GENÇ RESSAM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Advertisements

Bu mesajı okumak için vakit ayır, çok önemli!
Bunu okursanız iyi olur
Tarafından yayınlanmaktadır
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
SINAV KAYGISINDA ANNE BABANIN ROLÜ
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
İnternet ve BİT Kullanım Kuralları
BOŞANMA SEBEBİ.
Tanrı, melek ve bebek:.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Ilk göz ağrım.
HAZIRLAYAN: ELİF ÖZDEMİR
ZAMİRLER.
HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN
Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin.
HAZIRLAYAN:PINAR MÜJDECİ
KAYGI-KAYGI İLE BAŞ ETME YOLLARI
ZAMİRLER.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
11-14 yaş arasına yöneliktir. AYŞE GÜL 2010
ZAMİR NEDİR? İsmin yerini tutabilen,isim gibi kullanılabilen,isim soylu kelimelerle bazı eklere zamir denir. Ahmet’ten öğrendim. > Ondan öğrendim. Kitabı.
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
MATRIX memory REIMPRINTING
BABALAR VE KIZLARI.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Aile Eğitimi Etkinlikleri
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Hayatın Anlamı üzerine
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
Hayattan Anlar   Hayatınızda bazı anlar vardır Birini öylesine özlersiniz ki rüyalarınızdan çıkarıp ona sarılmak istersiniz!
NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN.
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen zamanın herkes için
CÜMLEDE ANLAM 1.SORU: Aşağıdaki cümlelerin hangisinde küçümseme anlamı vardır? A.Bütün gün uğraştım ,ödevlerimi hala bitiremedim B.İnsanlara zor zamanlarında.
PARAGRAFTA ANLAM.
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
HALK EDEBİYATI DERLEME SUNUMU
Kartal Şehit Er Serhat Şanlı Ortaokulu Öğrencilerinin hazırlamış olduğu Emek Vermekle alakalı şiir-yazı ve resimlerimiz…
Bir bilgeye sormuşlar:
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
HOCALAR UÇUK OLUNCA – 1 - HANGİ SANDALYE?
EFT TEKNİĞİ UYGULAMASI GEÇMİŞİ YENİDEN YAZMAK
Hazırlayan Şevval KATIRCI.
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
Mustafa kemal Akbay İlköğretim Okulu Veli Toplantısına Hoş Geldiniz.
OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ.
FEDAKARLIK.
2. Nezaket.
BOŞANMA SEBEBİ.
HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
AİLELERİN KABUL SÜREÇLERİ Nazim DUMAN Müdür Yardımcısı Maltepe Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kasım 2012.
Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış.
Renklerin Ustasından Hayat Dersi
Güven kavramı; bir kişinin başka birinin ifadelerinden, davranış tarzından ve aldığı kararlardan emin olması ve buna göre kendi davranışlarını sergilemesi.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
AÇIKLAMALAR Su Festivali Raporlama Şablonu’na hoşgeldiniz. Ülkenizde Su Kaşifi finalisti olabilmeniz için öncelikle bu dokümanı doldurarak başvurunuzu.
İSMAİL ACUN. ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN Başarımda sen varsın…Kalbim ismini ansın…Saygılar seninle olsun…Sevgili öğretmenim’miz 5 yaşında başlarsın.
Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin.
Sunum transkripti:

GENÇ RESSAM

GENÇ RESSAM

Bir zamanlar çok tanınmış bir ressam varmış Bir zamanlar çok tanınmış bir ressam varmış. Bu ressam bir sanat okulu açmış ve orada müritlerine sanatın inceliklerini öğretmeye başlamış. Belli bir müfredatı ve süresi yokmuş okulun. Öğrencinin, yeteneğinden ve bilgisinden kendisi tatmin olduktan sonra onu sanat dünyasına takdim etmesi okulun özelliğiydi. Kendince bir "Öğrenci Değerlendirme " yöntemi geliştirmişti. Bu, onun çalışma yöntemi gibi, dünyada eşi olmayan bir yöntemdi. 

Bu okulda diğerlerinden farklı bir öğrenci vardı Bu okulda diğerlerinden farklı bir öğrenci vardı. Allah vergisi bir yeteneğe sahipti ve diğer öğrencilerden çok daha hızlı bir başarı gösteriyordu.

Bir gün, çok kibar bir şekilde hocasına final uzmanlık sınavını ne zaman alacağını sordu. Hocası gülümsedi ve dedi ki: "Sen benim gelecek vaat eden öğrencilerimden birisin. Çok kısa sürede sanatın inceliklerini öğrendin. Sanırım şimdi final sınavının zamanı geldi senden bir resim yapmanı istiyorum, bu senin en iyi resmin olmalı ve herkes hayran kalmalı. Şimdi acele etme ve hayatının şaheserini yap." dedi.

Gece gündüz çalıştıktan sonra en güzel resmini yaptı ve hocasına getirdi. Hocası: "Şimdi bunu şehrin meydanında halkın beğenisine sun." dedi. "İnsanların senin eserini görmelerine izin ver. Resmin altına büyük ve koyu harflerle, bu resmin halkın değerlendirmesi için oraya konulduğunu ve resimdeki hatalarını, izleyenler tarafından resmin üzerine bir X çizerek belirtilmesini yaz."

Hocasının dediklerini yaptı. Resmi şehrin en merkezi yerine koydu Hocasının dediklerini yaptı. Resmi şehrin en merkezi yerine koydu. Birkaç gün sonra hocası, gidip onu getirmesini söyledi. Meydana giderken çok heyecanlıydı. Ancak oraya vardığında çok büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Tüm resim baştan aşağı X işaretleriyle doluydu.

Başarısızlığı böylece anlaşılmıştı Başarısızlığı böylece anlaşılmıştı. Büyük bir kalp kırıklığıyla resmi hocasına gösterdi. Öğrencinin tüm umudu bitmiş ve kendine olan güveni yok olmuştu. Hocası o'na asla umutsuzluğa kapılmamasını ve yeniden bir resim yapmasını tavsiye etti.

Hocasını dinleyerek yeni bir sanat şaheseri daha yaptı Hocasını dinleyerek yeni bir sanat şaheseri daha yaptı. Hocası daha önce söylediği şeyleri tekrarladı; ancak en son satırda değişiklik yaparak. Bu kez resmin yanına boya ve fırça da koymasını söyledi. Resmin altına yazdığı mesajda izleyicilerin hataları bulması ve resmin yanında bulunan malzemeleri kullanarak düzeltmeleri istenmişti.

Birkaç gün sonra öğrenci resmi almaya gittiğinde şaşırdı Birkaç gün sonra öğrenci resmi almaya gittiğinde şaşırdı. Çünkü resmin üzerinde hiçbir işaret olmadığı gibi yanına konulmuş olan malzemelere de hiç dokunulmamıştı.

Artık son sınavı da geçmişti ve kendisi ressam olmaya hazırdı.

Hocası: "Böylece sevgili oğlum, senin çalışman, senin yeteneklerin, senin bilgin, senin sanat alanındaki çabaların, senin çok çalışmanın ve içten uğraşılarını değerli bir ürünüdür. Bunu dünyaya sunma. O zaman çalışman ilk resminin uğradığı sonuca uğrar. Başkalarının görüşleri hiçbir zaman seni umutsuzluğa sevk etmesin. Çoğu zaman insanlar haksız eleştiri yapmaktan çekinmezler. Her zaman kendine güvenin tam olsun ve doğru bildiğini her zaman yap.”

HAZIRLAYAN