STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
OGYE Okul Gelişim Yönetimi Ekibi
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Risk Yönetimi Toplantımıza
DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLANLAMA
FAALİYET, PROJE VE EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
AĞRI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ 1. BÖLÜM
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
T.C. ORDU VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ben de Başarabilirim Projesi (AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA) HAZIRLAYANLAR Gökhan MELİKOĞLU Ordu Tek.Lise.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREV VE YETKİLERİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
MALİYETLENDİRME / BÜTÇE MAYIS MALİYETLENDİRME - BÜTÇELEME  Kuruluşun amaç ve hedeflerine yönelik stratejiler doğrultusunda gerçekleştirilecek.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
B EP HAZIRLIĞI VE UYGULAMASI AŞAMALARINDA REHBER ÖĞRETMENIN YIL BOYUNCA KATKI SAĞLAYACAĞI ÇALIŞMALAR.
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
Strateji Geliştirme Başkanlığı
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
Sunum transkripti:

STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME Aralık - 2012

İZLEME ve DEĞERLENDİRME İzleme, stratejik plan uygulamasının sistematik olarak takip edilmesi ve raporlanmasıdır. Değerlendirme ise, uygulama sonuçlarının amaç ve hedeflere kıyasla ölçülmesi ve söz konusu amaç ve hedeflerin tutarlılık ve uygunluğunun analizidir. Raporlama izleme faaliyetinin temel aracıdır.

Başardığımızı Nasıl Anlarız? Uygulama Ne Kadar Etkili Oluyor? İZLEME DEĞERLENDİRME Ne Yaptık? Başardığımızı Nasıl Anlarız? Uygulama Ne Kadar Etkili Oluyor? Neler Değiştirilmelidir? Gözden Kaçanlar Nelerdir? Sorularının cevapları aranmalıdır.

İzleme raporları objektif olmalıdır. İZLEME DEĞERLENDİRME İzleme raporları objektif olmalıdır. İlerleme sağlanan alanlar yanında, ilerleme sağlanamayan konular da rapor edilmelidir. Gözden geçirilmelerin yılık, altı aylık, üçer aylık ya da aylık periyotlar halinde yapılması idealdir.

İZLEME DEĞERLENDİRME İzleme ve değerlendirmenin etkili olarak gerçekleştirilebilmesi için hedeflerin nesnel ve ölçülebilir göstergeler ile ilişkilendirilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, ölçemediğimiz bir şeyi denetleyemez ve yönetemeyiz. Bu nedenle planlama sürecinde hedeflerin ölçülebilir olmasına özen gösterilmelidir. Bunun İçin;

İzleme, stratejik planın uygulanmasının sistematik olarak takip edilmesi ve raporlanması anlamını taşımaktadır. Değerlendirme ise uygulama sonuçlarının amaç ve hedeflere kıyasla ölçülmesi ve söz konusu amaç ve hedeflerin tutarlılık ve uygunluğunun analizidir. Stratejik amaçların ve hedeflerin gerçekleştirilmesinden sorumlu birimler altı aylık dönemler itibariyle yürüttükleri faaliyet ve projelerle ilgili raporları iki nüsha olarak hazırlayıp bir nüshasını İzleme ve Değerlendirme Ekibine gönderecektir. İzleme ve Değerlendirme Ekibi, birimlerden gelen altı aylık performans değerlendirmelerini analiz ederek, performans göstergelerinin ölçümü ve değerlendirilmesini, ait olduğu yıl içinde yapılan faaliyetlerin o yılki bütçeyle uyumu ve elde edilen sonuçların Stratejik Planda önceden belirlenen amaç ve hedeflerle ne derece örtüştüğünü rapor halinde üst yöneticinin bilgisine sunacaktır ve üst yöneticiden gelen kararlar doğrultusunda birimlere geri bildirimde bulunacaktır. Böylece, planın uygulanma sürecinde bir aksama olup olmadığı saptanacak, varsa bunların düzeltilmesine yönelik tedbirlerin alınması ile idare performans hedeflerine ulaşma konusunda doğru bir yaklaşım izlenmiş olacaktır.

ÖRNEK İZLEME-DEĞERLENDİRME ÖRNEK ( MEM/KURUMLAR İÇİN

OKUL VELİ İLETİŞİM EKİBİ/KULÜBÜ 1. FAALİYET RAPORU OKULLARDA OLUŞTURULAN EKİPLER İÇİN ÖRNEK İZLEME VE DEĞERLENDİRME ( FAALİYET RAPORU ) OKUL VELİ İLETİŞİM EKİBİ/KULÜBÜ 1. FAALİYET RAPORU Stratejik Amaç No: 1 Hedef No: 1-1 FAALİYET NO 1 Çalışma Konusu:…VELİLERİN VELİ TOPLANTILARINA KATILIM ORANIN ARTIRILMASI Faaliyetin Adı: ÇAY VE KERMES DÜZENLENMESİ Faaliyetten Sorumlu Kişiler: AHMET BERRAK BERNA ŞİMŞEK ALİ YÜCEL AYŞE PAK FATMA ÇOŞKUN Faaliyetin başladığı tarih 01/10/2010 Faaliyetin bittiği tarihi 02/12/2010 Faaliyete Katılan İdareci Sayısı: 2 Faaliyete Katılan Öğretmen Sayısı: 25 Faaliyete Katılan Öğrenci Sayısı: 15 Faaliyete Katılan Veli Sayısı: 122 Faaliyete Katılan Yardımcı Personel Sayısı: 1 Faaliyete Katılan STK Temsilci Sayısı: 1 Yapılan çalışmalar FOTOĞRAFLAR Kulüp/ Ekip Öğretmenleri Ve Öğrencilerle 17/10/2010 Tarihinde Toplantı Yapılarak Görev Dağılımı Yapıldı Okul İdaresine Yapılacak Çalışma İle İlgili Yazılı Bilgi Verildi. Okul İdaresi Ve OGYE İle İşbirliği Yapılarak Kermes de Verilecek İkramların Listesi Çıkarılarak İkramlar İçin Görev Dağılımı Yapılarak Kermesin Yapılacağı Tarih Belirlendi. Kermes De Velilerin Karşılanması İçin Öğretmen Ve Öğrenci Görevlendirilmesi Ekip/Kulüp Öğretmenleri İle İşbirliği İçinde Yapıldı. Kermes İçin Davetiye Basılarak Velilere Kulüp Öğrencileri Aracılığı İle Ulaştırılması Sağlandı 30/11/2010 Tarihinde Planlanan Faaliyet Gerçekleştirilmiştir. Faaliyetin Değerlendirilmesi: Kulüp/Ekip öğretmenleri, öğrencileri ve okul öğretmenleri ile veliler arasında olumlu diyalogların geliştiği gözlemlenmiştir. Çalışmalar Sırasında Karşılaşılan Sorunlar: Herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır. KULÜP/EKİP ÜYELERİ ; A. BERRAK B. ŞİMŞEK A. YÜCEL A. PAK F. ÇOŞKUN ……/……/…. OKUL MÜDÜRÜ ONAY

TÜM ÇALIŞMALARIN SONUNDA OKULLARDA OLUŞTURULAN EKİPLER İÇİN ÖRNEK İZLEME VE DEĞERLENDİRME ( SENE SONU FAALİYET RAPORU ) OKUL VELİ İLETİŞİM EKİBİ/KULÜBÜ SENE SONU EKİP/KULÜP DEĞERLENDİRME RAPORUDUR. Stratejik Amaç No: 1 Hedef No: 1-1 FAALİYET NO 1-2-3 Çalışma Konusu:…VELİLERİN VELİ TOPLANTILARINA KATILIM ORANIN ARTIRILMASI Faaliyetten Sorumlu Kişiler: AHMET BERRAK BERNA ŞİMŞEK ALİ YÜCEL AYŞE PAK FATMA ÇOŞKUN Çalışmaları başladığı tarih01/10/2010 Çalışmaların bittiği tarihi 15/06/2011 Faaliyete Katılan İdareci Sayısı: 3 Faaliyete Katılan Öğretmen Sayısı: 55 Faaliyete Katılan Öğrenci Sayısı: 85 Faaliyete Katılan Veli Sayısı: 174 Faaliyete Katılan Yardımcı Personel Sayısı: 1 Faaliyete Katılan STK Temsilci Sayısı: 2 YAPILAN FAALİYETLER FAALİYET AŞAMALARI FOTOĞRAFLAR Çay ve Kermes Düzenlenmesi Kulüp/ Ekip Öğretmenleri Ve Öğrencilerle 17/10/2010 Tarihinde Toplantı Yapılarak Görev Dağılımı Yapıldı Okul İdaresine Yapılacak Çalışma İle İlgili Yazılı Bilgi Verildi. …………….. Velilerin Talepleri Doğrultusunda Meslek Edindirme Kurslarının açılması Kulüp/ Ekip Öğretmenleri İle Okul İdaresi İle Velilere Yönelik Açılabilecek Meslek Kursları Tespit Edilerek Halk Eğitim Merkezi İle İşbirliği Yapılarak Öğretmen Görevlendirilmesi Yapıldı. Tespit Edilen Meslek Kursları Kulüp/Ekip Öğretmenleri, Öğrencileri Ve Okul İdaresi Tarafından Velilere Duyurulması Sağlandı ……… Yapılamayan Çalışmalar Ve Gerekçeleri Yapılmayan Çalışma Bulunmamaktadır. TÜM ÇALIŞMALARIN SONUNDA Çalışmalar Başlamadan Önceki Durum Konulan Hedef Çalışmalar Sonunda Ulaşılan Hedef Toplam Maliyet % 40 % 50 % 52 -------- Gelecek Yılın Planlaması İle İlgili Öneriler Velilerin İlgisini Çekecek Daha Fazla Etkinliklere Ve Çalışmalara Yer Verilmesi Kulüp/Ekip Üyeleri ; A. Berrak B. Şimşek A. Yücel A. Pak F. Çoşkun ……/……/… Okul Müdürü Onay

SENE SONU EKİP RAPORLARININ BİLEŞKESİ SONUCUNDA OLUŞTURULACAK İZLEME DEĞERLENDİRME OKUL GELİŞİM RAPOR ÖRNEĞİ ---------------------------- OKULU 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL GELİŞİM RAPORUDUR. AMAÇ NO HEDEF NO EKİP/KULÜP İSİMLERİ ÇALIŞMA KONUSU ÇALIŞMALAR BAŞLAMADAN ÖNCEKİ DURUM KONULAN HEDEF ULAŞILAN 1 1-1 Okul-Veli İletişim Ekip/Kulübü Veli Toplantılarına Katılım Oranın Artırılması Katılım Oranı % 40 % 50 % 52 2 2-1 Kültür Ve Edebiyat Kulübü Sosyal Ve Kültürel Etkinlik Sayısının Arttırılması Etkinlik Sayısı 3 2-2 Spor Ekibi/Kulübü Sportif Faaliyetlerinin Sayısının Artırılması Faaliyet Sayısı TÜM ÇALIŞMALAR SONUCUNDA ÇALIŞMALAR SIRASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR: Herhangi bir Sorunla Karşılaşılmamıştır. GELECEK YILIN PLANLANMASIYLA İLGİLİ ÖNERİLER: Veli ve öğrencilerin daha çok ilgisini çekebilecek çalışmaların yapılması VARSA FAALİYETE GEÇEMEYEN EKİPLER VE GEREKÇELERİ: Faaliyete Geçmeyen Ekip Bulunmamaktadır.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMİ MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME BİRİMİ