Prof. Dr. Ahmet AYAR (TÜBİTAK 2237 Programı)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
OLAY KOMUTA SİSTEMİ (OKS)
Sabancı Vakfı Hibe Programı
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
İş Tanımı Hazırlama Kılavuzu
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) MALİ UYGULAMALAR VE PROJE TAKİP SİSTEMİ Gökçe Uysal & Adem POLAT Araştırma Destek Programları.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
MODÜL 4 Organizasyon.
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
“Proje Adı” “Müşteri Kurum” “Yürütücü Kuruluşlar”.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE PROJE HAZIRLAMA SÜRECİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
Bölüm 14 Stratejik Değerleme ve Kontrol
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
TÜBİTAK 2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YURT İÇİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI İbrahim YILDIRIM.
1002 TÜBİTAK HIZLI DESTEK PROGRAMI
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Sunanın Adı | Şirket Adı
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Stratejik Planlama. Stratejik Planlama-1 A: İşi doğru yapma B: Doğru işi yapma A: Etkinlik B: Etkililik.
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Neden Proje Yönetimi - PROBLEMLERİN KARMAŞIKLIĞI - TEK BİR KİŞİNİN ÇÖZÜME ULAŞMA GÜÇLÜĞÜ - DİSİPLİNLER ARASI İLİŞKİLERİN SAĞLANMASI - MADDE VE İNSAN KAYNAKLARININ.
Stratejik Yönetim.
BİLİŞİM SİSTEMLERİNE GİRİŞ DERS 1(B)
27 TEDAVİ PLANLARI.
Raporlama ve İzlem Vildan MEVSİM.
TÜBİTAK Projeleri Yazma Süreci Başarı Ölçütleri ve B Planı
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
MALİYETLENDİRME / BÜTÇE MAYIS MALİYETLENDİRME - BÜTÇELEME  Kuruluşun amaç ve hedeflerine yönelik stratejiler doğrultusunda gerçekleştirilecek.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
YÖNETİMİN ALT İŞLEVLERİ
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
Bilimsel Araştırma ve Proje Yönetimi
PTS PERSONEL TEŞVİK SİSTEMLERİ
Destek Eğitim Odaları.
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Proje İnsan Kaynakları Yönetimi
YÖNETİM FONKSİYONLARI
SAĞLIK SİSTEMLERİNİN VE HİZMETLERİNİN YENİDEN ÖRGÜTLENMESİ VE PLANLANMASI Prof. Dr. Haydar Sur Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi.
KAMUDA HASSAS GÖREV.
İş Projesi Planı Sunucu Adı | Şirket Adı.
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
Bölüm 14 Stratejik Değerleme ve Kontrol
Yazılım Mühendisliği Temel Süreçler - Sistem Analizi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Prof. Dr. Ahmet AYAR (TÜBİTAK 2237 Programı) PROJE ÖNERİSİ YAZIMI - II İş Paketleri-Görev Dağılımı Çalışma Takvimi Geliştirilmesi Yaygın Etki Prof. Dr. Ahmet AYAR (TÜBİTAK 2237 Programı) Sağlık Bilimlerinde Etkin ve Multidisipliner Bilimsel Proje Hazırlama Eğitim Etkinliği İstanbul Medipol Üniversitesi, 6-8 Mart 2015

Projenizin desteklenmesini İstiyor musunuz?

Bu slayt Prof. Dr. Sabit ERŞAHİN ‘den alınmıştır Kural: ….+1 Projenizin Yöntem Yönetim Düzeni Çalışma Takvimi Kısmında yer alan İş Planının, projenin geri kalanında yerine getirmeyi taahhüt ettiklerinizi tam olarak kapsadığından emin olun! Bu slayt Prof. Dr. Sabit ERŞAHİN ‘den alınmıştır

Başvuru formundan!

Kim(ler) Tarafından Yapılacağı İŞ-ZAMAN ÇİZELGESİ (*) (*) Çizelgedeki satırlar ve sütunlar gerektiği kadar genişletilebilir ve çoğaltılabilir İP No İP Adı/Tanımı Kim(ler) Tarafından Yapılacağı AYLAR 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36  

Yönetim – İş Paketleri Ne: İş paketinin ismi Nasıl: Plan ve özellikler Kim: Bu paketi kimler gerçekleştirecek Ne kadar: tahmin etmeye yarar (size gerçekçi bütçe tahmini ve gerekli kalemleri unutmamak; panelistlere bütçeye objektif ve hakça değerlendirmek kaynağı sağlar) Zaman: Ne zaman/ne kadar zaman

Başvuru formundan!

İş Paketleri, İş zaman Çizelgelerinin Rolü? Büyük proje aktivitelerini daha küçük kısımlara bölerek; Öneri aşamasında Süre tahmin etmeye Maliyeti tahmin etmeye Yürütme anında da; performansı değerlendirmeye imkan sağlar (proje takibinde)

İş Paketleri- İş zaman Çizelgesi Ne(ler) yapılacak ? Her biri ne zaman başlayacak, ne zaman bitirilecek ? Birbirine bağlı mı yürütülecek ? Kim(ler) yapacak ?

Başvuru formundan! Sanaldır…

Süre Risk Yönetimi Bütçe İş Zaman Çizelgesi Proje Kontrolü Proje Aktivite Planı İletişim Proje Kontrolü (Gelişme Raporları) Risk Yönetimi B Planı Süre Bütçe Ekibi (Yönetim)

İş Paketleri, İş zaman Çizelgelerinin Rolü? Büyük proje aktivitelerini daha küçük kısımlara bölerek; Öneri aşamasında Süre tahmin etmeye Maliyeti tahmin etmeye Yürütme anında da; performansı değerlendirmeye imkan sağlar

Yönetim – İş Paketleri Proje yürütücüsü, işlevsel düzeyde projeyi iş paketlerine ayırma ve her bir iş paketiyle alakalı faaliyetleri etkili ve verimli bir şekilde uygulamaya koymak zorundadır, Yönetici her bir iş paketinden tek başına sorumlu olmak hatta aktif olarak katılmak zorunda değildir; iş paketi sorumlusu /sorumluları bu iş paketi faaliyetlerini aktif olarak gerçekleştirecek,

Proje Personeli/Ekip İnsan Kaynakları Her bir iş paketinin sorumlusu ve görev alacakları belirlenmelidir Bu, konuda ekibin yetkinliğini ortaya koyar, Proje ekibinin gerçekçi olduğunun irdelenmesine yönelik kanıt sağlar Projenin bu kısmıyla ilgili deneyimli, Danışman rolü de belirtilmeli (sıfat gereği % oranı dikkate alınmalı, aktif gerçekleştirme) danışmanlık rolü.

İş Paketi-İş Planı Stratejiniz ne? Proje kapsamında yapacağınız çalışmaları, faaliyetleri belirtin ve bunları gruplayarak İŞ PAKETLERİ oluşturun. Her İş Paketinden kimlerin sorumlu olacağını belirtin

İş Paketi-İş Planı Stratejiniz ne? Her iş paketinin ana hedefi ve çıktısını ortaya koymak, yöntem ve ana amaçlarla ilintisini belirtmek uygun bir stratejidir. Gelişme ve sonuç raporu hazırlama aşamaları proje çalışmalarına paralel olarak yürütülmeli ve ayrı bir iş paketi olarak gösterilmemelidir.

İyi Bir İş Paketi-Zaman Planı Hazırlama Prensipleri %100 Kuralı İş paketleri proje faaliyetlerinin/protokollerinin/aktivitelerinin %100’ünü kapsamalıdır İş Paketlerinden tanımlanmayan hiçbir şey/faaliyet/maliyet/proje personeli proje dahilinde olamaz!. Her bir iş paketi; o iş paketi içerisinde tanımlanan faaliyetler toplamıdır

İyi Bir İş Paketi-Zaman Planı Hazırlama Prensipleri Her ne kadar bu çizelge proje çıktılarını direk olarak tanımlamazsa da; Her bir iş paketi sonucunda projeye yönelik bir ürün/bilgi/kanıt elde edilme hedefi olmalıdır. İş Paketleri proje gelişme raporları için yol haritası rolünü yerine getirebilir nitelikte olmalıdır (hatta planlamada raporlama tarihleri dikkate alınmalıdır).

Başvuru formundan!

İş Paketleri- İş Zaman Çizelgesi İş paketleri projenin hiyerarşik planlanmasını sağlar Proje aktivitelerinin ayrıntıların yer aldığı küçük kısımlara parçalanmasını sağlar Parçalama bütün proje aktiviteleri kapsanana ve en küçük ayrıntıya ayrıştırıldığından emin olununcaya kadar devam edilir Bu planlama proje faaliyetlerinin yürütülmesi ve takip edilmesini kolaylaştırır Ayrı bütçe ve zaman planlanmasını sağlar ve gerektirir

YÖNETİM-Proje Planı- İş Zaman Çizelgesi İş-zaman hakkında …. İş paketi zamanı (işlemlerin süresinin tahmini) geniş değişkenlik gösterebilir, Çok kesin bir cevabı yoktur. Tahminlere dayanır; tahminler gerçekçi olmalıdır (tecrübe belirleyicidir; panelistler muhtemelen deneyim sahibidir) Süreyi tahmin etmek konuda uzmanlık gerektirir (yürütücü kendisi tahmin etmek yerine iş paketi görevlisiyle karar vermelidir) Yaygın hatalar Çok abartılı olmaktır, Çok iyimser,

İş Paketleri- İş Zaman Çizelgesi devam Bazı aktiviteler (iş paketleri) sırayla/ardışık yapılmalıdır Bazı aktiviteler simultane olarak da yapılabilir Aktivitelerden belli çıktılar mutlaka elde edilmesi gerekir (karpuzun ağrı dindirme mekanizmasını irdelemek için, önce ağrıyı dindirdiği ortaya konmalıdır!) Her ayrıntı ve akibet kesin değildir ve gidişatta RİSK vardır

Başvuru formundan!

Süre Risk Yönetimi Bütçe İş Zaman Çizelgesi Proje Kontrolü Proje Aktivite Planı İletişim Proje Kontrolü (Gelişme Raporları) Risk Yönetimi B Planı Süre Bütçe Ekibi (Yönetim)

Sorular ? Katkılar