POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Caddebostan Irmak Anaokulu Okul Aile Birliği Brunch Etkinliği
Çevrimdışı Ol, Sağlıklı Yaşam Sürdür !
"Schools PRomoting INtercultural competence through Games"
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
Sustainable Developement & International Perspective in School Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Sustainable Developement & International Perspective in School Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GRUNDTVIG PROJECT BASIC SKILLS AT THE WORK PLACE (İŞ YERİNDE TEMEL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ) PROJESİ "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
“Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları”
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
SPORT AND US THE PROJECT “SPORTMEN”. Eşref Apak Turkish hammer thrower.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Comenius Programı Onur AYDEMİR
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi. Life of Minorities with Us or Alongside Us ? Azınlıklara dair Comenius Projemiz 2012 Yılının Eylül ayında başlamıştır.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
2013 Teklif Çağrısı Döneminde Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Programı Çok Taraflı Okul Ortaklıkları proje teklif sayısı 1647, kabul edilen proje sayısı.
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
KUNEFE TURKİSH DESSERT. * Sugar 2 1/2 cup * Water 1 3/4 cup * Lemon juice 2 teaspoon * Pistachionuts (chopped) 2 3/4 cup * Margarine 1 Spoon * Kadayif.
Castilla Vieja Hotel -Otelde Hoşgeldin Yemeği-Palencia
GÜLKENT İLKÖĞRETİM OKULU
Projenin adı: Celebrations and Ceremonies Identify and Unify Us Program adı:Hayatboyu Öğrenme Programı(LLP) Alt Program: Comenius Eylem : Çok Taraflı Okul.
SPORT AND US THE PROJECT “SPORTMEN”. Halil Mutlu.
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.  Bir Hayatboyu Öğrenme Programı Girişimidir.  Comenius Faaliyetidir.  Ocak 2005’te başlamıştır.  Ülkemiz.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
PROJE SAHİBİ KURUM PROJE ADI ‘’AB DÜZEYİNDE KARDİYOLOJİK ACİLLERDE ACİL BAKIM VE HEMŞİRELİK HEMŞİRELİK HİZMETLERİNİN ÖĞRENİLMESİ’’ Learning Of The.
TOMATO TURKEY SOUP TURKISH SOUP. 6 cups chicken or turkey broth 2 cans (14-1/2 ounces each) diced tomatoes, undrained 1/3 cup quick-cooking barley 1 tablespoon.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
YILMAZKÖY ORTAOKULU COMENIUS İÇERİK PROJEN İ N HEDEFLER İ COMENIUS NED İ R ? PROJEN İ N ÖZET İ YILMAZKÖY ORTAOKULU PROJEN İ N ÇIKI Ş NOKTASI.
Bilgilendirme Toplantısı
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
Kendiniz İçin Küçük Çocuğunuz İçin Büyük Bir Adım Atın Projesi 2.Dönem Faaliyet Raporu.
Aile Atölyeleri Projesi
LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association.
İMKB ŞEHİT UMUT SAMİ ŞENSOY ANADOLU LİSESİ
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü EUROPEAN TERR İ TORY OF CULTURE.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
RELIGIOUS TRADITIONS BAGS TO DO IN YOUR CITY T.C. Ünye Kaymakamlığı ANAFARTA ORTAOKULU.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, KARŞIYAKA ANADOLU MESLEK LİSESİ, TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TEKNİK LİSE, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ COMENİUS OKUL.
"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, yürütülen Erasmus+
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
THE PROJECT SPORT AND US “Non-OLYMPIC GAMES”. FIVE STONES.
ORTAOKUL BEŞİNCİ SINIF OKULA UYUM PROGRAMI
ERASMUS
MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ MEDİHA MAHMUTBEY ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ “Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları” “THE ADVENTURES OF A WHEAT SEED” 2013-2015

POLONYA ZİYARETİMİZ Okulumuz öğretmen ve öğrencileri “The adventures of a wheat seed», «Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları ” konulu Comenius Programı çok taraflı okul ortaklığı projesi kapsamında 2.proje toplantısını 16-20 Aralık 2013 tarihleri arasında Polonya’nın Szkola Podstawowa im. M. Konopnickiej w Przeczycach okulunda gerçekleştirdiler. Toplantıya okul müdürümüz Zübeyde TAHMAS, müdür yardımcısı Hafize EFENDİLER, İngilizce öğretmenimiz Müge SOMAKLAR, öğrencilerimizden Ahmet AKÇELİK, Cenker REKA, Sude TUNALI, Ecem KORKMAZ katıldılar. Öğrencilerimiz ortak ülkeler olan Bulgaristan, İtalya, İspanya, Slovakya, Polonya’nın öğretmen ve öğrencileri ile ekmek yapma atölye çalışmalarına katıldılar, şarkılarını beraberce söyleyip danslara eşlik ettiler. Dersler süresince sınıfları ziyaret ederek Polonya’nın eğitim sistemi hakkında fikir sahibi oldular. Proje faaliyetlerine katılmanın yanı sıra tarihi Krakow şehrini ve «Ekmek Müzesi’ni» görme, gelenek ve göreneklerini tanıma fırsatı buldular. Ziyarete katılan öğretmen ve öğrenciler Avrupa’daki emsalleriyle başarılı uygulamaları ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulmuşlardır. Yabancı dili günlük hayatta kullanma deneyimini yaşamışlardır. Ülkemizin gelenek ve göreneklerini tanıtma fırsatını elde etmiş ve bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmişlerdir.

Okulun öğrencileri kendi gelenekleri olan ekmek ve tuzla bizi karşıladılar.

Proje Takımı Proje gezisine katılan öğrenciler

Öğrencilerimiz hazırladıkları bayrakları arkadaşlarına hediye ettiler. «Ekmek İsraf Etme Kampanyası’nın « afişlerini ve Türkiye’yi tanıtan afişleri öğrencilere hediye ettik. Kampanya hakkında öğrencileri bilgilendirdik. Öğrencilerimiz hazırladıkları bayrakları arkadaşlarına hediye ettiler.

Proje kuklalarımız Velilerimizden İpek Reka’nın işlediği Polonya bayrağını okula hediye ettik.

Velilerimizden Özenç Akçelik’in hazırladığı şapka ve atkıyı Buğday Tanesi’ne hediye ettik. Öğretmenimiz Müge Somaklar proje logomuzu tanıttı.

Öğrencilerin oylarıyla yapılan logo seçiminde ülkemizin logosu en fazla oyu alarak proje logosu olmaya hak kazandı. İtalya Türkiye İspanya Bulgaristan Slovakya Polonya

Polonya’daki Comeniius Köşesi Polonya okulundaki Comenius Köşesi Polonya’daki Comeniius Köşesi

«Pierogi» yapma zamanı

Radzionkov’daki Ekmek Müzesi’ni ziyaret ettik Radzionkov’daki Ekmek Müzesi’ni ziyaret ettik. Öğrencilerle birlikte ekmek yaptık. Yerel yöneticileri ziyaret ettik.

Veda gecesinde öğrencilerimizle birlikte şarkılar söyledik. Proje katılım sertifikalarını alırken

Ortaklarımıza Yeni Yıl hediyelerimizi sunduk. Ev sahibi ailelere veda zamanı

Projemiz gazetede yayımlandı "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."