HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Eğitim ve Kültür LEONARDO DA VINCI Hareketlilik AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci Adım Adım Hareketlilik.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
ORTAKÖY ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
«QUALITY ASSURANCE IN ECVET MOBILITY»
Görele Çok Programlı Lisesi LEONARDO DA VINCI (LdV) Ortaklık Projesi ( ) ÇPL İngilizce Öğretmeni-Proje Koordinatörü: Abdullah KORKMAZ.
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
Comenius Programı Onur AYDEMİR
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
Dr. Şaban YILDIRIM Proje Koordinatörü
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Ankara, 2015.
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
GÜNEŞİN ÇOCUKLARI AB’DE MESLEKİ EĞİTİM E HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
PRONET GÜVENLİK SİSTEMLERİ A. Ş
PROJESİ TRABZON AKÇAABAT ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  Okulumuz Trabzon ili Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır,  Okulumuzda.
T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Okul Tanıtım Bilgileri girilecek
Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Erasmus + Projeleri K219 Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Hibe Miktarı: Avro.
HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
ERASMUS
MOVING FORWARD WITH KEY COMPETENCES
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012

“Kaynak Kontrol Yöntemleri ve Becerilerinin Arttırılması” PROJE ADI: Temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrenciler(IVT) PROJE KAPSAMI: TR1-LEO PROJE NUMARASI:

Harmancık 75.Yıl Çok Programlı Lisesi PROJE SAHİBİ KURUM: Büyükorhan Çok Programlı Lisesi Gemlik Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi KATILIMCI ORTAKLAR: 21 KABUL EDİLEN KATILIMCI SAYISI: 3 KABUL EDİLEN REFAKATÇİ SAYISI:

28944 KABUL EDİLEN HİBE TUTARI (EURO): 26 Şubat 2012 – 17 Mart 2012 PROJE UYGULAMA TARİHİ: Almanya –Berlin PROJE YERİ:

PROJENİN İÇERİĞİ Proje, Metal Teknolojisi Alanı Kaynakçılık Dalında öğrenim gören 11. ve 12. Sınıf öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini geliştirmeye yönelik yurt dışında yapılan çalışma ve staj ziyareti şeklindeki hareketlilik programını içine alan Leonardo Da Vinci programı kapsamında gerçekleşmiştir.

PROJENİN AMAÇLARI  Yurt içi ve yurt dışında kaynaklı üretim yapan sanayi ve iş kollarında ihtiyaç duyulan, performansı yüksek, kalite sistemlerine uygun, kalifiye ara iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak,  Hayat boyu öğrenme programının amaçlarına uygun nitelikte çalışmalarda bulunmak,  Mesleki eğitimin kalitesini arttırarak ve öğrencilerimize fırsat eşitliği sunarak Harmancık ve Büyükorhan bölgesindeki eğitim kaynaklı göçlerin önüne geçmek,

PROJENİN AMAÇLARI  Yurtdışında faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının fiziki ortamlarının ve çalışma şartlarının görülmesini sağlayarak mesleki etik konusunda bir farkındalık oluşturmak,  Öğrencilerimizin yurtdışında alıcı ortak ülkede yapacağı yerleşme faaliyeti sonrasında edineceği dil tecrübesi, mesleki ve kültürel bilgi, deneyim, tavır ve becerilerinin istihdamlarına katkıda bulunmasını sağlamak,  Kurumlar arası işbirliğini geliştirerek mesleki eğitimde ve uygulamada yer alan farklılıkları gözlemleyerek, ortak bir terminoloji çerçevesinde uluslararası standartların gelişmesine katkıda bulunmak.

PROJENİN UYGULANMASI  Yurt dışına çıkış öncesi öğrencilerimize gerekli duyuruları yapıp, projede yer alan seçim kriterlerine göre oluşturduğumuz komisyonla katılımcıları seçtik.  Seçilen öğrencilerimizin kültürel hazırlıklarını ve yabancı dil hazırlıklarını planladık. Öğrencilerimiz Bursa’da Energie Language Center’da 100 saatlik yabancı dil eğitimi aldılar.

PROJENİN UYGULANMASI Yurt dışına çıkış öncesi banka, pasaport, izin, noter, seyahat sigortası gibi işlemleri ilgili resmi ve özel kuruluşlara giderek tamamladık. Bu arada yurt dışı ortağımızla konaklama, ulaşım, yeme-içme, çalışma programı ve kültürel gezileri planlayarak son şeklini verdik.

PROJENİN UYGULANMASI  26 Şubat 2012 tarihinde Almanya’nın Berlin şehrine 21 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmenden oluşan grubumuzla geldik. Konaklama yerimize ulaşıp yerleştikten sonra şehri tanımak için rehberimiz eşliğinde gezi turu gerçekleştirdik.  Sonraki günlerde, çalışma planımıza uygun olarak daha önce belirlediğimiz gruplara ve görev dağılımlarına göre staj faaliyetlerimizi gerçekleştirdik.

PROJENİN UYGULANMASI  Hafta sonları çalışma notlarımızı ve haftalık faaliyetlerimizi gözden geçirerek rapora dönüştürdük.  Arta kalan boş zamanlarımızda şehrin günlük sosyal yaşamını gözlemleyebilmek amacıyla rehber eşliğinde kültürel geziler gerçekleştirdik.

PROJENİN SONUÇLARI  Katılımcılar, Almanya’da proje ortağı kurumla birlikte farklı işletmeleri ve bir meslek okulunu görme fırsatı buldular. Görülen kurumlarda mesleki eğitim açısından ortak payda, bilgi ve kültür paylaşımı sağlandı.  Özel sektör ve sanayinin mesleki eğitimle iç içe bir yapıda olduğu, bireylerin mesleki eğitime yönelmeleri için birçok kurumun ortak çalışmalar içinde bulunduğu gözlendi.

PROJENİN SONUÇLARI  Mesleki eğitime verilen önemin çok ciddi şekilde kendini hissettirdiği, bunun bir devlet politikası olduğu,  İşletmelerin teknolojik alt yapı ve iş güvenliği konularında ülkemizde aynı büyüklükteki işletmelere kıyasla daha ileride oldukları,  Ülkemizde mesleki eğitimde yararlanabileceğimiz iyi uygulamaların olduğu gözlemlendi.

PROJENİN SONUÇLARI  Yabancı dilin ne kadar önemli olduğu özellikle yurt dışında daha çok anlaşıldı ve farklı kültürel değerlere sahip farklı milletlerden insanların bir arada uyum içerisindeki yaşamı dikkatimizden kaçmadı.  Bireyin ön planda tutulduğu bir yaşam tarzının hakim olduğu, sosyal hayatın belirli kurallara bağlı bir düzen içerisinde devam ettiği gözlemlendi.

PROJENİN SONUÇLARI  Ulaşımda raylı sistem, toplu taşıma, şehir planlaması ve çevre temizliği gibi yerel yönetimi ilgilendiren hizmetlerde Türkiye’den daha ileride olduğu,  Eğitim sisteminde bizdeki gibi yükseköğretime geçiş sınavının olmadığı, ortaöğretim başarısına göre akademik veya mesleki alanlara yönlendirmelerin yapıldığı gözlemlendi.