ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

HAKKARİ ÜNVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
İstatistik ve Bilgi İşlem
Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
G-DUY Sanal Dönem Web Uygulaması Kullanma Kılavuzu
Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı /c
Düzenleme: Bülent ALTINÇELİK
Tur Programının Kaydı.
FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
Azrael Online Hasta Takip Programı
Garanti Bankası Tahsilat Sistemi
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Kod alanları bilinmiyorsa CTRL+L tuşlarına basılarak yardım alınabilir.
Halil CEYLAN Uyumsoft – Kamu Projeleri Danışmanı
Etüt Destek Programının ana giriş sayfasıdır.
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
YEŞİL KART – İTS – KAREKOD İŞLEM BASAMAKLARI
Muhasebe Ödeme Girişi. Rezervasyon ön ödemelerini girmek için Account menüsünün altında Reservation Prepayment List tıklanır.
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
Sıralı dağıtım reçete girme, silme ve raporlama
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Bir dönem ya da daha fazla yurtdışında öğrenim görmüş öğrencilerin yurtdışında olduğu dönemde gördüğü derslerin, yurtiçinde okuyacağı dönemdeki öğretim.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
Hazırlayan Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
Tablet aktivasyonu yardım sayfası
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Tüm birimler DYS başlangıcı olan 2013 Mart’tan itibaren birer aylık tarih aralıklarıyla Birim Giden Evrak Sorgusu yaparak Cevaplanmamış gözüken yazıları.
Muhtar Bilgi Sistemi.
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ’NDE Ders Açma İşlemi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Haziran 2015 Ankara.
Tablet aktivasyonu yardım sayfası
1-Aktivasyon yapılabilmesi için, kablosuz ağ olmalıdır.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)
10 Haziran 2012 tarihinden itibaren rezervasyon sistemindeki yenilikler.
Hazırlayan Veteriner Hekim Mahmut YAZGAN
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Birliğimiz ile KTÜ arasında yapılan protokolle Kamu Yönetimi ve İşletme dallarında yapılan “Uzaktan Öğretim.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Gün Öncesi Piyasası Uzlaştırma Yazılımı Ekranları ve Raporları
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TAKBİS/ERP DE BANKA BİLGİSİ DEĞİŞTİRME DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ / PERSONEL SERVİSİ.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Ünite 5 UYAP Genel İşlemler.
İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ’NE (ÜTS)
Sunum transkripti:

ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU

ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ DOSYASI Öğrencinin kimlik, adres, iletişim vb. bilgilerinin yer aldığı ekrandır. Öğrencinin okuyacağı akademik program, bağlı olduğu not sistemi, bağlı olduğu öğretim planı bilgileri öğrenci dosyasında yer alır. Bunların dışında öğrencinin burs, kredi, ceza, askerlik ve borç bilgileri de öğrenci dosyası üzerinde yer alır. Ekran 2 bölümden oluşur: Öğrenci ve Öğrenci Geçmişi.   Öğrenci Dosyasında, ÖSYM tarafından yerleşen öğrencilerin Bilgileri otomatik olarak sisteme aktarılır.

ÖĞRENCİ: Öğrenci bilgilerine; Ad-Soyad, Öğrenci No ya da TC No.sundan herhangi biri girilerek arama butonuna basılır. Sol bölümde Öğrenci Listesi altında öğrencinin adı soyadı görülür. Üzerine tıklandığında öğrencinin tüm bilgileri 2 bölüm halinde ekrana yansır. Ekranın tümünde yeni bir bilgi girişi yapılacaksa sol üst köşede yer alan YENİ butonuna basılır. Varolan bilgilerde değişiklik yapılacaksa DÜZENLE butonuna basılır. Bilgi girişinin tamamlanmasından sonra KAYDET butonuna basılarak işlem tamamlanır. Bilgi silme işlemi SİLME butonu ile gerçekleştirilir.

YATAY GEÇİŞLE Bölüm/Program bazında yerleşen öğrencilerin bilgileri Manuel olarak kayıt işlemi, İLK Kayıt işlemi yapılacak öğrenciyle ilgili işlem, Sol üst köşede yer alan Yeni iconuna tıklanır, Kimlik no alanına TC kimlik numarası yazılarak ARA (Büyütec) iconuna tıklanarak MERNİSTEN ilgili öğrenci Bilgilerinin gelmesi sağlanır ve KAYIT İŞLEMİ YAPILIR

Program bölümünde, program bilgilerinin giriş yapılır ve yanında yer alan Program EKLE/DÜZENLE butonuna basılarak işlem gerçekleşir Alanlarının eksiksiz biri şekilde girilerek Program Ekle/Düzenle iconuna tıklanarak kayıt işlemi gerçekleştirilir. Bu alanda Kayıtlanma şeklinde yer alan 1995 ve Sonrası Öğrenciler İçin Kayıtlanma Şekli Kredili sisteme göre kayıtlı öğrenci için kullanılan ifade; 2014 ve Sonrası Öğrenciler İçin Kayıtlanma Şekli ise AKTS sistemine göre kayıtlanan öğrenciler için seçimin yapılması gerekmektedir   İlgili alanda yanlış bir işlem yapılması öğrencinin almış olduğu notlarına istinaden GANO hersaplamalarında yanlış olacaktır.

ÖĞRENCİ DOSYASINDA KULLANICI TANIMI ALANI DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLARDAN BİRİDİR. Yeni kayıtlanan öğrenciye kullanıcı oluşturmak için;   Kullanıcı Adı alanına Öğrenci Numarası yazılır ve ekranda görüldüğü şekli ile diğer bilgileri girilerek Kullanıcı oluşturma işlemi tamamlanmış olur. İlgili Öğrencinin Kullanıcı adı: Öğrenci Numarası ve Şifresi ise; TC kimlik numarası olarak giriş yapacaktır.

ÖĞRENCİ GEÇMİŞİ:  Öğrenci Geçmişi sayfasından öğrencinin Tarihçe bilgilerine ulaşılır. Sol üst köşede yer alana KAYDET ve YENİLE butonları ile sayfada düzenleme yapılabilmektedir. Tarihçe bölümünde öğrencinin mevcut ve daha öncesinde kayıtlandığı Birim ve Program adlarına ait bilgileri yer alır. Yeni bir tarihçe bilgisi girmek ya da bilgilerde düzenleme yapılmak istendiğinde YENİ TARİHÇE butonu ile tarihçe bilgi girişi yapılarak, TARİHÇE EKLE/DÜZENLE butonuna basılır.

DİNAMİK ÖĞRENCİ ARAMA Ayrıntılı öğrenci araması yapılabilecek raporlama sayfasıdır. Ayrıntılı Öğrenci bölümünde kriterler arasından seçim yapılarak aranan öğrenciler listelenebilir.

Listelenecek Bilgiler bölümünde kritelere göre aranan öğrencilerin, hangi bilgilerinin listelenmesi için seçim yapılan sayfasıdır. Arama kriterleri ve listelenecek bilgi seçimi yapıldıktan sonra sol üst köşede yer alan GETİR butonuna basıldığında ekrana bilgiler yansır. Çıkan listenin kopyasının alınması istendiği durumlarda RAPORLA butonuna basılması gerekmektedir.

YÖNETİM KURULU KARARLARI Üniversite yönetim kurulu kararlarının yer aldığı ekrandır. Birim, Tarih Aralığı, Karar No, Toplantı Sayısı kriterleri ile arama yapılabilir. Yapılan sorgu sonucunda ekranın sol bölümüne karar listesi listelenir. Kararın üzerine tıklandığında Kararın hangi birim için alındığı, Toplantı Tarihi, Toplantı Sayısı, açıklama bilgileri ekrana yansır. Sol üst köşede yer alan YENİ butonu yeni karar girişi için kullanılır. YENİ butonuna basıldıktan sonra ekranın sağ tarafında yer alan YENİ KARAR butonuna da basılır. Bu şekilde Kişi Ekle ve Karar Kaydet butonları da aktif hale gelir. Birim, Toplantı Tarihi, Toplantı Sayısı, Açıklama, Karar No bilgileri girilir ve KARAR KAYDET butonuna basılır. Sol üstte yer alan KAYDET butonuna da basıldığında yeni karar kaydedilmiş olur. SİL butonu ile seçilen kararı silme, DÜZENLE butonu ile girilen kararla ilgili değişiklik ve düzenlemeler, İPTAL butonu ile girilen tüm bilgiler ve düzenlemeler iptal edilebilir. YENİLE butonu ile yapılan yeni bir düzenleme var ise sisteme yansır.

DANIŞMAN ATAMA Danışman atama ekranıdır. Bir öğrenciye atama yapılabileceği gibi toplu danışman atama işlemi yapılabilmektedir. ÖĞRENCİ LİSTESİ: Birçok kriterde arama yapmayı sağlayan ekrandır. Öncelikle danışma atanmak istenen birim/program seçimi yapılır. Sınıfı,kayıt yılı bilgileri girilir.Danışman atanmış evet/hayır seçimi yapılır. İstenen danışman seçimi ad soyad, TC Kimlik No bilgilerinden biri ve pozisyon seçimi yapılıp ara butonuna basılır. Tüm kriter seçimleri yapıldıktan sora arama butonuna basılınca ekrana girilen kriterlerdeki öğrencilerin listesi yansır. Listede Seç, Adı,Soyadı,Öğrenci No,Kayıt Yıl, Birim, Akademik Program, Danışman bilgileri yer alır. İstenirse bu öğrenci listesinin raporu excell formatında da alınabilir. Kayıt zamanlarında kontrol edilmesi gereken bir ekrandır. Danışman ataması yapılamamış öğrencilere kayıt öncesi mutlaka danışman atama işlemi yapılmalıdır.

DANIŞMAN ATA/KALDIR: Öğrenci listesi ekranında seçimi yapılan öğrencilere danışman atama ve kaldırma işleminin yapıldığı sayfadır. Sol üst köşede yer alan ATA VE KALDIR butonları ile işlem gerçekleştirilir. Atanacak Danışman bölümünde hoca bilgileri girilir. Program tipi girilerek ATA butonuna basılır. Bu şekilde atama işlemi gerçekleşmiş olur. Atanmış olan danışmanın kaldırılması işlemi, listeden seçilen çğrencinin üzerine yıklanarak KALDIR butonuna basılarak gerçekleştirilir.