Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MORFOLOJİK ANALİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MORFOLOJİK ANALİZ."— Sunum transkripti:

1 MORFOLOJİK ANALİZ

2 1. Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz:
Sevgili alıcılar, bugünden itibaren hizmetinizdeyiz. Tanrım, ne olur, o basketi atamasın. Çok pozitif bir arkadaşımızsın. Karar senin, dünya güzelim. Hiçbir yerde izleyemeyeceğiniz görüntüler. Söyle söyleyebilirsen. Ben de neymişim böyle! Emin olamayın.

3 2. Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz:
Roketatarlarla saldırdılar. Sana sormak istediğim hiçbir şey yok. Sona gel, topu arama. Üfleyeme. Şu korkuluk gibi dimdik duran adam mı paşa? Açmasak daha iyi. Çok güzel hareketler bunlar. Öğleyin sahada yoklar. Bunun olmazsa olmazı yok.

4 3. Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz:
Çalışacaksan çalış, delirtme beni. Doğru söylüyordu, bu ilk şaşırtmaca görevi değildi Ali'nin. Üstelik bugüne kadar hiç yanlış da yapmamıştı çocuk. Ama Yıldırım'ın işi şansa bırakmaya niyeti yoktu. Bu gözcü olayı kariyerinde kötü bir dönüm noktası olabilirdi. Kendini akıllıca düzenlenmiş bir kumpasın içinde hissediyordu. Saldırmasını, atak olmasını istiyorlardı.

5 4. Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz:
Bu kadar üzüleceğinizi bilseydim, emzirirdim. Bizim evde tabu olan konular vardı. Anneannemin yanında yaştan, paradan ve ölümden söz edilmezdi. On beş yaşının üstünde birine kaç yaşındasın diye sormak ayıptı. Kaç para kazanıldığı da sorulmazdı kimseye, para lafı hepten ayıptı. Ölüm, uğursuzluklar çağrıştıran, mutsuz bir kelimeydi, yasaktı. Aynı konuları küçüklerin yanında konuşmak da ayıptı.

6 5. Aşağıdaki cümleleri iki seviyeli morfolojik analiz teorisine göre çözümleyiniz:
Çöpler birbirlerine doğru eğilmişlerse bu aşk olacak, dışa doğru eğilmişlerse hiç ümit yok. Biri dışa, diğeri öbürüne doğru eğilmişse birinin gönlü var, diğerinin yok... Kibrit ve ilaç kutuları başta olmak üzere, bütün kutular becerikli ve yaratıcı çocukların kendilerine oyuncak kamyon, araba, ev vb. şeyleri yapmak için dikkatle biriktirdikleri nesnelerdi. Kibrit çöplerinden ev yapma tutkusu da emekli babalarda sık görülen bir hastalıktı.

7 BUGÜNLÜK BU KADAR.


"MORFOLOJİK ANALİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları