MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
Advertisements

ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ MESLEKİ DİL EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARININ MESLEKİ DİL EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ EVLAC GROUP/P1.
MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ VE KARİYER DERNEĞİ
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
Hayatboyu Öğrenme Programı
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
LdV Programı Koordinatörü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
İşgücü Piyasası ve Eğitim Bilgi Dağıtım Sistemi
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
31 Ekim Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
AVRUPA BOYUTUYLA İŞKUR REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 1.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AHMET ERDEM TİCARET MESLEK LİSESİ
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
“KWELE” Projesi (LdV 2007) “Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri” (KWELE)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Avrupa Birliği Eğitim Programları
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
Avrupa Birliği Eğitim Programları. Avrupa Birliği ülkelerinde gerek toplumsa değişim ve hareketliliğin sağlanması gerekse eğitim kalitesinin yükseltilmesi.
GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI Sunum: Ahmet Uğur Nalçın

Nitelikli teknik eleman yetiştirme alanında AB süreci ve bu sürecin bir gereği olarak ortak kullanıma açık fonlar ülkemiz mesleki eğitimine önemli açılımlar sağlamaktadır. Bu kapsamda çok farklı alanlarda mali destek ya da hibeler mevcuttur.

AB FIRSATLARI - PROGRAMLAR Leonardo Da Vinci (LdV) Teknik Eğitim Programı Socrates Genel Eğitim Programı Gençlik Programı

Leonardo Da Vinci (LdV) Teknik Eğitim Programı

LdV programının hedefi eğitim ve mesleki eğitim konusunda “Avrupa’da bir işbirliği alanı oluşturarak üye devlet vatandaşlarının yaşam boyu öğrenme ve istihdam yaratabilecek bilgi, beceri ve yeterliliklerin arttırılması” politikasını destekleyerek bir bilgi Avrupa’sının oluşumunu desteklemektir.

Hareketlilik Pilot Projeler Dil Yeterlilikleri Ülkelerarası Bağlar Topluluktan Maliyet Alabilecek Faaliyet Konuları Hareketlilik Pilot Projeler Dil Yeterlilikleri Ülkelerarası Bağlar Referans Kaynakları

Hareketlilik Bu başlık altında değerlendirilen projeler temel mesleki eğitim görmekte olan gençlere, genç işsizlere ve yüksek öğrenim kurumlarında kayıtlı olan öğrencilere yönelik ülkelerarası hareketlilik faaliyetlerini içeren “yerleştirme" projeleridir.

Pilot Projeler Pilot projeler, yenileşme sürecini hareketlendirmek ve eğitimin ve mesleki rehberliğin kalitesini artırmak içindir.

UÜTBMYO’NUN LdV KAPSAMINDAKİ FAALİYETLERİ “Yeni Teknolojilerin Tarım Makinaları Eğitimine Uyarlanması” isimli proje kapsamında tarım makinaları programından 2 öğretim elemanı İsveç de proje ile ilgili faaliyetlerde bulunmuşlardır. TransAgri isimli tarımsal mesleki eğitimi konusundaki proje Danimarka Ulusal Ajansına sunulmuştur. Bu süreçte İngiltere’den 2 öğrenci Uludağ Üniversitesinde toprak sıkışıklığı ve çevre konularında çalışmalar yapmışlardır.

“İngiltere’deki Tekniker Eğitim stratejilerinin İncelenmesi ve uygulanabilir yeni metotların geliştirilmesi” isimli proje kapsamında 4 kişilik bir ekip İskoçya FIFE College’de proje çalışmalarında bulunmuşlardır. İspanya’da 15 öğrenci, Almanya’da 4 öğrenci, İngiltere’de 8 ve yine Almanya’da 15 yeni mezun 3 er ay süreyle alanlarında uygulama yapma imkanı bulmuştur.

Avusturya da 2 ve Almanya’da 4 olmak üzere 6 öğretim elemanı değişimi sağlanmıştır. Farklı meslek alanlarında 10 öğrenci 10 yeni mezunu Almanya ve Avusturya da 3 er aylık yerleştirmeyi içeren iki ayrı proje Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş olan projelerdir.

BİR YERLEŞTİRME PROJESİ (İSPANYA-SORİA) Oryantasyon Toplantıları Dil Kursu ve Gidilecek Ülke Hakkında Bilgi Alış-Verişi Projenin Dış Ülkedeki Temsilcisiyle Temasa Geçilerek İkamet ve İş Yerlerinin Belirlenmesi ve Öğrencilerin Yerleştirilmesi 12 Haftalık Staj Süresinin Değerlendirilmesi Stajın Tamamlanması

Sonuç Olarak; AB-LdV hibe destekleri üretim ve hizmet sektörünün nitelikli işgücü kaynağı olan okullara önemli oranda katkı sağlamaktadır.

Bu bağlamda ileride LdV projelerine dahil olacak öğrencilerin LdV’nin kendilerine sunmuş olduğu olanakları iyi değerlendirmeleri ve mutlaka bu tür fırsatları araştırarak en azından farklı kültürleri tanıma şansını yakalamalarını önemsiyoruz.