Gesture – Based İnterfaces

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Windows Intune ile Modern Cihaz Yönetimi
Advertisements

MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
BİLGİSAYAR SİSTEMİ.
MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
GESTURE BASED INTERFACE
İşletİM SİSTEMİ NEDİR? İşletim sistemi bilgisayar donanımlarının birbirleri ile uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. İşletim sistemi;
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
CES 2014 FUARI 8.G RUP Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI.
G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Koray AVCI.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
Gesture-Based İnterfaces
Mobil Öğrenme m-öğrenme
Bilişim Teknolojilerine Giriş
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
E-postanın nasıl kullanılır?
Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
YAZILIM Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Yunus ARAS Filiz UZUN Yusuf ALTAY Fatma BÜLBÜL
YAZILIM.
21. YÜZYIL BECERİLERİ.
LEAP MOTİON Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
Dİjİtal oyun tabanlI öğrenme
Google Glass Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ
CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Nurullah.
Leap Motion HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Eziz DURDİYEV
Bilgi ve İletişim Teknolojisi
YAZILIM.
İŞLETİM SİSTEMİ.
Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. YAZILIM Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
RLG. Sanal gerçeklik,sanal ortamı gerçek hayatta yaşamanıza olanak sunar.Daha doğrusu bu,gerçek hayat değildir.Ancak giyilebilir teknoloji sayesinde görüntüleri.
BİT KULLANMA VE YÖNETME
BİLGİSAYAR NEDİR?.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
DONANIM VE YAZILIM Hazırlayan: Ad Soyad.
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cihan AYGÜL
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
DONANIM VE YAZILIM.
YAZILIM TEKNOLOJİLERİ
ÖĞRETİM ARAÇLARI Bölüm 6. Öğretim Araçları Yazı tahtası Akıllı tahta Bilgisayar Tarayıcı Dijital kamera Dijital fotoğraf mk. Web kamerası Dijital ses.
BİLGİ İŞLEM ORGANİZASYONU -Voice/VoIP
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
YAZILIM.
İŞLETİM SİSTEMİ Adem ÇİMEN İşletim Sistemi Nedir
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME TEMEL KAVRAMLAR (I.HAFTA)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ. Kan analizi yapan telefon kılıfı yaptılar Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte telefon kılıfları akıllı telefon koruyucu olmanın.
Leap Motion Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
Sunum transkripti:

Gesture – Based İnterfaces Filiz UZUN Yusuf ALTAY Fatma BÜLBÜL Hatice ELMA Merve KANTARCİ Yunus ARAS Gesture – Based İnterfaces Hareket Algılama Teknolojisi

Hareket algılama(Gesture-Based) Teknolojisi Bu projenin amacı  bilgisayar ortamında çevre birimler kullanmadan (kol,silah, konsol araçları vs vs) sadece el, kol ve bacak hareketleriyle cihazları yönetebilme teknolojisine denir.

Ayrıca ses ayrı bir işletim için geçerlidir. Microsoft'un oyun severler için sunduğu bu teknolojinin özellikle, heycan verici macera aksiyon oyunlarda ilgi odağı haline geldiği görülüyor. Bu teknoloji el kol ve bacak hareketlerini algılayarak kızılaltı ışın yayan projektörlerle gerçekleşiyor. Bu ışınlar insan gözünün göremeyeceği dereceden ışıklardır.

Komutlar işletim sisteminin kalitesine bağlı olarak bir saniyeden çok daha az kısa bir zaman içinde, CMOS algılayıcılara ulaşmaktadır. 3 boyut grafiklerde gerçekleşmesi gerçekleşmesi gereken hızlı komutları ise bilgisayara ait olan yazılım sağlıyor. Işınlardan elde ettiği verileri CMOS algılayıcılarla komuta çevirip bu sayede komut olarak algılanılmasını sağlıyor. 

Yani "kinect" sadece komutları ulaştırmakla sorumlu oluyor Yani "kinect" sadece komutları ulaştırmakla sorumlu oluyor. Microsoft'un sunduğu Kinect teknolojisi oyuna başlama komutu verilince kızılaltı ışın yaymaya başlıyor, çok kısa bir süre sonra oyuncunun baş gövde kol el bacak, ayak gibi kısımlarını oynattığında algılayabilme yeteneğine sahip oluyor. Kinect'in akıllı yazılım teknolojisi algılamayı daha kolaylaştırıp sorunsuz bir hale getirmiştir. 

Kullanim Alanlari Google Maps uygulamaları Oyunlar Televizyonlar Akıllı telefonlar Oyun konsolları Ve bilgisayar işletim sistemleri ile uyumlu olarak çalışabilmekte, bilgisayarın kullanımını kolaylaştırmaktadır.

Flutter firması, web kamerası karşısında yapılan çeşitli hareketlere bilgisayar tarafından fonksiyon atayarak çeşitli işlevleri kullanılabilir hale getiren bir takım yazılımlar geliştirmiş. Bu sayede kamera karşısında yapılan her hareket, bilgisayar tarafından yeni bir işlem girişi olarak algılanabiliyor. Aslında bu teknoloji Mac OS X kullananlara tanıdık gelecektir çünkü iOSişletim sisteminde bulunan Kinect isimli uygulamanın sahibi Flutter. iTunes ve Netflix gibi yazılımları web kamerası ile kontrol eden yazılımların sahibi de yine Flutter.

Nintendo Wii ve Xbox 360'da kullanılan Kinect de yine Flutter imzalı Nintendo Wii ve Xbox 360'da kullanılan Kinect de yine Flutter imzalı. Birçok akıllıtelevizyonda var olan hareket algılama teknolojisi,  Windows QuickTime için hareket kontrolü, Samsung Galaxy S4 için tanıtılan hareketli komut uygulamaları da bu listenin devamı olarak düşünülebilir. Telefondaki uygulama ile bu sayede web'de gezinme, çağrıları cevaplama ve çalan müziğin ses kontrolü gibi işlevler daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

KAYNAKÇA http://www.teknolojioku.com/haber/kinect-nedir- 3537.html Erişim Tarihi:02.04.2014 http://www.elektrikport.com/haber-roportaj/google- hareket-algilama-teknolojilerini-gelistiren-flutteri-satin- aldi/8963#ad-image-0 Erişim Tarihi:02.04.2014