamıştır. Bazı yerler sık, bazı yerler seyrek nüfusa sahiptir.

8 Yeryüzü Şekilleri

9 Sorular Aşağıdakilerden hangi şehirlerde daha fazla maden bulunmaktadır? A)Zonguldak B)Eskişehir C)Konya D)Kayseri

10 CEVAP =A=

11 Aşağıdakilerden hangisi nüfusun fazla olduğu yerlerdir? A)Hakkari B)Erzurum C)Karabük D) İstanbul

12 =D=

13 Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde en son nüfus sayımı ne zaman yapılmıştır. A)2000 B)2007 C)1990 D)1995

14 =B=

15 Aşağıdakilerden hangisi ilk nüfus sayımı kaç yılında yapılmıştır.? A)1947 B)1962 C)1927 D)2001

16 =C=

17 HAZIRLAYAN:YUSUF İNCEBACAK 7-A 141


"YAŞADIĞIMIZ YERLER Tarihin akışı içinde insanlar göçebelikten yerleşik hayatta geçerken insan yaşamını kolaylaştıracak toprağı ve iklim elverişli yerleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları