İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektrik Hazırlayan: 1.Grup.
Advertisements

"SÜLEYMAN DEMİREL'DEN İNCİLER''
Uzay mekiğinin yakıt tankının genişliği neden 1,5 metre?
BULUŞLAR ÖZNUR KAYNAK C.
İLK ALO SEVGİLİYE.
HAZIRLAYANLAR; Sümeyra YALIM Şefika YILMAZ İlknur ÖZEN
A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
UÇURTMANIN TARİHİ.
HAZIRLAYAN GÜLCAN KAYAR. UÇURTMA NEDİR? İlk uçurtmanın nerede ve nasıl yapıldığı kesin olarak bilinmiyorsa da, 2000 yıl önce ilk kez Çin'de uçuruldukları.
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
BİLİM ADAMLARI.
Alexander Graham Bell.
ELEKTROSKOP NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?
KİMYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJİNİN KİLOMETRE TAŞLARI I. ENERJİ VE ULAŞIMI Kimyagerler ve kimya mühendisleri, karadan hava ve uzaya uzanan bir alan üzerinde.
Ülkemiz ve Dünya.
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ PROJELERİ
Lütfen Sesli İzleyin.
FABL (ÖYKÜNCE).
İCATLAR.
Alexander Graham Bell ( )
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
MUCİTLER ve İCATLARI.
Telefonun icadı Ve Graham Bell
Teklonojinin Gelişimi
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
EDİSO NUN HAYATI ADI:ERCAN SOY ADI:ERBAY SINIF:5-A NO:239
TELEFON 4 –A SINIFI.
Edgar Dale’in Yaşantı Konisi
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
ENDÜSTR İ MESLEK L İ SES İ TEKN İ K L İ SES İ ANADOLU TEKN İ K L İ SES İ.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
KURULUŞ KURULUŞ Ses Kayıt Cihazı G-Type.
EDATLAR.
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU
Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan
BULUŞLARDAN BAZILARI.
ÇİVİ.
SES KİRLİLİĞİ.
4.Sınıf IŞIK ve SES IŞIK.
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
İletişim zor bir süreç midir?
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
AYNA ÇEŞİTLERİ.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
1. Christy ‘nin rahatsızlığını anlayan ilk kim olmuştur
ONUR ÜNLÜ.
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİK DEĞİŞİM
SORULAR FEN VE TEKNOLOJİ.
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
Basit Çözümler.
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
1876 yılında Alexander Graham Bell telefonu icat ettiğinde, insan iletişiminde yeni bir çığır açıldı. Bell'in buluşundan önce, bir mesajı en hızlı iletmenin.
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı MODERN FIZIĞIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANıM ALANLARı Fizik hayatımızın her alanında kullanılır. Beslenmek, hareket,
DÜNYA, AY, GÜNEŞ VE EVRELERI. AYıN EVRELERI AY HAKKıNDA ILGINÇ BILGILER.
RİTİM ÇALGISI İLE KISA VE UZUN SESLER
Hastane Bilgi Sistemlerinin Geleceği
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
Otomobilin Tarihçesi. Hazırlayanlar Berat Salih AY Atakan AKMAN Ömer VERNEZ Mehmet Salih CANİŞ Nilsu KÖŞKER Rabia FİDAN.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR DEM 2012

Japon şirketi Sony'nin genel müdürü, golf oynarken müzik dinleyebilmesini sağlayacak bir cihaz istemişti. Bunun üzerine firma teknisyenlerinden oluşan bir ekip ilk kişisel kasetçaları geliştirdi: Walkman!

Ingiliz Percy Shaw basit bir icattan servet sahibi oldu Ingiliz Percy Shaw basit bir icattan servet sahibi oldu. 1933'de sisli bir gecede neredeyse otomobiliyle bir uçurumdan aşağı düşüyordu. Otomobilin farlarından yayılan ışığın, yolun kenarındaki bir kedinin gözünden yansıması hayatını kurtardı. Bu olaydan esinlenen Shaw, kedigözü adını verdiği bir yansıtıcı icat etti. Kısa süre sonra birçok ülkenin yollarına bunlardan yerleştirildi.

İlk başarılı elektrikli süpürgeyi, İngiliz mühendis Hubert Booth icat etmiştir. Booth 1901'de British Vacuum Company adli bir şirket kurdu. Booth'un Puffing Billy adını verdiği makine yakıtla çalışıyor ve evden eve, atların çektiği bir arabayla taşınıyordu. Üniforma giymiş isçiler evdeki halıları temizlemek için makinenin hortumunu pencereden içeriye uzatıyorlardı!

Joseph Bramah, karmaşık bir kilit icat etti Joseph Bramah, karmaşık bir kilit icat etti. Bunu açabilene de ödül vaat etti. Nihayet, 75 yıl sonra, 1851'de dünyadaki en yeni teknolojilerin gösterildiği Londra'daki Büyük Sergi'de bir ziyaretçi kilidi açmayı başardı, ama bunun için tam 51 saat uğraştı.

Daha önce bir sağırlar okulunu yöneten ABD'de yasayan Iskoç Alexander Graham Bell çalışmalarına üniversitede devam etmiştir. Bell ve Thomas Watson adli bir elektrik mühendisi bir mikrofon ve kulaklıktan oluşan ilk telefonu yaptılar. Tarihteki ilk telefon konuşmasını 10 Mart 1876'da Bell yapmıştır. Pantolonuna yanlışlıkla asit dökmüş ve arkadaşına "Bay Watson lütfen gelir misiniz?" demiştir.

1816'da Fransiz doktor Rene Laennec Paris sokaklarında dolaşırken, oynayan iki çocuk gördü. Çocuklardan biri elindeki tahta sopanın bir ucuna kulağını dayamıştı, öbürü ise tahtanın öteki ucuna iğneyle vuruyordu. Vuruş sesleri tahtanın içinden iletiliyordu. Daha sonra Laennec bir sayfa kâğıdı rulo yaparak iple bağladı. Bunu hastanın göğsüne dayadığında kalp atışlarını dinleyebiliyordu. Bu alete Yunanca göğüs anlamındaki stethos sözcüğünden gelen stetoskop adi verildi.