Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Atatürk'ün Doğrulukla İlgili Sözleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Atatürk'ün Doğrulukla İlgili Sözleri"— Sunum transkripti:

1 Atatürk'ün Doğrulukla İlgili Sözleri

2 Gerçeği konuşmaktan korkmayınız.
(1918 Atatürk’ün S.D.V, s. 110)

3 Biz bir şeyi vicdan bakımından iyi yaptığımıza, sözlerimizin gerçek olduğuna inanıyorsak ondan olduğu gibi açık, belli, tereddüt ve belirsizlikten uzak olarak söz etmeliyiz. (1923 Atatürk’ün S.D.II, s )

4 Asla unutmamalısınız: Bizim en büyük kuvvetimizi, bugün de yarın da dürüst, açık bir siyaset ve sözlerimize bağlılık oluşturacaktır. (Hasan Rıza Soyak, Yakınlarından Hatıralar, 1955, s. 18)

5 İlkemiz, daima millete karşı gerçekleri ifade olmalıdır
İlkemiz, daima millete karşı gerçekleri ifade olmalıdır. Milleti aydınlatma, bu demektir. Millete gerçeği açıklayanlar, kendilerinin de aldanmadığına emin olmalıdır. Arkadaşlar, benim bütün yaşamımda izlediğim yol budur! (1923 Gazi ve İnkılâp, Mahmut Soydan, Milliyet gazetesi, )

6 İmzasız ihbar mektubu gönderenler hakkında söylediği bir söz:

7 Samimi ve dürüst insanlar, aynı zamanda uygar cesaret sahibi olur, imzalarını saklamaya tenezzül etmezler. Belli ki bunu yazan ahlâksız yalancının biridir. (Hasan Rıza Soyak, Fotoğraflarla Atatürk ve Atatürk’ün Hususiyetleri 1965, s )

8 Bir toplantıda, kendi partisinden bir bucak başkanının çekinmeden tenkitlerde bulunması üzerine söyledikleri:

9 Bu genç doğru söylüyor, tebrik ederim
Bu genç doğru söylüyor, tebrik ederim. Biz, her yaptığımızı övenlerden değil, gerçekleri olduğu gibi görenlerden fayda göreceğimize inanmalıyız. Bu genç, doğru düşünüyor; söylediklerinde, ben de içinde olduğum halde hepimiz için ibret alınacak şeyler vardır. ( 1930 Atatürk’ten B.H., s. 54)

10 Meseleleri hâdiselere göre değil, aslında olduğu gibi ele almak lâzımdır.

11 Arkadaşlar, benden iltimas beklenmemelidir
Arkadaşlar, benden iltimas beklenmemelidir. Hepiniz benim gözümde değerli önemli kardeşlerimsiniz. Ama hepinize gösterdiğim hedef yüce kutsal bir hedeftir. Hanginiz daha güzel yöntemle, başarıyla oraya ulaşırsanız, onu ellerim çatlayıncaya kadar çırparak alkışlayacak, takdir edeceğim.


"Atatürk'ün Doğrulukla İlgili Sözleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları