TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
KAMUDA İNOVASYON (?). KAMUNUN İNOVASYONA (?) ETKİSİ KAMU Kamu kendi faaliyeti (Kamu kesimi reformu) Özel kesim Bilgilendirme -Rekabetçi -Eşgüdüm dışsallığı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Bilgi ve Yenilik İktisadı
Comenius Programı Onur AYDEMİR
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
İŞLETME İLKELERİ Küresel Ortamda İşletmecilik ve Rekabet
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Bilgilendirme Toplantısı
ÖZEL EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dr. İsmail DEMİR Eğitim Politikaları Daire Başkanı.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
KÜRESELLEŞME NEDİR?.
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetler
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Beyin göçünü engellemek için neler yapılabilir?
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
PLANLI KALKINMANIN DEĞİŞME DÖNEMİ (1980 Sonrası)
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
DÜNYAMIZIN YAPISI (KITALAR)
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı Şeyma ADIYAMAN

Sunum Planı 1. 2. 3. 4. 5. Soğuk Savaş’ın Sona Ermesi: Türkiye İçin Yeni Fırsatlar? 1. TİKA’nın Kuruluşu, Amacı Görev Alanı 2. TİKA’nın Görevleri ve Projeleri 3. Kalkınma Yardımlarının Önemi 4. TİKA’nın Geleceği 5.

Soğuk Savaş’ın Sona Ermesi: Türkiye İçin Fırsatlar Soğuk Savaş Dönemi Batı’nın Güvenlik Duvarı Türki Cumhuriyetler 15 Cumhuriyetin Bağımsızlığı SSCB’nin Dağılması Soğuk Savaş’ın Sona Ermesi

TÜRKİYE Balkanlar Orta Asya Kafkasya AKTİF DIŞ POLİTİKA

TİKA’nın Kuruluşu, Amacı Görev Alanı Türki Cumhuriyetler ile Türkiye arasındaki ilişkileri düzenlemek Dış politikada daha aktif adımlar atmak YUMUŞAK GÜÇ

TİKA; 28 Mayıs 1999’da başbakanlığa bağlandı 12 Mayıs 2001 tüzel kişilik kazandı Bu aşamadan sonra; Türkiye’nin yumuşak güç politikalarında kurumlararası eşgüdümü sağlayan bir üst kuruma dönüşmüştür.

TİKA’nın amacı; Türk dilinin konuşulduğu ülkeler ve Türkiye’nin komşu ülkeleri olmak üzere gelişme yolundaki ülkelerin kalkınmalarına yardımcı olmak, Bu ülkelerle; ekonomik, ticari, teknik, sosyal, kültür eğitim alanlarında işbirliğini projeler ve programlar aracılığıyla geliştirmek.

TİKA’nın Görev Alanı; Afrika Avrupa Asya Kıtalarında 100’den fazla ülkede görev yapmaktadır. Ayrıca 23 ülkede 26 program koordinasyon ofisi bulunmaktadır.

TİKA’nın Görevleri ve Projeleri Diğer Kamu Kurumları ile Koordinasyon İşbirliği Proje ve Programlar İdari, Ekonomik ve Sosyal Yardımlar Türk Kültür Merkezleri TİKA’nın Görevleri

TİKA’nın Projeleri Meslek edinme ve istihdam sağlanması Bütün sektörlerde kurumsal yapıların oluşturulması Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi Alt yapıların iyileştirilmesi Sosyal kalkınma ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi Meslek edinme ve istihdam sağlanması TİKA’nın Projeleri

Kültürel ilişkilerin geliştirilmesi TİKA’nın Projeleri Ortak tarih ve kültür varlıklarının korunması Türkçe’nin kullanılmasının yaygınlaştırılması Kültürel ilişkilerin geliştirilmesi Enformasyon, tanıtım ve yayın faaliyetleri ile bilgilenmenin sağlanması TİKA’nın Projeleri

Türkoloji Projesi Uzman Eğitimleri

Okul İnşası, Donanımı ve Onarımı Öğrencilerin Eğitimi

Kalkınma Yardımlarının Önemi Devletler artık diğer hükümetleri ve uluslararası değil, yabancı kamuoylarını da hedefleyen politikalar geliştirmek zorundadır. Günümüzde bilgi, kültür ve iletişim; diplomasinin anahtar sözcükleri haline gelmiş ve küreselleşmenin de etkisiyle her geçen gün daha da önem kazanmaktadır.

Kalkınma yardımları, küresel işbirliğini artıran bir etki göstermektedir. Teknolojik ve bilgi birlikteliğinin yanı sıra ekonomik işbirliği de gelişmektedir. Eğitim çalışmaları ile ülkelerin insan kaynakları oldukça güçlü bir şekilde desteklenmektedir. Eğitilen insan kaynaklarının gelecekte ülkelerin kalkınmasına katkının yanında ülkelerarası işbirliği açısından da önemlidir.

TİKA’nın Geleceği TARTIŞMALAR İç Siyasi Koşullar Türkiye’nin İmajına AB sürecine etkisi Türkiye’nin İmajına Etksi İç Siyasi Koşullar Lobicilik TARTIŞMALAR

TEŞEKKÜRLER… Şeyma ADIYAMAN