Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Maliyet Muhasebesi Ödevi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Maliyet Muhasebesi Ödevi"— Sunum transkripti:

1 Maliyet Muhasebesi Ödevi
Kaan Alp SAN

2 Soru (A.2-5): Köyden gelen 100 kg buğday, bir değirmende 10 milyon TL karşılığında öğüttürülmüştür ve 60 kg un elde edilmiştir. Buğdayın piyasa fiyatı 0,3 milyon TL /kg, unun piyasa fiyatı 1 milyon TL/kg’ dir. Buğdayın una dönüştürülmesinin muhasebe maliyeti, fırsat maliyeti ve net ekonomik kazanç ve kaybını hesaplayınız.

3 Çözüm: 100 Kg buğday Öğütme maliyeti: TL 60 kg un elde edilmiştir. Buğdayın piyasa fiyatı: TL/Kg Unun piyasa fiyatı TL/Kg 60 Kg unun piyasa fiyatı: * 60 = TL 100 Kg Buğdayın piyasa fiyatı: * 100 = TL Muhasebe Maliyeti: TL’ dir (Öğütme maliyeti).

4 Fırsat Maliyeti: Buğdayı öğüterek elde ettiğimiz kazanç 60. 000
Fırsat Maliyeti: Buğdayı öğüterek elde ettiğimiz kazanç TL’ dir. Eğer buğday olarak kalsaydı kazancımız TL olacaktı. Buğdayı una dönüştürerek elde ettiğimiz fırsat maliyeti: – = TL’ dir. Net Ekonomik Kazanç: Eğer hem “muhasebe maliyeti” hem de “fırsat maliyeti” söz konusu ise; net ekonomik kazancı hesaplayabilmek için bu iki maliyeti göz önünde bulundurmak gerekir. Net ekonomik kazancımız: – = TL’dir. Net Ekonomik Kayıp: Buğday hediye geldiği için her halükarda kaybımız olmayacaktır.


"Maliyet Muhasebesi Ödevi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları