Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEK ADAM Tek Adam, Şevket Süreyya Aydemir'in yılları arasında kaleme aldığı biyografi kitabı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEK ADAM Tek Adam, Şevket Süreyya Aydemir'in yılları arasında kaleme aldığı biyografi kitabı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı."— Sunum transkripti:

1 TEK ADAM Tek Adam, Şevket Süreyya Aydemir'in 1963- 1965 yılları arasında kaleme aldığı biyografi kitabı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı üç ciltlik bu eser, biyografi olmasının yanı sıra bir inceleme-araştırma kitabı da sayılmalıdır.

2 KELOĞLAN Keloğlan Masalları, TRT Çocuk'ta yayınlanmakta olan bir çizgi dizidir. Çizgi filmde, doğruluğun, dürüstlüğün ve iyiliğin sembolü Keloğlan ve arkadaşlarının başından geçen maceralar anlatılmaktadır

3

4 Karacaoğlan, şiirlerine 17. yüzyılda yazılmış mecmualardan beri rastlanan ünlü saz şairi. Aşık edebiyatının en önemli şairlerindendir. Hayatı hakkında kesin bilgi bulunmaz ancak 17. yüzyılda Çukurova-Toroslar'da doğup, yörenin Türkmen aşiretleri arasında yaşadığı anlaşılmaktadır.

5

6 DAR KAPI seziyorum senelerce susan ruhumda taptaze bir gerinis. sonuna vardigim colden genis ayaklarima acilan umman. butun mevsimlerimin ustune geriliyor bembeyaz bir kanat. gelip durdu artik iste hayat bana hep onu vadeden gune. artik ebedi huzur deminin icebilirim sirli tasindan girmek uzereyim dar kapisindan o eski ruyalar aleminin.

7 nedir bu geceyle gelen birsam? duyuyorum serzenislerini. karanlikta agzinin yerini ariyor deli gibi hafizam. "yaniyor unutulmus buhurdan yine gecenin icinde sesiz" hatiralarla kabaran deniz, doluyor ruhun oluklarindan isik yagiyor dogan geceden; nasil dirilis bu, neden sonra? bu ruya gibi geceden sonra gidecek mi o maziden gelen

8 DON KİŞOT Kısaca anlamı Don Kişot (İspanyolca: Don Quixote ya da DonQuijote), İspanyol romancı Miguel de Cervantes Saavedra'nın romanı ve aynı zamanda bu romandaki asıl şahsiyetin adıdır. Romanda Don Kişot, Şövalye serüvenleri okumaktan aklı karışmış, kendini şövalye sanan yaşlı ve aristokrat bir şahsiyettir.

9

10 Faust adlı şiirsel oyun, ünlü Alman ozanı, oyun yazarı Johann Wolfgang von Goethe'nin dünya klasikleri arasında önemli bir yer tutan eserdir. Faust, Goethe'nin butün eserlerinin bir birleşimi olarak kabul edilir. Faust, Goethe'nin neredeyse tüm yaşamı boyunca yazarak tamamladığı bir yapıttır

11


"TEK ADAM Tek Adam, Şevket Süreyya Aydemir'in yılları arasında kaleme aldığı biyografi kitabı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları