Salih Serdar Bölükbaşı Yön.Kurulu Başkanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
Advertisements

Vet-Hek ŞİRKET PROFİLİ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ ÜRÜNLERİMİZ
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Geçmişten Geleceğe: Elit Yazılım
SELEN KORDON, sadece dardokuma üretmekle kalmaz, müşterilerinin bilinçli alış yapabilmesi için piyasadaki belli belirsiz terimler ile değil, dar dokuma.
‘’Önderliğinin bilincinde olan kuruluş’’
ADOPEN.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
1988 yılında Celal Akpınar tarafından kurulan Filli Boya markasıyla da bilinen Betek Boya  Kimya ve Sanayi A.Ş., sektöre girdiği ilk yıllarda, inşaat malzemeleri.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
TÜRKİYE’DEKİ ENTEGRE DEMİR-ÇELİK TESİSLERİ
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
TARİHÇEMİZ 1976 yılında İstanbul'da kurulan Polin, bugün su kaydırakları ve su parklarının tasarım, üretim ve montajında her kıtada gerçekleştirdiği 2000.
KAREN 2007 yılında mühendislik ve imalat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur. Firmamızın son iki yılda gerçekleştirdiği başarılı mühendislik.
1985 - TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL ENTEGRE ET TESİSİ OLARAK PINAR ET YAŞAR HOLDİNG TARAFINDAN KURULMUŞTUR … KURUCUSU SELÇUK YAŞAR’DIR.
Müşerref Üstek.
T. C BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA İ. İ. B. F
RENKLİ VE EĞLENCELİ BİR YOLCULUĞA ÇIKMAYA HAZIR MISINIZ ?
TARİHÇESİ Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A. Ş
Inı VAKKO.
ALARKO CARRİER GERÇEK KONFOR 
ADEL 1967 yılında kurulan şirket 1969 yılında İstanbul Kartal’daki fabrikasının açılması ile faaliyete geçti.ADEL’e ismini veren Kamil Yazıcı ve ortakları.
SAĞLIKLI NESİLLERLE MUTLU BİR GELECEĞE
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
 Kütahya porselen,1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında % 70’i Güral ailesine geçmiş,% 26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de bir işlem görmekte.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii A
Tarihçe Türkiye’nin lider PVC Pencere üreticisi ADOPEN, Türkiye’nin ilk pencere üreticilerinden biri olan Çağlar Plastik’in yarım asırlık bilgi birikimi.
 Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A.Ş., 1976 yılında kurulmuş, Anadolu’nun ilk sünger fabrikasıdır yılında tesis yatırımlarını büyüterek süngerin.
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
EKOTEN TEKSTİL A.Ş. 7 li grup 3 lü vardiya çalışma sistemi
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
TARİHÇESİ Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin temelleri, küçük elektrikli ev aletleri, radyo, bisiklet ve televizyon gibi geniş bir ürün.
‘Her işin bir Arzum'u vardır’

Keskino ğ lu şirketi 1963 yılında İ smail Keskino ğ lu ve o ğ ulları Fevzi ile Mehmet Keskino ğ lu tarafından Manisa’nın Akhisar ilçesinde kurulmuştur.
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Collaboration with Universities Ms. İffet İyigün Meydanlı,
VAKKO’NUN TARİHÇESİ 1934 yılında Vitali Hakko’nun “Şen Şapka” adlı küçük dükkanıyla ortaya çıkmıştır. Vakko'nun tarihi, bir bakıma, Cumhuriyet sonrasındaki.
BİZ KİMİZ? KREA Direct, 2002 yılında kurulan ve “Doğrudan Pazarlama", “Etkinlik Pazarlaması", “İnteraktif Pazarlama" and “Bütünleşik Pazarlama İletişimi"
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
OYA KARAAĞAÇ ARYA SPONSORLUK VE İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
UNILEVER DÜNYA - 40 MİLYAR EURO CİROSU İLE - GIDA, EV VE KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ ALANINDA 150 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTEREN, - 155,000 ÇALIŞANI, MARKASI.
Yönetim Kurulu Başkanı : Mustafa Feridun Uzunyol
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Yavuz Altop:Yönetim Kurulu Başkanı
AHMET SOLAK CANSU ARSLAN SEVCAN EVYAPAN YÜKSEL ERDEM GRUP:İŞİMİZ VAR
Türkiye’de kalem denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen ADEL, 1967 yılında kurulup 1969’da İstanbul-Kartal’daki fabrikasının açılışıyla faaliyete.
 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu  Damızlık kümes yatırımlarının artmasıyla 1990 yılında bir yem fabrikası kuruldu. Yatırımlarla hızla büyüyen.
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
VİZYON MİSYON Fırsatlar Tehditler Üstünlükler Zayıflıklar
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
TATA MOTORS.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
Hazırlayan: Selim ERDEM
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
VİZYON MİSYON Fırsatlar Tehditler Üstünlükler Zayıflıklar
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
Sunum transkripti:

Salih Serdar Bölükbaşı Yön.Kurulu Başkanı GENEL MÜDÜR : TANER DURSUN Salih Serdar Bölükbaşı Yön.Kurulu Başkanı

Türkiye’de kalem denilince ilk akla gelen ve bir gelenege dönüşen ADEL , 1967 yılında kurulup 1969’da İstanbul-Kartal’daki fabrikasının açılışıyla faaliyete geçti. ADEL’e ismini veren , şirketin Kamil YAZICI ve İzzet ÖZİLHAN’dan sonra üçüncü ortağı olan Adnan ELLİALTI’ydı.Ortaklık uzun sürmesede konulan isimden vazgeçilmedi .

ADEL’in ürettiği kalemler ve kırtasiye ürünleri yüksek kaliteleri ile tüm Türkiye’de tanındı ,nesillerin eğitiminde önemli yer aldı. ‘’ADEL’’ markasının yanısıra Faber-Castell’in lisansı ile ‘’Johann Faber’ ’ markası altında da milyarlarca kalem üretildi.

1980 yılında Giresun’da kurulan lata (kalem tahtası) fabrikası faaliyete geçti. Karadeniz Teknik Üniversitesi ile yapılan işbirliği neticesinde Türkiye’de yetişen kavak ağacından uygun kalite ve maliyette lata üretilmeye başlanılarak ithal sedir lata kullanımı azaltıldı. Sonraki yıllarda Faber-Castell Almanya’ya lata ihracatı da yapan bu tesiste bir dönem kalem de üretildi.

Kuruluşundan itibaren, Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell ile işbirliği içinde olan ADEL için 1995 yılı yeni bir dönüm noktası oldu. Faber-Castell’in şirkete ortak olmasıyla ADEL, hem ürettiği ürünlerde “Faber-Castell” markasını da kullanmaya başladı, hem de Faber-Castell’in Türkiye’deki münhasır distribütörü haline geldi.

1996 yılında halka açılan ADEL’in günümüzde %27 1996 yılında halka açılan ADEL’in günümüzde %27.71 hissesi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir.

SERMAYE PAY ORANI(%) Anadolu Endüstri Holding A.Ş. 4.479.717,93 56,89 Faber-Castell Aktiengesellschaft 1.212.647,07 15,40 Halka Arz Edilen Hisseler 1.779.852,93 22,60 Diğer 402.782,07 5,11 7.875.000,00 100

Günümüzde ADEL, Türkiye yazım, çizim, boyama ürünleri pazarının lideri olarak ağaç cidarlı kurşun kalemler, boya ve kopya kalemleri, tükenmez kalemler, mekanik kurşunkalemler ve uçları, sıvı mürekkepli kalemler, keçeli kalemler, pastel boyalar, suluboyalar, silgiler, oyun hamurları, parmak boyası ve guvaş boya üretmektedir

Ürünlerinde yüksek kaliteyi ve eksiksiz ürün güvenliğini hedefleyen, tüketici sağlığına ve doğal çevreye saygıya özel önem veren ADEL, portföyündeki ürünlerini “Faber-Castell”, “Graf von Faber-Castell”, “Eberhard Faber”, “Adel”, “Atlas” ve “Creativity for Kids” markaları altında güçlü bir satış ağı ile tüm Türkiye'ye pazarlamaktadır.

ADEL, 55'den fazla ülkeye de “Adel” ve Faber-Castell markalarıyla üretilen ürünlerini ihraç etmektedir. Mamul ürün satışlarının yaklaşık %65’i “Adel” markalı standart ürünlerden oluşmaktadır

2000’li yılların başından bu yana istikrarlı bir gelişim göstererek büyüyen ADEL yakın zamanda yurtdışına açılım konusunda önemli bir adım attı. Faber-Castell ile uzun yıllara dayanan olumlu işbirliğinin ve Türkiye’nin Faber-Castell’in Dünya’daki en önemli pazarlarından birisi haline gelmesinin neticesinde ve Anadolu Grubu’nun ülke tecrübesinin de etkisiyle, ADEL ile Faber-Castell’in %50-%50 ortaklığıyla, Eylül 2011’de Rusya’da “LLC Faber-Castell Anadolu” ünvanlı bir şirket kuruldu. Faber-Castell ürünlerinin Rusya’da satış ve dağıtımını yapmakta olan bu ortaklığın başarısı ADEL’e yurtdışında yeni kapılar açacaktır.

VİZYON Uluslararası operasyonları da olan, Türkiye’nin en büyük Kırtasiye Grubu olmak. MİSYON Değerlerimiz ışığında tüketiciye yüksek kaliteli ve güvenilir ürünleri uygun fiyata sunmak. Türkiye ve diğer ülkelerde büyümek. DEĞERLERİMİZ Toplumsal sorumluluk ve çağdaşlık Yetkinlik ve gelenek Kalite ve mükemmeli hedeflemek Yenilikçilik ve yaratıcılık Takım çalışması ve girişimcilik

ÜRÜNLERİMİZ 1) ADEL Kurşun Kalemler-Kopya Kalemleri Pastel Kalemler Suluboyalar Keçeli Kalemler Mekanik Kurşun Kalemler Kalemtıraşlar Silgiler Makaslar Yapıştırıcılar-Düzelticiler Bantlar Tükenmez Kalemler

2) FABER-CASTELL Oyun ve Eğitim Yazım ve işaretleme Design Defter,Resim Defteri ve Dosyalama Teknik Çizim Creative Studio 3) CREATİVİTY FOR KIDS Mini Setler Maksi Setler 4) ATLAS Mekanik Kurşun Kalemler Kurşun Kalemler Boya Kalemleri Silgiler

5) EBERHARD FABER Oyun Hamurları Model Hamurları Modelleme Killeri Yüz Boyama Setleri Boya Kalemleri Kurşun Kalemler Pastel Boyalar Suluboyalar Keçeli Kalemler Parmak Boyası Markörler Silgiler 6) CORDİAL Dolma Kalemler Roller Kalemler Tükenmez Kalemler

SOSYAL FAALİYETLERİMİZ ANADOLU TİYATRO ATÖLYESİ

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

EĞİTİM FOTOĞRAFLARI

KÜLTÜR GEZİLERİ

SOSYAL YARDIM PROJELERİ

  FABER-CASTELL 251 yıldır aynı ailenin sahip olduğu dünyanın en eski yazım gereçleri firmasıdır. Marka dünya çapında üne sahiptir. Bugün FABER-CASTELL grubunun 15 üretim merkezi ve dünyanın çeşitli yerlerinde 20 satış firması ayrıca 100'ün üzerinde ülkede yetkili distribütörleri bulunmaktadır. Grup dünya çapında yaklaşık 7000 personel çalıştırmaktadır. FABER-CASTELL markasını Türkiye'de ortağı olduğu Adel Kalemcilik temsil etmektedir. KURUCULAR 1)ÇELİK MOTOR 2)İHSAN ELLİALTI 3)HÜSEYİN SAMİ USLU 4)HAFİZE AYDIN 5)ABDURRAHMAN CAN 6)RECEP TURGAY 7)ADNAN ELLİALTI 8)İSMAİL CANATAN 9)ADİL BÜYÜKMURAT 10) HAYRİ ÖZİLHAN 11) AVNİ TURGUT 12)HASAN KARAAĞAÇ