Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT"— Sunum transkripti:

1 MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ MICROSOFT XBOX Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ankara - Bahar 2014

2 Xbox Nedir? Microsoft tarafından üretilen ve 25 Ekim 2001’de Kuzey Amerika’da, 22 Şubat 2002'de Japonya’da, 14 Mart 2002'de Avusturalya'da ve 16 Nisan 2002'de Avrupa'da piyasaya sürülmüş olan bir oyun konsoludur.

3 Microsoft Xbox 2001 yılına gelindiğinde Sony ve Nintendo firmalarının oyun konsolu pazarında yüksek kârlar elde etmeleri ile Microsoft şirketi Xbox ile sektörde şansını denemeye karar vermiştir.

4 Microsoft Xbox (2) Xbox oyun konsolunun en önemli özelliği sizi taklit etmesidir. Örneğin, bir dövüş oyununda hangi dövüş ya da kaçma hareketlerini yaparsanız ekrandaki karakteriniz de sizin yaptığınız hareketlerin aynısını yapacaktır. Xbox oyun konsolu oyunlardaki gerçekliği artırabilmek için konsol sahiplerine aynı zamanda birçok farklı aksesuar sunmaktadır.

5 Microsoft Xbox Aksesuarlar
Oyundaki karakterleri yönetmeyi sağlayan kameralar sayesinde oyunun içindeymiş gibi hissedilebilmektedir. Kulaklıklar sayesinde oyundaki sesler çok daha net bir şekilde duyulabilmektedir. Ayrıca kulaklıklar sayesinde sosyal ağlar üzerinden diğer oyuncularla kolaylıkla iletişim kurulabilmektedir. Birbirinden farklı oyun kolları ve joystickler sayesinde farklı oyun deneyimleri yaşanabilmektedir.

6 Xbox One Xbox One, yeni nesil bir TV ve film sistemi ve çok daha fazlasıdır. Bir oyun oynamak ya da film izlemek için TV’nizin girişlerini değiştirmek yerine Xbox One ile TV’den filmlere, müziklere ve bir oyuna hızlıca sesinizi kullanarak geçebilirsiniz.

7 Xbox One (2) Xbox One zamanla sizi daha iyi tanır. Neyi sevip sevmediğinizi öğrenir. Sevdiğiniz her şeyi kişisel ana ekranınıza getirir. Her Xbox One Kinect ile birlikte geldiği için, sesinize, hareketlerinize ve jestlerinize doğal olarak yanıt verir.

8 Xbox One (3) Xbox Live ile birlikte Xbox One, sizi hem sevdiğiniz eğlenceye hem de değer verdiğiniz insanlara yakın tutar. TV’de futbol seyrederken arkadaşlarınızla Skype üzerinden sohbet edebilirsiniz. Oyun Kaydedicisiyle oyununuzdan önemli anları paylaşabilirsiniz. Xbox One Xbox Live'a bağlı olduğunda, oyun güncellemeleri için beklemek zorunda da değilsiniz.

9 Xbox One Özellikleri Sekiz çekirdekli x86 işlemci, oyun ile en beğendiğiniz eğlence uygulamaları arasında anında ve kolayca geçiş yapmanızı sağlar. Kablonuzu veya uydu alıcınızı Xbox One konsolunuza bağlama imkanı sağlar. HDMI düz geçiş özelliği Xbox'ınızdan televizyon izleyebilmenizi sağlar. 8GB RAM ve 500GB sabit sürücü. Blu-ray oynatıcıyla baş döndürücü HD kalitesinde film izleme ve oyun oynama imkanı sağlar.

10 Xbox Live Binlerce oyuna, şarkıya, televizyon programına, filme ve spor etkinliğine bağlanmanızı da sağlar. Hepsi tek bir hizmet olduğundan, Xbox Live Gold üyeliğiniz hem Xbox 360 hem de Xbox One için geçerlidir.

11 Living Games Living Games teknolojisi, siz oynamadığınız zamanlarda bile oyun dünyalarının devam etmesini sağlar. Böylece, bir sonraki oynayışınızda hangi yeni olaylarla karşılaşacağınızı asla bilemezsiniz. Üstelik, gelişmiş yapay zeka sizin gibi oynamayı öğrenebilir. Siz ortalıkta olmadığınızda bile, arkadaşlarınız gölgenize karşı oynamaya devam edebilir.

12 Xbox ve Kinect Kinect Real Vision teknolojisi, görüş alanını büyük ölçüde artırarak daha iyi bir görüş hattı sağlar. Tümüyle yeni IR kamerası karanlıkta görebilmesini sağlar. Ayrıca, gelişmiş 3D geometrisini kullanarak dengesiz durduğunuzu bile algılayabilir.

13 Xbox ve Kinect (2) Kinect Real Motion teknolojisi en hafif el hareketlerini bile takip eder. Bu sayede, elinizi basitçe sıkmanız bile oyun veya uygulama üzerinde hassas bir denetim sağlar. Ayakta ya da oturuyor olmanız hiç fark etmez.

14 Xbox ve Kinect (3) Kinect Real Voice teknolojisi, yepyeni çok mikrofonlu ürün grubu sayesinde asıl seslere odaklanır. Gelişmiş gürültü yalıtımı, Kinect'in kalabalık bir odada bile kimi dinlemesi gerektiğini bilmesini sağlar. Ve ilk kez, kendi sesinizi kullanarak sistemin herhangi bir yerindeyken istediğiniz Xbox One deneyimini başlatabilir ve böylece uygulamalar arasında kolaylık geçiş yapabilirsiniz.

15 Xbox One Oyun Kumandası
En iyi oyun kumandası, 40'tan fazla teknolojik yenilikle daha da iyi bir hale geldi. Yeni Uyarım Tetikleyicileri daha gerçekçi bir deneyim için parmak ucuna hassas geri bildirimler sağlamaktadır. Daha iyi bir hassasiyet ve el konforu için kontrol çubuklarını, D-pad'i ve dış hatları modernize edilmiştir.

16 Xbox SmartGlass Xbox SmartGlass, akıllı telefonunuzu veya tabletinizi Xbox One konsolunuz ile akıllı bir biçimde etkileşen ikinci bir ekrana dönüştürür. Dokunmatik ekranınızı kullanarak gezinebilir, en sevdiğiniz filmi duraklatabilir ve geri sarabilir, televizyonunuzda Web'te dolaşmak için parmaklarınızla süpürme, kıstırma ve dokunma hareketlerini uygulayabilirsiniz.

17 Video Linkleri http://www.youtube.com/watch?v=O3zcgyQ0g4Q

18 Kaynakça http://xbox-uyelik.com/xbox-konsol-ile-ilgili-tanitim-yazisi/


"MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları