Ferdinand Victor Eugène Delacroix

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Heykel HAZIRLAYAN: Beyza Ak.
Advertisements

NEŞET GÜNAL.
HAZIRLAYAN: TDE ÖĞRETMENİ BURCU ARICAN
BU RESSAMI TANIMAK GEREK (04) Liu Mao Shan Hazırlayan Onur AYANGİL
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
SANAT TARİHİ.
SANAT TARİHİ.
PLASTİK SANATLARDA ROMANTİZM
Hazırlayan: Duygu Özkan
©2006 Fauré Gabriel Fauré (1845 – 1925)
FABL (ÖYKÜNCE).
Çağdaş Dünya Sanatı.
SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.
William Shakespeare ( )
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
Parnasizm Realizmin şiire yansımış biçimine Parnasizm denir. Fransa'da 1860'ta "Çağdaş Parnas" adlı şiir dergisinin çevresinde toplanan sanatçılara "parnasyen" adı.
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
Hazırlayan: Yasin tunç

MICHELANGELO Beril Eremsoy.
TOPLUMCU GERÇEKÇİLİK (Sosyal Realizm)
ŞEREF AKDİK.
SANAT TARİHİ.
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
Aşağıdakilerden hangisinde mecaz anlamlı sözcük kullanılmamıştır?
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
Çağdaş Dünya Sanatı.
OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA
1-5 NİSAN GÖSTERMEYE BAĞLI EDEBİ METİNLER
IŞIK GÖLGE Mehmet KURTBOĞAN 2014.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
e.nurhanköroğlu.
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
E WILLIAM BLAKE.
SANAT TARİHİ.
MANİYERİZM VE BAROK SANATI
BU RESMİN ADI NEDİR? SANATÇISI KİMDİR?
Almanlar’ın Jugendstil, Fransızlar’ın Art Nouveau, İngilizler’in Modern Style dedikleri gençlik üslubu 20.yüzyılın başlangıcında NewYork’tan Türkiye’ye.
Servet-İ fünun edebİyatI
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
SANAT TARİHİ Barok Dönem.
FOVİZM (Yırtıcılık ).   20. yy. nın modern resim akımlarından biridir. Bir grup genç Fransız sanatçılarının 1905’te Paris’te açtıkları bir.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
Neoklasizm 18. yüzyılda Barok ve Rokoko'ya tepki olarak çıkmış olan sanat akımıdır. Jacques-Louis_David.
LAVİ TEKNİĞİ Burcu Aslı ÖZKAN Şekil 1.
SANAT DALLARI.
TANZİMAT EDEBİYATI II. DÖNEM
Soyut sanat ve wasllay kandinsky
BAROK RESİM SANATI.
EDEBİ KİŞİLİĞİ ve ESERLERİ
İBRAHİM ŞİNASİ.
 Pop Art
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
30 Mart 1746’da Zaragoza yakınlarında Fuentetodos köyünde dünyaya gelen Francisco Goya’nın babası José Goya için kimi «yaldızcıydı» kimi de «çiftçiydi»
?????????????????????????????????????. Mizah yoluyla, toplumsal, siyasal ve kültürel olayları eleştiren bir resim türüdür. Karikatürist, ele aldığı konuları.
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
FECR – İ ÂTİ TOPLULUĞU ( 1909 – 1912)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Renk Teorileri Göz frekans analizi yapamadığı için aynı anda gelen ışık frekansları değişik kanallardan algılanamaz. Değişik ışık frekanslarının sadece.
PİETER PAUL RUBENS. Peter Paul Rubens Flaman ressamdır. 28 Haziran 1577 Siegen/Westfalen doğumludur. 30 Mayıs 1640 Anvers’de hayata gözlerini yummuştur.
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
Alt Başlık. ELEŞTİRİ NEDİR?  Şiir, tiyatro, hikâye, roman, resim, heykel, film gibi bir sanat veya düşünce eserinin, zayıf ve güçlü yönleri göz önünde.
Romantizmin Önemli Temsilcileri
TEK ADAM Tek Adam, Şevket Süreyya Aydemir'in yılları arasında kaleme aldığı biyografi kitabı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı.
Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini.
Realizm Realizm Sanat yapıtını oluşturan betimlemelerin sanat dışı dünyada rastlanan gerçekliklere doğrudan gönderme yapmasını amaçlayan anlayış. Gustave.
OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.
Sunum transkripti:

Ferdinand Victor Eugène Delacroix (Öjen Dölakrua) (26 Nisan 1798 - 13 Ağustos 1863 ) Fransa'nın en önemli romantik ressamlarından biridir. Ressamın ifadesi güçlü fırça darbeleri ve renklerin renklerin  optik etkileri üzerine çalışmaları Empres-yonistleri, egzotik olana tutkusu da Sembolistleri  etkilemiştir. Fransız şair Baudelaire, onu "Rönesans'ın son büyük ressamı ve modern dönemin ilk büyük ressamı" olarak tanımlar. Ressamlığının yanı sıra iyi bir taşbasma sanatçısı da olan Delacroix, William Shakespeare'in, İskoç yazar Sir Walter Scott'un ve Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe'nin eserlerinin taşbaskılarını yapmıştır. Michelangelo ve Rubens gibi eski dönem sanatçılar-ının ruhunu eserleriyle yeniden hayata geçirse de, tarz olarak onların yapıtlarından çok farklı işler ortaya koymuştur. Fransız şair Baudelaire, ressamın bireyci romantik anlayışını şöyle tanımlar: "Delacroix tutkuya tutkuyla bağlıdır, ama tutkuyu mümkün olabilecek en soğukkanlı şekilde resmetmiştir." Delacroix, Fransız resaam  Théodore Géricault'un sanat anlayışının takipçisidir ve İngiliz şair Byron'dan çok etkilenmiştir. 1830 yılında yaptığı Halka Yol Gösteren Özgürlük adlı yağlı boya tablosu, Fransız resim sanatının başyapıtlarından biri olarak kabul edilir.