Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 Caner Ener. 2 3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 Caner Ener. 2 3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin."— Sunum transkripti:

1 1 Caner Ener

2 2

3 3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri üzerinde toprakları vardır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri üzerinde toprakları vardır.

4 4 Denizli Şehir Merkezi  İlin 2007 yılı nüfus sayımı sonucuna toplam nüfusu 907.325'dir. İl Merkezi nüfusu 465.000dir. Köyler nüfusu toplamı 446.578'dir. Nüfus yoğunluğu 76 kişi/km2'dir.  Merkez Hariç 18 ilçe, 100 Belediye, 372 köyü vardır.  Sanayisi ve ticareti çok hızlı gelişen, Türkiye'nin en hızlı kalkınan merkezlerinden biridir.  Denizli İzmir'den sonra Ege Bölgesinin ikinci büyük kentidir.  Tozu, kızı ve horozuyla ünlüdür.

5 5 Denizli’nin Tarihi Denizli şehri ilk defa, bugün şehir 6 km. kuzeyinde, Eskihisar Köyü civarında, M.Ö. 261 - 245 yılları arasında, Suriye55 Kralı II. Antiokhos tarafından kurulmuştur. Denizli şehri ilk defa, bugün şehir 6 km. kuzeyinde, Eskihisar Köyü civarında, M.Ö. 261 - 245 yılları arasında, Suriye55 Kralı II. Antiokhos tarafından kurulmuştur. Denizli ve havalisinde Türkler ilk defa 1070 yılında görüldüler. Denizli ve havalisinde Türkler ilk defa 1070 yılında görüldüler.

6 6 PAMUKKALE

7 7 Gün batarken Pamukkale

8 8  Denizli'nin sembolü olan "Denizli Horozu", renk ve vücut yapısı itibariyle ahenkli uzun ve güzel ötüşleriyle, ilimize en uzak yörelere kadar isim yapmıştır.  Denizli Horozunun gözleri siyah ve sürmelidir. Bacakları koyu gri veya mor, ibik balta ibik şeklinde, kulakçık kırmızı veya kırmızı üzerinde beyaz benekli genel renk, siyah kirli beyaz ortaklaşa karışım halindedir. Bazen kanat tüyleri üzerinde kahverengi renkler bulunur. Al horozlarda ise siyah-kırmızı ortaklaşa karışım halindedir.  Canlı ağırlık ortalama 3-3.5 kg. civarındadır. Her horoz kendi kümesinde öter Denizli Horozu ise her yerde öter

9 9 Denizli Evi

10 10 2005-2006 Süper Ligi  Süper Ligin 34. haftasına 1 puan farkla 1. giren Fenerbahçe Denizlispor’la berabere kalması sonucu şampiyonluğu Galatasaray’a kaptırdı.Buna en çok sevinenlerde ben başta olmak üzere tüm Denizlili Galatasaraylılar oldu.

11 11 THE HAPPY END


"1 Caner Ener. 2 3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları