Doğu anadolu bölgesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
Advertisements

TÜRKİYE’DE DEPREMLER.
TÜRKİYE’DE BÖLGE SINIFLANDIRMASI
AKDENİZ AR-GE KASABASI MEDITERRANEAN R&D COUNTY İş+Ev+Sağlıklı Yaşam+Yaratıcılık=AKDENİZ Business+House+Wellness+Innovation=MEDITERRAIEN 1 Ekim 2007 Sadık.
Ukrayna Ukrayna.
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
KARA EKOSİSTEMLERİ Göl Ekosistemleri -Nehir Ekosistemleri
İÇ ANADOLU BÖLGESİ.
Sosyal Bilgiler 2. Ünite YERYÜZÜNDE YAŞAM
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
Çanakkale
EKOSİSTEMLERDE DEĞİŞKENLİK
BALLICA MAĞARASI HAZIRLAYAN: OZAN DORUK YAVUZ.
Doğu Anadolu Bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi Hazırlayan:Ali Emir ÖZCAN
Doğu Anadolu Bölgesi.
Lake Superior (yukarı Göl)
TURİZM COĞRAFYASI.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
BURSA.
Safranbolu
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
YAŞADIĞIMIZ YER HARİTALAR COĞRAFİ BÖLGELER
Ülkemin Cennet Köşeleri (I) AYANCIK Hazırlayan: Fazlı KÖKSAL Müzik: Memleketim/Ayten ALPMAN.
HOLLANDA’DA TARIM VE HAYVANCILIK
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
SU VE SAĞLIK Dr.Mustafa Sülkü
Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 6
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
Coğrafi Bölgeler.
SİBEL UCAR Doğu Anadolu Bölgesi.
OSMANİYE.
ESKİ ANADOLU MEDENİYETLERİ
İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI
1 Caner Ener. 2 3 Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Anadolu Yarımadası'nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin.
ATİLLA ASTAN
TÜRKİYE’DE ULAŞIM:.
Ülkemizin Güzel Yerleri
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
NEH İ R KARAHAN-BORA ÖNCÜL 4C. Do ğ u Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en büyük yüzölçüme, en fazla yükseltiye ve en engebeli yapıya sahip olan bölgesidir.Cilo.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir.
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
İTALYA.
TÜRKİYE.
Yüzey şekilleri Yeryüzüne bakıldığında her yerin aynı yükseklikte olmadığını görürüz. Bu farklılıklar yüzey şekillerini meydana getirir.
MARDİN COĞRAFYASI BÖLGESİ: G.DOĞU ANADOLU NÜFUSU : YÜZ ÖLÇÜMÜ: 8891 KM KARE İLÇE SAYISI : 9 İLÇE İLÇELERİ : KIZILTEPE,NUSAYBİN,DERİK,MAZIDAĞI,MİDYAT,S.
MARMARA BÖLGESİ.
YAŞADIĞIMIZ BÖLGE.
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
GEZİP GÖRÜLMEYE DEĞER ŞEHİRLERİN YERLERİ
İnsan Yaşam Kalitesi Üzerine Tuz Mağaralarının Olası Etkileri
Ülkemizde yıllardan beri “Ilısu baraj yapımı” için
Ankara Ankara Güzel Ankara
Batı Karadeniz-2.
Batı Karadeniz-3.
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ Doğu Anadolu bölgesi Anadolu topraklarındaki konumunda doğuda yer alması nedeniyle Birinci Coğrafya Kongresi tarafından 1941 yılında.
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
Sunum transkripti:

Doğu anadolu bölgesi

İLLER VE NÜFUSLAR Malatya : 419.959 Van : 445.915 Elazığ : 400.640 Erzurum : 505.254 Muş : 180.767 Ağrı : 143.462 Erzincan : 142.009 Bingöl : 140.753 Iğdır : 127.609 Kars : 111.008 Hakkari : 82.423 Bitlis : 65.670 Ardahan : 41.287 Tunceli : 37.123

GENEL ÖZELLİKLER Doğu Anadolu Bölgesi, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Anadolu topraklarındaki konumunda doğuda yer alması nedeniyle Birinci Coğrafya Kongresi tarafından 1941 yılında böyle isimlendirilmiştir. Ülkenin, nüfus yoğunluğu ve nüfusu en az olan bölgesidir. Bunda bölgenin yüz ölçümünün büyük olması başlıca etkendir.Doğu Anadolu Bölgesinin yüz ölçümü 163 000 km2dir. Yüz ölçümü bakımından Türkiye topraklarının %21′ini kaplar.[kaynak belirtilmeli] 2000 yılındaki nüfus sayımına göre bölgenin nüfusu 6 milyon 147 bin kişi civarındadır. Başlıca geçim kaynakları hayvancılık ve tarımcılıktır.

pütürge resimleri pütürge malatya resimleri malatya pötürge Malatya ilçelerinden Pütürge yi tarımaya geldi şimdide sıra.İlçeye genel olarak şöyle bir baktığımızda ilk göze batan eski yapıların çokluğu dikkat çekiyor özellikle artık tarihi eser olarak nitelendirebileceğimiz evler bayağı çok sayıda Pütürge de                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        MALATYA PÜTÜRGE pütürge resimleri pütürge malatya resimleri malatya pötürge Malatya ilçelerinden Pütürge yi tarımaya geldi şimdide sıra.İlçeye genel olarak şöyle bir baktığımızda ilk göze batan eski yapıların çokluğu dikkat çekiyor özellikle artık tarihi eser olarak nitelendirebileceğimiz evler bayağı çok sayıda Pütürge de

MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Doğu Anadolu Bölgesinin Yukarı Fırat Havzasında yer alan Malatya ili, coğrafi konumu, tarihi kervan yollarının – ünlü Kral Yolu ve İpek Yolu – üzerinde bulunması ve sahip olduğu zengin su kaynakları nedeniyle, Neolitik Çağdan bu yana yerleşimlere sahne olmuştur.

MALATYA GÜNPINAR Darende İlçesi'nin 10 km. batısında bulunuyor. Günpınar Çayı, kaynağından çıktıktan sonra kayalar arasında oldukça yüksek bir düşüş yapıyor. Şelalenin çıkardığı ses, toz halinde çevreye yayılan su zerreciklerinin kayalar üzerinde akışı, izlenmeye değer. Şelalenin çevresini kaplayan ağaçlar, Günpınar'ın görünümünü daha da muhteşem hale getiriyor.

VAN GÖLÜ Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü'nün yüzölçümü 3.713 km²'dir. Van Gölü hem tatlısu hem de deniz ekosistemlerinden farklı bir sucul ekosistemdir. Suları tuzlu ve sodalıdır. Göl suyu tuzluluk oranı %o19, pH'sı ise 9.8 dir. Göl su seviyesi iklime bağlı olarak yükselip, düşmektedir. Ancak ortalama olarak denizden yüksekliği 1646 metredir. Gölün ortalama derinliği 171 m, en derin yeri ise, 451 metredir. Gölün doğu bölümünde dört ada vardır. Bunlar; Akdamar, Çarpanak, Adır ve Kuş adalarıdır. Adalar tarihi ve turistik özelliğe sahiptir ve 1990 yılında Arkeolojik Sit Alanı ilan edilmişlerdir.

VAN KEDİSİ Van Kedisi Türkiye’de kedilerden bahsederken ilk akla gelen türlerin başında gelir Van kedisi: Cana yakınlığı, beyaz, ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, tilki kuyruğuna benzeyen uzun ve kabarık kuyruğu, değişik göz renkleri ve suya olan düşkünlüğü ile. Van Kedisi, dünya üzerinde melezleşmeyen, saflığını koruyabilmiş canlıların başında gelir. Bu özelliği onu, hem kedi dünyasının hem de diğer canlıların yıldızı haline getirir.

VAN KALESİ Van Kalesi Urartuların ilk başkentidir. Van Kalesi M. Ö. 9. yüzyılın ortalarında Urartu Kralı I. Sarduri tarafından yaptırılmıştır. Günümüze oldukça sağlam olarak ulaşan kalenin girişi kuzeybatıdadır. Girişin hemen batısında Sarduri Burcu (Madır Burcu) yer alır. Burada I. Sarduri tarafından Assur diliyle yazılmış çivi yazılı kitabeler mevcuttur.

ELAZIĞ MERKEZ

ELAZIĞ SPOR

ELAZIĞ İNALTI MAĞARASI Mağara, Ayancık ilçesine yaklaşık 35 km. uzaklıktaki İnaltı köyü yanında yer almaktadır. Ulaşımın toprak ancak güzel manzaralı bir yolla sağlandığı İnaltı köyü ile mağara arasındaki uzaklık, yaklaşık 400-500 m. civarında olup, eğim oldukça fazladır. Ayancık'a 35 kilometre, Akgöl'e ise 6 kilometre uzaklıkta İnaltı köyü sınırları içersinde yer alan İnaltı Mağarası içerisinde yapılan düzenlemeler sonrası yoğun bir şekilde ziyaretçileri ağırlıyor. Mağarada geçtiğimiz yıllarda 65 bin YTL harcanarak aydınlatma, elektrik isale hattı, yürüyüş merdivenleri, giriş kapısı ve mağara önü çevre düzenlemesi yapılmıştı.

ERZURUM PALANDÖKEN

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

ÇİFTE MİNARELİ MENDERES Erzurum’un sembolü haline gelen Çifte Minareli Medrese’nin kitâbesi olmadigindan, yapilis tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Selçuklu Sultani Alaaddin Keykubat’in kizi Hundi Hatun veya Ilhanli hanedanlarindan Padisah Hatun tarafindan yaptırılmış. olabileceği düşüncesi ile adina Hatuniye Medresesi 'de denilmektedir. Genellikle 13. yüzyilın sonlarında yaptırıldığı kabül edilmektedir.

ERZİNCAN GİRLEVİK ŞELALESİ

KUZULAR

YEMEKLER

BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ BERKE BAŞ 5/B YASİN UZUNÇAKMAK 5/B