Doğruluk Dürüslük.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAŞAMIN ÖĞRETTİKLERİ (psikoloji arşivi)
Advertisements

Bunu okursanız iyi olur
TED ANTALYA KOLEJİ REHBERLİK HİZMETLERİ.
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya ve Meslek Ahlak İlkeleri -
YALAN SÖYLEMEK.
KAZANMAK İÇİN ORGANİZE OLACAĞINIZ KİŞİLER LİSTESİNİ HAZIRLAYIN
Asıl İşveren - Alt İşveren (Taşeron)
KASIM AYI DEĞERİMİZ DOĞRULUK
KADIN Tanrı 6.günün geç saatlerine kadar kadını yaratmakla meşguldü
B ir Hayat İnşa E tmek B ir Hayat İnşa E tmek -- ANONIM -- ANONIM.
YAPAMAZSIN, BAŞARAMAZSIN, BU İŞ
Beğeneceğinizi umduğum “Rudyard Kipling”in anlamlı ve güzel bir şiiri
Benim biricik Canım Babacığım
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm
TÜRKÇE NEDEN YOZLAŞTI ???.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
İŞ SÖZLEŞMESİ TANIMI VE TÜRLERİ
Hayır kurumuna 31 milyar dolarlık bağışta bulunmuş, dünyanın en zengin 2. kişisi olan Warreb Buffet ile CNBC’de 1 saatlik röportajımız vardı. Aşağıda hayatına.
En iyi biçimde yaşlanmanın gizemi Türkçeleştiren: Onur AYANGİL
Bir tanesinin adı: Hatalar, acılar, yanlış anlamalar... Oysa hepsi geçmişte kaldı. Zamanı geriye döndürmenin imkanı yok! Dünyanın bütün parasını yan.
Atatürk Sordu ~ Öykü ~ Kaynak : Tarih Vesikaları (Osmanlı Arşivi)
İngilizceden çeviri : Orkideler İngilizceden çeviri : Müzik: Autumn Rose.
KENDİNİ DÜŞÜN. KENDİNİ DÜŞÜN Kimi istersen onu seç, ama önce kendini seç. Kendin için yaşa, Kendin için sev, kendin için aşık ol. Kendini beğen ve.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
Hikmet SIRMA.
Maliyet Muhasebesi Ödevi
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİSİ
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
AŞKLaRıM.
Dilenci Kız Sunum: Ahmet YORDAM.
BABALAR VE KIZLARI.
DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
ÖĞRET ONA Zaman alacak biliyorum,
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
TİCARET ODASI İLKÖĞRETİM OKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
Paylaşmak Mutluluktur! En iyi Buğday Her yıl yapılan 'en iyi buğday' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm. Tekrar 8 yaşın tüm sorumluluklarını kabul etmeye hazırım.
ÇATLAK KOVA. Hindistan’da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış Kovalardan biri çatlakmış Sağlam olan.
DEĞERLER EĞİTİMİ DÜRÜSTLÜK.
HZ.PEYGAMBER (S.A.V.)’İN ÜMMETİNE MİRASI;GÜVENİLİR VE DOĞRU OLMAK
MORFOLOJİK ANALİZ.
2014 YGS VE LYS İÇİN MOTİVASYON SEMİNERİ
Haftanın hangi 2 gününü kafana hiçbir şey takmadan yaşamalısın? "Cumartesi-Pazar“ dediysen, yanıldın.
Bir bilgeye sormuşlar:
SINAV KAYGISI.
ÇOCUK, YAŞAM VE ÖĞRETMEN
MARANGOZ DURSUN.
GENÇ RESSAM.
ÖZGÜVEN BASAMAKLARI.
Ygs kapsamı nedir? Sınav TestTestlerin KapsamıSoru S.Süre Ygs TürkçeTürkçeyi Kullanma gücü Temel Matematik Temel Matematiksel ilişkilerden yararlanma.
ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;
ALIŞVERİŞ BAĞIMLILIĞI VE BAĞIMLILIĞIN TOPLUMA ETKİSİ
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
Atatürk'ün Doğrulukla İlgili Sözleri
SAVAŞ ÖLÜM YANGIN ŞİDDET DEPREM.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
İŞ SÖZLEŞMESİNDEN DOĞAN BORÇLAR
Hazırlayan: Mustafa KUMCU Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
GÜZEL SANATLAR İÇERİSİNDE EDEBİYATIN YERİ  YE Şİ M ÖZDEM İ R  BA Ş AK Ş EH İ R ANADOLU L İ SES İ.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
HAZIRLAYAN SELMA POLAT. GİRİŞİMCİLİĞİN TANIMI GİRİŞİMCİLİK ; RİSK VE BELİRSİZLİK KOŞULLARI ALTINDA, KAZANÇ ELDE ETME VE BÜYÜME AMACI İLE YENİLİKÇİ BİR.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Ben Gülay. 30 Eylül 2000 tarihinde Konya’da doğdum.Küçüklüğümde uyumayı çok seven bir bebekmişim.Ve hala da uyumayı çok seven bir genç kızım.
Tatmin edilmemiş işgücü, tatmin edilmemiş müşterinin anahtarıdır
KENDİNİ SEV.
Dürüst, “do ğ ru” kimse anlamına gelir Dürüstlük içtenlik, do ğ ruluk, açıklık, do ğ rudanlık gibi ki ş ilik özelliklerine sahip olmaya i ş aret eder.
Sunum transkripti:

Doğruluk Dürüslük

Doğruları korumaktan korkmayınız Dürüstlük elmas gibidir, aydınlıkta daha çok parlar ve değeri daha çok belli olur Beni kandırabilirsin ama, aslında kendini kandırıyorsun.

Dürüst insan kendine hakim olabilmek için sürekli kendi kendisiyle mücadele halindedir. Dürüst insanın hem bedeni hem ruhu rahattır. İnsanların hem içi, hem de dışı temiz olmalıdır.

Göründüğün gibi ol, olduğun gibi görün. Doğruluk dışındaki hiçbir düşünceyi, ne kafanızda ne de yüreğinizde yaşatın. Doğru insan, söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmamasından utanç duyar.

MARANGOZ DURSUN Elif Emine BALCI

Marangoz Dursun yıllarca çalıştığı işyerinde emeklilik hakkını kazanmıştı. Patronu müteahhit Ahmet bey, yirmi beş yıldır yanında çalışan işçisinin emeklilik ikramiyesini hazırlayınca onu yanına çağırdı.

Tazminatını alan marangoz Dursun çok mutlu oldu Tazminatını alan marangoz Dursun çok mutlu oldu. Yıllarca bu hayal ile çalışmıştı. Patronu ondan son kez bir ev yapmasını rica etti. Marangoz gönülsüzce bu işi kabul etti. Parasını da almıştı. Bu işi çabucak bitirip, ayrılmak istiyordu.

Patronun kendisini kontrol etmemesini fırsat bilerek, basit malzemelerle baştan savma bir işçilik yaptı. Mesleğine böyle son vermek ne büyük talihsizlikti!

Artık evin işi bitmişti Artık evin işi bitmişti. Patrona haber vermek için gittiğinde, Ahmet bey çekmecesinden çıkarttığı anahtarı, Dursun’a uzatarak: -’’Bu ev senin! Yıllarca yaptığın hizmet karşılığı benden sana hediye’’ dedi.

Ve çok utandı! BÖYLE Mİ YAPARDI? Yaptığı evin kendi evi olduğunu bilseydi… Marangoz neye uğradığını şaşırdı! Ve çok utandı! BÖYLE Mİ YAPARDI?

SİZ DE BİR MARANGOZSUNUZ ! Hayata bir çivi çakar, bir duvar dikersiniz! bir tahta koyar SİZ DE BİR MARANGOZSUNUZ !

Ve yaşayacağınız evi inşa edersiniz !

DÜRÜSTLÜK HAYATTA Kİ EN BÜYÜK KAZANCIMIZDIR! Yaptığımız doğrularla ve yanlışlarla geleceğimizi kendi ellerimizle kurarız. Zaman zaman yaptığımız işe, elimizden geldiği halde gerekli özeni göstermeyiz. Bu özensizlik ve hile geleceğimizi kötü etkiler. Keşke şöyle yapmasaydık, böyle yapmasaydık, dürüst davransaydık, doğru davransaydık deriz. Ancak son pişmanlık fayda vermez. DÜRÜSTLÜK HAYATTA Kİ EN BÜYÜK KAZANCIMIZDIR!